Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu. Zazwyczaj.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 21:47 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Lekarstwo na zapalenie więzadła w barku działa bardzo dobrze na więzadłó, ale fatalnie na żołądek. Koszmarnie się czuję i bardzo przepraszam za brak nastroju do czegokolwiek.
Genek wyniki krwi ma dobre, ropień się zmniejsza, zapadła decyzja o nie przecinaniu, dostaliśmy pięć zastrzyków i mamy dziada rozgonić.
Generał po wizycie u weta uznał, że leżenie na pańciowych kolanach należy mu się jak psu miska i korzysta ze statusu chorego.
Jakaś menda naszczała na Leonowe posłanie, aromatyzując silnie cały parter, ale jak tu biednego chorego podejrzewać...? :?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt wrz 14, 2012 22:24 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ja na lekach się nie znam, więc mogę się mylić :oops: Ale jak to lekarstwo na zapalenie, to znaczy, że jest to lek przeciwzapalny. Przy przeciwzapalnych, chyba się bierze równolegle leki osłonowe na żołądek (inne niż przy antybiotykach). Coby się nie dorobić wrzodów. Kciuki za szybkie wypędzenie choróbska :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob wrz 15, 2012 6:22 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Lekarstwo na zapalenie więzadła w barku działa bardzo dobrze na więzadłó, ale fatalnie na żołądek. Koszmarnie się czuję i bardzo przepraszam za brak nastroju do czegokolwiek.
Genek wyniki krwi ma dobre, ropień się zmniejsza, zapadła decyzja o nie przecinaniu, dostaliśmy pięć zastrzyków i mamy dziada rozgonić.
Generał po wizycie u weta uznał, że leżenie na pańciowych kolanach należy mu się jak psu miska i korzysta ze statusu chorego.
Jakaś menda naszczała na Leonowe posłanie, aromatyzując silnie cały parter, ale jak tu biednego chorego podejrzewać...? :?

Magana, współczuję, taki ból może człowieka zdołować.Proponuje wziąć coś osłonowego na żołądek, ciut będzie lepiej.

Na zasikane posłanie (temat u mnie przerabiany co jakiś czas :twisted: ) najlepszy jest urine off - stosować należy ściśle wg instrukcji. Do kupienia na animalia.pl. Preparat drogi, ale skuteczny.

Gratuluje nowego nabytki - kocur już wygląda duużo lepiej, a jak jeszcze trochę u Ciebie pobędzie, to będą Ci wszyscy zazdraszczać pięknego kota, ja Ci to mówię ...Kotina :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob wrz 15, 2012 18:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana trzymaj się, wiem że jesteś dzielna! Zrób sobie kisiel działa osłonowo na żołądek albo siemie lniane.No i jak tu koleżanka słusznie zauważyła lek osłonowy na żołądek to podstawa.

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Sob wrz 15, 2012 19:58 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ależ biorę osłonowe, biorę... I siemię pogryzam... I ciągle mnie łupie tak, że aż kręgosłup mi nawala. :|
No nic, dziś ostatnia pastylka, mam to w du... znaczy, mam tego dosyć. Jutro muszę pozlewać wino, upiec i zawekować paprykę i nie mam czasu na duperele, w sensie na chorowanie.

ROZMOWY
NA DWIE GŁOWY!

Książę Protazy z godnością siedzi przed okienkiem, czasem z naganą ogląda się na niedomyślnych państwa, zalegających na fotelach.
Pańcia - Rusz się stary, kotecek chce wyjść.
Pańcio (bez namysłu) - Lektyka dla kotecka, rrrraz!

Megana

Post » Nie wrz 16, 2012 21:16 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ortodoksi proszeni o nieoglądanie. Osobiście się oplułam.
Weszłam wyłącznie ze względu na Wojtka Tremiszewskiego, który w Spadkobiercach jest fantastyczny i znienacka odkryłam, że mamy kolejny zarąbisty kabaret...

http://www.youtube.com/watch?v=GQa4cMvCXAg

Megana

Post » Nie wrz 16, 2012 21:24 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ortodoksi religijni, jedzeniowi czy prozwierzęcy? :|
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie wrz 16, 2012 23:05 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Religijni, ofc.

Megana

Post » Pon wrz 17, 2012 6:49 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Megana pisze:Ortodoksi proszeni o nieoglądanie. Osobiście się oplułam.
Weszłam wyłącznie ze względu na Wojtka Tremiszewskiego, który w Spadkobiercach jest fantastyczny i znienacka odkryłam, że mamy kolejny zarąbisty kabaret...

http://www.youtube.com/watch?v=GQa4cMvCXAg

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Kapitalni :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon wrz 17, 2012 10:23 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Ciocia Ala domaga się fotek Mosia...
No to Moś postanowił się skomponować z porannym słońcem.
Obrazek

Że co? Przodem...? No dobra, ale nie budźcie mnie.
Obrazek

O mnie ciocia eneda to już chyba nie pamięta, a ja staram się osiągnąć doskonały kształt kuli. Wszędzie zresztą.
Obrazek

Ja nie chcę skarżyć, ale ten Gienek to straszny brudas. Nie to co ja, proszę państwa,
Obrazek

Ja też nie chcę skarżyć, ale jakiś ślepy znowu zajął mi posłanko! Nie mógłby iść na dwór, posiedzieć na słońcu, ze Stefanem pogadać, widoki popodziwiać? Gbur jeden.
Obrazek

Z nikim nie będę gadał, muszę wszystkie komary zlikwidować przed zimą! Bardzo proszę mnie nie angażować w zabawianie inwalidów!
Obrazek

Ja muszę wszystkiego pilnować, wszystko na mojej głowie. Jak zawsze zresztą.
Obrazek

A ja jestem chora i proszę się ode mnie odniutniać.
Obrazek

I też z nikim nie będę gadać...
Obrazek

Megana

Post » Pon wrz 17, 2012 11:13 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

:D Wiedziałam no, wiedziałam, że tak będzie :P
Moś śliczniejszy z dnia na dzień, innym też niczego nie brakuje, Meganowy domek im służy :D to widać gołym okiem .... po zaokrąglonych brzuszkach :wink: i nie tylko :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon wrz 17, 2012 17:51 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Kształt kuli to one tam wszystkie mają, nie tylko Geniuś mój ulubieniec, a najbardziej nieobecne Szysza i Sielawka :)
I Stefan :twisted:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon wrz 17, 2012 18:53 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

Meg dzięki za fotki, uwielbiam Naszego Mosia :D , reszta gromadki też niczego sobie :lol: Teatrzyki i zdjęcia są Twoją mocną stroną , prosimy częściej. Pozdrowionka dla wszystkich pensjonariuszy szczególnie tych chorych. !!

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Pon wrz 17, 2012 19:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part

LIMO wymiata, że tak sobie pozwolę :mrgreen: A Abelarda to ja po prostu kocham :twisted:
Popisówę dali przy wyprowadzeniu Żydów z Egiptu, polecam!
http://www.youtube.com/watch?v=bixWbJaFkns
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[poprzednia][następna]