Koty z Kielc - kolorowa rodzinka i porzucony kocurek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 20:42 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Czy możecie mi napisać, który weterynarz w Kielcach podejmuje próby leczenia białaczki?
Obrazek

astarael777

Od: Pt mar 02, 2012 20:20

Post » Nie sie 26, 2012 21:40 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Na Kociarni ktoś z Kielc szuka białego kota - wiek obojętny. Może coś macie?
Pomyślałam w pierwszym odruchu, że wyadoptuję Śniegułę :mrgreen: bo dziś mi znowu podpadła - tym razem wyłamała rewizję w łazience, ale w sumie to i tak pikuś przy jej talentach :wink: W ramach odpokutowania zostanie honorowym dawcą surowicy dla kociąt ze schroniska. A przy okazji - jest zdrowa tylko niestety ją spasłam :oops:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie sie 26, 2012 22:12 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

astarael777 pisze:Czy możecie mi napisać, który weterynarz w Kielcach podejmuje próby leczenia białaczki?

Leczenia to raczej nie. Białaczkowy Kleks i Kuki Fiony były diagnozowane w Warszawie i tam było ustawione leczenie.

Pomyślałam w pierwszym odruchu, że wyadoptuję Śniegułę bo dziś mi znowu podpadła - tym razem wyłamała rewizję w łazience, ale w sumie to i tak pikuś przy jej talentach W ramach odpokutowania zostanie honorowym dawcą surowicy dla kociąt ze schroniska. A przy okazji - jest zdrowa tylko niestety ją spasłam

Bajki to my, a nie nam :) Kochasz Śniegułę i nikomu jej nie oddasz :P
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie sie 26, 2012 22:22 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Hm na stronie schroniska widziałam bodajże 2 letnią białą kotkę z różnokolorowymi oczami... Może spodobała by sie tej szukającej osobie :roll:
Obrazek Obrazek

christinemarie

Od: Pt sie 10, 2012 21:34

Post » Nie sie 26, 2012 22:26 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

christinemarie pisze:Hm na stronie schroniska widziałam bodajże 2 letnią białą kotkę z różnokolorowymi oczami... Może spodobała by sie tej szukającej osobie :roll:

Podaję link do ogłoszenia: http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/kot/683

moniczkaa1975

Od: Czw lis 03, 2011 22:58

Post » Nie sie 26, 2012 22:37 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Gem pisze:
astarael777 pisze:Czy możecie mi napisać, który weterynarz w Kielcach podejmuje próby leczenia białaczki?

Leczenia to raczej nie. Białaczkowy Kleks i Kuki Fiony były diagnozowane w Warszawie i tam było ustawione leczenie.

Pomyślałam w pierwszym odruchu, że wyadoptuję Śniegułę bo dziś mi znowu podpadła - tym razem wyłamała rewizję w łazience, ale w sumie to i tak pikuś przy jej talentach W ramach odpokutowania zostanie honorowym dawcą surowicy dla kociąt ze schroniska. A przy okazji - jest zdrowa tylko niestety ją spasłam

Bajki to my, a nie nam :) Kochasz Śniegułę i nikomu jej nie oddasz :P

Co do białaczki - w W-wie podaje się takim kotom ludzki interferon - 7 dni podajesz, 7 dni przerwy itd. Leczy się też interferonem kocim, ale to droga kuracja. Wejdź na wątek kotów białaczkowych może i zapytaj!

Nie wiem czy kocham bo to trudny przypadek :mrgreen: . Ale grunt, że ona kocha mnie :wink: Coż podpisalam w ciemno umowę, nie znając jej 'anielskiego' charakteru. Klamka zapadła. Skradziono mi tel z numerami, ale jeśli chcesz zobaczyć jej zdjęcia mogę Ci przesłać mmsem - potrzebuję tylko na pw nr tel. Na forum fot nie wrzucę - oba aparaty Śnieguła rozwaliła, trzeci nieprędko kupię 8)

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon sie 27, 2012 7:25 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Gem pisze:Leczenia to raczej nie. Białaczkowy Kleks i Kuki Fiony były diagnozowane w Warszawie i tam było ustawione leczenie.
No właśnie wątek Kukiego przykuł moją uwagę - Kielce i leczenie białaczki interferonem? No snowball chance in hell!
Never pisze:Co do białaczki - w W-wie podaje się takim kotom ludzki interferon - 7 dni podajesz, 7 dni przerwy itd. Leczy się też interferonem kocim, ale to droga kuracja. Wejdź na wątek kotów białaczkowych może i zapytaj!
Wiem jak się to leczy, a wątek białaczkowy przekopałem pół roku temu, mając nadzieję na ocalenie mojego kiciusia. Niestety nie dość, że na Wrzosowej chcieli go uśpić od razu po zobaczeniu pozytywnego wyniku, to jeszcze później się okazało, że oprócz białaczki ma FIP'a.

