Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 18:18 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Jesteśmy po wizycie z Józią
Nie ma nadżerek w uszach, jest lepiej. Dalej leczenie: dalacin, ketokonazol, czyszczenie uszu :!: trzeba to robić porządnie,nie bać się :wink: bo Józia miała w uszkach pozostałości starej maści. Nie pędzlujemy już uszu żółtą maścią

Za to dajemy 2 razy dziennie na zmianę panolog i gentamycynę:
poniedziałek, środa, piątek i niedziela - gentamycyna
wtorek, czwartek i sobota - panolog

Leczenie ma trwać jeszcze miesiąc i do kontroli

Maluchy mają tabletki, które podobno świetnie działają przy biegunkach, ale o tym napisze Aange :)
Pozdrawiam i do niedzieli: przypominam o 15.30 pod szkołą (Gimnazjum nr 13)
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt wrz 14, 2012 18:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Jesteśmy po wizycie z Józią
Nie ma nadżerek w uszach, jest lepiej. Dalej leczenie: dalacin, ketokonazol, czyszczenie uszu :!: trzeba to robić porządnie,nie bać się :wink: bo Józia miała w uszkach pozostałości starej maści. Nie pędzlujemy już uszu żółtą maścią

Za to dajemy 2 razy dziennie na zmianę panolog i gentamycynę:
poniedziałek, środa, piątek i niedziela - gentamycyna
wtorek, czwartek i sobota - panolog

Leczenie ma trwać jeszcze miesiąc i do kontroli

Maluchy mają tabletki, które podobno świetnie działają przy biegunkach, ale o tym napisze Aange :)
Pozdrawiam i do niedzieli: przypominam o 15.30 pod szkołą (Gimnazjum nr 13)

to ja mam prosbe o rospisanie tych lekow na kociarni bo ja sie gubie nie mam pamieci do lekow :oops:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt wrz 14, 2012 19:02 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Józia- niby lepiej ale rope ma dalej i podajemy dalej leki, jeśli nie zostanie wyadoptowana to za mies do kontroli
1) jak czyścimy uszy to dogłębnie u kotów nie natrafia się na błonę bębenkowa więc nie bać się i czyścić starannie i głęboko
2) leki doustne bez zmian
dalacin- 2 x dziennie
ketokonazol - 1x dziennie
probiotyk 1 x dzienie
3) do uszu nie dajemy żółtej maści z pudełka tylko dajemy na zmianę
gentamycynę z cyklospryną
i panolog ( tutaj kapa bo jak ostatnio byłam na kociarni to wydawało mi się ze tej maści mamy dosyć dużo, po pwrocie okazało się że niezbyt więc w poniedziałek przydało by się ją dokupić)

na dodatek Józia ma ruję więc jest ciekawie :roll:

za gentamycynę + tablety dla Małych wydałyśmy 23 zł -wzięłyśmy ze skarbonki na KP
nr konta, o który Mikuś prosiła wyślą nam na maila
Maluchy
zero mokrej karmy
sucha podajemy nie tą dla kociąt a tą w pojemniku podpisanym "Małe od Wiiwii"- pojemnik w szafce obok żarcia dla całej reszty
asystenka Kostrzewskiego że przy biegunkach zwierzaków średnio/wcale nie działa smecta i probiotyki i dała nam 2 tablety które mają zadziałać
dajemy 1/8 każdemu do pyszczka 2 x dziennie (dzisiaj juz podane więc dostaną jutro (2 x)i w niedziele rano)
jeśli to nie pomoże to musimy iść do veta żeby je zdiagnozować

rozpiski są na kociarni napisane

kończy się żwirek zostało mniej ok 1/3 wiadra więc dostawa wskazana jak najszybciej
Ostatnio edytowano Pt wrz 14, 2012 19:30 przez aange, łącznie edytowano 1 raz

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt wrz 14, 2012 19:21 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

gentamycynę i panolog idą po czyszczeniu uszu różowym płynem rozumiem? Zarazem odstwiamy smecte i probiotyk.
Nie wiem czy Ilka przeczyta dziś forum, bo jutro ma dyżur rano, jakby co to proszę o znak czy maluchy dostały tabletkę, to ewentualnie podam potem. Będę na dyżur o 16stej bo tak się umówiłam na adopcję.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt wrz 14, 2012 19:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Nic nie rozpisujcie Józi .Kotka jedzie do nowego domu.Ja osobiście nie jestem zwolenniczką wydawania kotów w trakcie leczenia ale właśnie skończyłam rozmowę z nowym domem która trwała 45 min. Dałam Państwu czas na przemyślenie decyzji w spr adopcji kotki i zaproponowłam inne koty tzn:Paris ,Polę i Izi ale Państwo oddzwonili że chcą adoptować Józię
Państwo są w pełni swiadomi jakie biorą na siebie wyzwanie i są gotowi jemu sprostać .Angelika odbierz,bo seee dzwonię w próżnię :D :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt wrz 14, 2012 19:31 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

sie nie dziwie bo kicia jest przecudnej urody :ok:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt wrz 14, 2012 19:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:Nie wiem czy Ilka przeczyta dziś forum, bo jutro ma dyżur rano, jakby co to proszę o znak czy maluchy dostały tabletkę, to ewentualnie podam potem. Będę na dyżur o 16stej bo tak się umówiłam na adopcję.

