Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 7:47 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Czyli Przylepa trafiła we właściwe miejsce :ryk:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw wrz 13, 2012 14:17 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Witajcie

Nadrobiłam zaległości fabularne w dziejach DT Smarti i cieszę się, że już po okresie burzy i naporu. Czytając o, na szczęscie, nieaktualnych już planach rozwiązania DT aż mnie ściskało w gardle. Nie byłam u Was ani razu, ale podczytując, co się dzieje i kibicując po cichu zdążyłam się już do Was przywiązać i wpisać Was w krajobraz mojego internetu, jako stały i piekny element. Nie będę nawet pisać, bo to oczywiste, ile dobra i dalszej pomocy dla kotów zniknęłoby wraz z Tobą, Smarti. Dlatego cieszę się strasznie, że zmieniłaś zdanie i pozostaniesz nadal Aniołem Stróżem futrzastych :)
Zawdzięczamy Ci nasze niebieskie szczęście - Sznycelka i nigdy o tym nie zapomnimy. Bez Twojej opieki i Waszej pracy nigdy by do nas nie trafił i nie mielibyśmy szansy mieć u boku tak wspaniałego kociego kompana.
Sznycello jest zdrowy jak rydz, waży dokładnie na dzień dzisiejszy 7,8kg. Bardzo dbamy o jego wagę, bo to nadmierny apetyt to jego słaby punkt :) Grzeczniutki, czysty i kochany śpi z nami każdej w nocy w łóżku. Rano nas budzi ocierając się o głowy i przypominając że to już pora na śniadanko. Z Ryszardem są braciszkami i nawet zdarza im się spać razem. Mruczy nam bajki na dobranoc i zachwyca dostojnością towarzysząc w ciągu dnia. Nie wyobrażamy sobie już świata bez naszego Sznycka :)
Przechodzimy też samych siebie w wariacjach jego imienia i tak nazywany już bywał: Sznyclówa-lówa, Sznyclinio, Der Shnitz, Niebieski, Pimpuś Sznicliwko i wiele, wiele innych :D Dorobił się też w końcu swojej sesji fotograficznej, czego cząstkę widać niżej.

Życzę Ci udanego urlopu i z całego serca dziękuję, że nadal będziesz pomagać tym kocim istotom :)
Pozdrawiam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego cos widzi.

Botwinka

Od: Pt lis 02, 2007 2:26

Post » Czw wrz 13, 2012 14:22 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Piękny Sznycuś kochany :1luvu: i Ryszard też piękny :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw wrz 13, 2012 15:12 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Szalony Kocie, widzę, że świat kociarzy jest mały :D

Bonifacy to nie do końca "nowy". Jest u nas tylko do czasu znalezienia domu docelowego. Ale to świetny kociej. Piękny i towarzyski więc obawiam się, że będzie mi bardzo ciężko się z nim rozstać. Boni ma swój oddzielny pokój i nie ma kontaktu z naszymi dwoma, stety lub niestety jest typem jedynaka. A autorką tych zdjęć tutaj jest, być może Ci znajoma, Magda, która zrobiła też fantastyczne foty Bonisowi. Wrzucę za niedługo na jego wydarzenie :)

Botwinka

Post » Czw wrz 13, 2012 15:36 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Hehe, sami swoi ;)
Botwinka się nie chwali, ale Boni był w naprawdę ciężkiej sytuacji, nikt go nie chciał. I dała mu szansę :1luvu:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw wrz 13, 2012 16:06 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Szalony Kot pisze:Hehe, sami swoi ;)
Botwinka się nie chwali, ale Boni był w naprawdę ciężkiej sytuacji, nikt go nie chciał. I dała mu szansę :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw wrz 13, 2012 16:20 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

jestem już w drodze ale oczywiście dokąd moge to zaglądam :D

Dziękuję Ci Botwinko z całego serca za dobre słowa-rzeczywiście patrząc na foty Sznitzka szczęśliwego z Ryszardem myśl o zaprzestaniu "mania" tymczasków wydaje się herezją...cały czas wiem że muszę zwolnić, że nie bedę mogła mieć już tylu tymczasków jednocześnie ile miałam bo to ponad nasze wspólne z TŻ-tem siły i trochę ponad granice rozsądku w naszej sytuacji życiowo-zdrowotnej ( w tym i finansowe granice rozsądku, bo niestety drukarni nie mamy, choć bardzo byśmy chcieli... :lol: )
Jestem rzeczywiście szczęśliwa że ponad 100 kotków uratowaliśmy i wydaliśmy do domku-ta ilość wydaje mi się niesamowita-nigdy nie myślałam że to w ogóle realne w moim przypadku.
A jednak- na swoje drobne miejsce w Kocim Niebie juz na pewno zapracowaliśmy więc teraz możemy trochę pomyśleć również o sobie, trochę wyluzować ..