Dwa tygodnie temu umarła jego mama, przy czym koty zostały rozdzielone jakieś 3, góra 4 miesiące po narodzeniu. Jako że kicia była niewychodząca i nie miała się gdzie zarazić, wet powiedział, że musiała być chora i pozarażać małe (jej pochodzenie nieznane, przybłąkała się kiedyś, prawdopodobnie wcześniej była kotem domowym i ktoś ją wyrzucił z samochodu). Z tych małych jest jeszcze jeden zdrowy (bezobjawowy) i chcielibyśmy coś zadziałać zanim będzie za późno. Widzę, że bez wyjazdów się nie obejdzie.
Obrazek

astarael777

Od: Pt mar 02, 2012 20:20

Post » Pon sie 27, 2012 13:33 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

astarael777 pisze:Dwa tygodnie temu umarła jego mama, przy czym koty zostały rozdzielone jakieś 3, góra 4 miesiące po narodzeniu. Jako że kicia była niewychodząca i nie miała się gdzie zarazić, wet powiedział, że musiała być chora i pozarażać małe (jej pochodzenie nieznane, przybłąkała się kiedyś, prawdopodobnie wcześniej była kotem domowym i ktoś ją wyrzucił z samochodu). Z tych małych jest jeszcze jeden zdrowy (bezobjawowy) i chcielibyśmy coś zadziałać zanim będzie za późno. Widzę, że bez wyjazdów się nie obejdzie.

Raczej nie uda się tego uniknąć :(

ie wiem czy kocham bo to trudny przypadek . Ale grunt, że ona kocha mnie Coż podpisalam w ciemno umowę, nie znając jej 'anielskiego' charakteru. Klamka zapadła. Skradziono mi tel z numerami, ale jeśli chcesz zobaczyć jej zdjęcia mogę Ci przesłać mmsem - potrzebuję tylko na pw nr tel. Na forum fot nie wrzucę - oba aparaty Śnieguła rozwaliła, trzeci nieprędko kupię

U mnie Śnieżka była wyjątkowo grzeczna. Rozpuściłaś ją widocznie :P
Numer telefonu mogę podać, ale ja z kolei nie odbieram mms-ów. Przychodzi mi link do strony z uploadem.
Obrazek

Gem

Post » Czw sie 30, 2012 16:32 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Przypomnę przystojniaka ;)

Obrazek

Imię: Tulek
Kastracja: niebawem
Wykonane zabiegi: odpchlenie, odrobaczenie.

Tulek wczoraj wybrał się na spacer, a dokładniej mówiąc zwiał przez uchylone okno w gabinecie. Doktor Ania i ja szukaliśmy go po całym osiedlu i na szczęście udało się malucha namierzyć. Miał głuptas szczęście, bo goniły go jakieś bachory i chyba nie miały dobrych zamiarów. Potem sytuacja się zmieniła, bo bachory pogoniłem ja, a doktor Ania "wykiciała" Tulka spod samochodu. Młodzieniec był cały, zdrowy (choć brudny) i niepomiernie zdziwiony, że wszyscy mają do niego pretensje. Michę oczywiście opędzlował do końca, bo nic tak nie pobudza apetytu jak ruch i trochę adrenaliny.

Czy ktoś mógłby zrobić Tulkowi ogłoszenia?
Obrazek

Gem

Post » Pt sie 31, 2012 19:22 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Witam,

Czy ktoś z Kielc mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną u Mała233,
Mamy tu w Trójmieście duży problem 11 (teraz już 10) kotów do wyadoptowania w bardzo ekspresowym tempie:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 108662293/

Mała233 jest zdecydowana adoptowac jedną biała kotkę.
Jeśli chodzi o termin:
"dostałam dziś grafik pracy :pon3,cz6,pią7,so8,pią14,pon24,cz27 w te dni jestem w domu od godziny 16.30 w resztę dni porostu nie dam rady bo od 20 dopiero w domu "

Na pw podam adres i telefon.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie wrz 02, 2012 14:15 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Halllo Kielce! Czy ktoś mógłby pomóc z tą wizytą przedadopcyjną.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob wrz 15, 2012 20:56 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Czy znacie ten wątek: viewtopic.php?f=13&t=146143
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Nie wrz 16, 2012 9:29 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

kussad pisze:Czy znacie ten wątek: viewtopic.php?f=13&t=146143

Dziękujemy bardzo za info :1luvu:

Gem, pozwoliłam sobie przedstawić Tulka, wykorzystując Twoje zdjęcia :oops:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie wrz 16, 2012 9:54 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Alyaa pisze:
kussad pisze:Czy znacie ten wątek: viewtopic.php?f=13&t=146143

Dziękujemy bardzo za info :1luvu:

Gem, pozwoliłam sobie przedstawić Tulka, wykorzystując Twoje zdjęcia :oops:

Dzięki :)
Obrazek

Gem

Post » Wto wrz 18, 2012 20:38 Re: Koty z Kielc-połamany kocurek, pilnie potrzebny dt !

Dostałam na PW wiadomość z kontaktem do Pani, która mieszka w Kielcach i chciałaby zaadoptować dorosłą kotkę. Może komuś się przyda, podaję nr tel. 504 738 508 :D

moniczkaa1975

Od: Czw lis 03, 2011 22:58

[poprzednia][następna]