tablety dla maluchów jutro 2 razy dziennie

aange

Post » Pt wrz 14, 2012 19:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Super, że Józia będzie miała domek. Będzie prawdziwą radością dla swoich Dużych. Jest urocza, przymilasta.
Tylko potem jeszcze czeka ją sterylka, bo już zaczyna "tańce godowe" :wink:
Będę bardzo szczęśliwa jak znajdzie domek, bo to pierwszy kotek przeze mnie
(i koleżankę) złapany, który nie został u mnie :roll: tylko będzie adoptowany..ale nie zapeszajmy, zobaczymy jak to będzie. Trzymam kciuki za małą :ok:
Obrazek

evik75

Post » Pt wrz 14, 2012 19:45 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:
LadyStardust pisze:Nie wiem czy Ilka przeczyta dziś forum, bo jutro ma dyżur rano, jakby co to proszę o znak czy maluchy dostały tabletkę, to ewentualnie podam potem. Będę na dyżur o 16stej bo tak się umówiłam na adopcję.

Ah sorry... :( aange... czy w rozpisce jest napisane która zmiana daje leki co są podawane raz dziennie?
A to jakby co, to oni by kiedy brali Józie martika...? To się chociaż pożegnam z naszym myziaczkiem :love:
Evik mama chrzestna :ok:
Ostatnio edytowano Pt wrz 14, 2012 19:48 przez LadyStardust, łącznie edytowano 1 raz

LadyStardust

Post » Pt wrz 14, 2012 19:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Pani wie że kotka ma rujkę .I obym co do domu się nie pomyliła tfuu ,tfuu.Państwo jutro przywiozą renala suchego i saszetki .I zapewne będą pytali o możliwości pomocy, więc Angelika doradź jak mogą nam pomóc.Z racji tego że mała jedzie w trakcie leczenia i rujkowa ,nie wspominałam o darowiźnie.

Do kącika adopcyjnego przeniosłam Leszka(wszystko ok),Bercik wisi jeszcze przez miesiąc,jutro jedzie Józia i Klara.Tak więc Dagmara jak masz łapać ślepaczka to łap teraz jak jest miejsce .

mar_tika

Post » Pt wrz 14, 2012 19:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:
aange pisze:

Ah sorry... :( aange... czy w rozpisce jest napisane która zmiana daje leki co są podawane raz dziennie?
A to jakby co, to oni by kiedy brali Józie martika...? To się chociaż pożegnam z naszym myziaczkiem :love:
Evik mama chrzestna :ok:

Nowy dom Józi ma zdzwonic się z Angeliką .
Ostatnio edytowano Pt wrz 14, 2012 20:33 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Post » Pt wrz 14, 2012 19:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Pani wie że kotka ma rujkę .I obym co do domu się nie pomyliła tfuu ,tfuu.Państwo jutro przywiozą renala suchego i saszetki .I zapewne będą pytali o możliwości pomocy, więc Angelika doradź jak mogą nam pomóc.Z racji tego że mała jedzie w trakcie leczenia i rujkowa ,nie wspominałam o darowiźnie.

Do kącika adopcyjnego przeniosłam Leszka(wszystko ok),Bercik wisi jeszcze przez miesiąc,jutro jedzie Józia i Klara.Tak więc Dagmara jak masz łapać ślepaczka to łap teraz jak jest miejsce .

Jutro biorę kontenerek z kociarni i zaczynam łowy, bo dziś należy mi się odpoczynek po całym tygodniu udręki...
To Józia już jutro jedzie :?: Oh mam nadzieję, że zdążę wyściskać kocialkę na drogę (bo nie wiem kto wydaje) :1luvu:
A co do rozpiski w sumie to pytałam ogólnie, bo nie wszyscy zostawiają w liścikach co dają (ja sama ostatnio zapomniałam napisać) :oops:

LadyStardust

Post » Pt wrz 14, 2012 20:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Józię wydam ja
umówiona jestem na 14.45 pod kociarnią
więc jutro rano leki prosze podać
jak Józia pojedzie szczęśliwie do domu to po niedzieli już żadnych tabletów nie będziemy podawać chyba że do poniedziałku maluchom nie przejdzie biegunka - wtedy trzeba je zabrać do veta i chyba najlepiej żeby to było blisko np na będzińską, ale trzymajmy kciuki żeby się polepszyło
dziś Florencja zrobiła przy nas w miare ok koopala

aange

Post » Pt wrz 14, 2012 20:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Angelika
wyściskaj Józię ode mnie na pożegnanie :cry:
Obrazek

evik75

[poprzednia][następna]