obiecuję sobie że po powrocie wezmę się za uporządkowanie wątku, może w ogóle założe nowy-bo tego nie mam jakoś sił porządkować-nie potrafię wciąż patrzeć na zdjęcia Smartunia,choć paradoksalnie mam go przecież w komórce na tapecie..

pewnie nie uwierzysz Botwinko ale do czasu choroby Smartunia na mojej tapecie w komórce był Sznycelek-takie piękne foty w dniu odjazdu mu zrobiłam że długo nie potrafiłam się z nimi rozstać, aż mój TŻ mówił że to zdrada naszych kotów :lol: ...zresztą Sznycelek był też przecież ulubieńcem naszego weta Kamila, który "gdyby tylko miał dom to by Sznycelka natychmiast adoptował :D "-he,he-wcale nie wiem czy by go dostał :mrgreen: :lol:
właściwie to te foty powinnam wysłać Ci mmesem jak tylko wróce bo są na prawdę piękne :D

i widzisz Botwinko-w ten oto sposób sama stałaś się DT :D :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
mnie teraz jakoś z każdym kotem coraz ciężej się z nimi rozstawać-początki były tragiczne-po kilka razy zawracałam z pierwszymi kotkami wiezionymi do Domków. Potem się ogarnęłam i przez jakiś czas "byłam twarda" ale od dość dawna już widze że mi strasznie trudno..-w tych oczach, w tych słodkich istotkach, często nawet bardzo niegrzecznych, można się tak bardzo szybko zakochać...

no cóż.. musimy szybko wypoczywać, szybko wracać i szybko się rozkocić, bo łapię się na tej myśli że, w pewnym sensie nie mogę się już doczekać przyjazdu nowych biedactw które znowu, jak tylko Bozia da, beda u nas zdrowiały, piękniały ( i tyły :ryk: :oops: ) w oczach..
..przyznaję się bez bicia-jestem w szponach nałogu :kotek: ..mimo żem niepodatna na nałogi, to tym razem jednak chyba odwyk się nie powiedzie :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw wrz 13, 2012 17:50 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Ach, Sznycelek :1luvu:

Smarti, bawcie się dobrze :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw wrz 13, 2012 18:50 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Tak jak o tym myślę wszystkim to przychodzi mi do głowy "efekt motyla". Przecież, gdybyś powierzyła Sznycka wetowi Kamilowi to nigdy nie trafilibyśmy na jego ogłoszenie na allegro a zatem i na jego wydarzenie na fejsie, gdzie potem do znajomych zaprosiło mnie parę osób, które to z kolei regularnie wrzucały wydarzenia z innymi kotami i tak dowiedziałam się o Bonim i mogliśmy mu pomóc. Więc widzisz, wysłane dobro krąży bezustannie i jestem pewna, że kiedyś i do Ciebie wróci :) albo już wraca z każdym promieniem słońca w Bułgarii :)
Zwolnijcie, weźcie oddech, zmniejszcie skalę. Bo jeśli zbyt wiele na swoje barki władujecie, to Was przytłoczy ciężar tego a wtedy już z pewnością żadnemu kociejowi nie pomożecie. Pamiętajcie, że Wasz komfort i stan psychiczny to przecież klucz do tego całego fantastycznego przedsięwzięcia. I tak jesteście chyba fenomenem, że z własnych środków i własną pracą zapewniliście tylu futrzastym pomoc na tak wysokim poziomie i w takim standardzie. I to widać po kociejach, jakimi obdarowaliście świat. Wypiękniałe, wypasione, zdrowe i wypieszczone.
O Sznyclowe fotki jak najbardziej poproszę (zrobię im kiedyś albumy pamiątkowe) a teraz proszę już się skupić na relaksie, podróży i widokach a potem wszystkim swoim kotom opowiedzieć historie, jakie wyszepcze Ci bułgarskie morze :)

Botwinka

Post » Czw wrz 13, 2012 18:59 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Proszę bardzo :P Miałam przyjemność poznać Sznycka osobiście ... cudny kot :1luvu:
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 14, 2012 6:55 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Erin

Post » Czw wrz 13, 2012 19:08 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

O! I dokładnie z takim spojrzeniem spotykam się, kiedy uznaje, że nasypałam za mało grochów :D

Dzięki Erin, to wspaniale mieć świadomość, że wszyscy macie Sznycka w serduchu i że spotkał tak fajnych ludzi. Ślę od niego kosmate buziaki :)

Botwinka

Post » Pt wrz 14, 2012 6:56 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

Nie ma sprawy :) Poszukam jeszcze w swoich zbiorach i coś wkleję.
Jeśli podasz mi adres na PW, mogę też podesłać. A w serduchu zawsze będę miała Sznycelka, bo to super kot :P
Głaski dla Waszych chłopaków :kotek: :kotek:

Erin

Post » Pt wrz 14, 2012 8:43 Re: DT Smarti 9 - urlopik :))

A ja chyba Was ściągnęłam myslami - wczoraj rano właśnie się zastanawiałam co u Sznycelka słychac a w dzien pojawiły się foty :D cudny kot :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti - miłego urlopu :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]