2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 12:03 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Witam,
Poszukuję osoby/osób chętnych do zaadoptowania kotków. 2 maluchy (na moje oko 3-4 tyg.) zostały uratowane po nawałnicy, która przeszła w nocy z poniedziałku na wtorek nad Kielcami. Nie wiadomo, co stało się z kotką-matką - wygląda na to, że wystraszona uciekła. Nie znaleźliśmy jej. Bierzemy też pod uwagę fakt, że ktoś mógł kotki wyrzucić w tą ulewę, licząc, że się utopią. Tym bardziej, że były ukryte w krzakach i leżały w kałuży. Wiadomo, jacy są ludzie.
Jeden maluch był lekko przytopiony, ale już jest OK. Obydwa mają apetyt, same wsuwają konserwy dla juniorów, piją i są z godziny na godzinę w coraz lepszej formie. Nie trzeba ich karmić pipetą. Dają radę. Tylko pilnie potrzebują domku - obecnie przechowywane są na portierni, gdzie nie mogą długo pozostać.
Szczegóły, zdjęcia i nr kontaktowy: http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... to_je.html

Jeśli ktoś zna chętnego do adopcji, to proszę o kontakt - ze mną lub z nr-em podanym w gazecie. Będę wdzięczna za podlinkowanie znajomym tego artykułu. Jeśli trafiłaby się osoba z innego miasta, proszę dać znać - jakoś zorganizuję dowóz kotka do wskazanego domku.

Pozdrawiam.

ip73

Od: Śro sie 08, 2012 11:49

Post » Śro sie 08, 2012 18:50 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Dobrze,że je znaleźliście.
Napiszcie ogłoszenia w necie że poszukujecie domu stałego lub tymczasowego .Tymczas to dom gdzie koty spokojnie doczekają na stałe lokum.
Takie maleńtasy wymagają doświadczonych domów. Z nimi jak w kalejdoskopie .Dziś dobrze a wieczorem coś się dzieje. Nie wiadomo co wyniknie ze zdrowiem za jakiś czas.
Dobrze domy sprawdźcie i wydajcie za umową adopcyjną.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 09, 2012 12:22 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak. Godzinę po opublikowaniu artykułu w "Wyborczej" zadzwoniła do nas pani Ania z kieleckiego TOZ-u i wzięła maluchy na tom tymczasowy. Tymczasowy, bo sama ma 3 rezydentki + psa, i więcej zwierzaków jej się w domu nie mieści. Maluchy są w dobrych rękach, problem szybkiego wywiezienia ich z pracy, gdzie nie mogły pozostać, odpadł.
Mały whiskaskowy chłopczyk (ten przytopiony) ma się coraz lepiej, buraska dziewczynka to w ogóle jest w bardzo dobrym stanie (jak na te przejścia). Są karmione specjalistyczną karmą dla kocich osesków, dzisiaj jadą do weta, ale tylko na kontrolę, bo szczęśliwie są w dobre formie i radosne (cud, że nie utonęły!).
Nadal szukam domu stałego. Może być inne miasto - jeśli tylko ktoś by się zdecydował, zorganizuję transport. W ostateczności sama przywiozę pociągiem. Tylko musi być poważna oferta. Te kociaki cudem uniknęły śmierci przez utopienie i szukam dla nich dobrego życia.

ip73

Post » Pt sie 10, 2012 18:21 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Podnoszę, oby znalazły się dobre domki dla kociaków :ok:

moniczkaa1975

Od: Czw lis 03, 2011 22:58

Post » Sob sie 11, 2012 8:13 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Dzięki za podniesienie wątku. Na razie jest kiepsko z chętnymi, bo futerka się nie podobają. Gdyby kociaki były rude, już miałyby dom. Zadzwoniła też do mnie jedna pani szukająca kotka w kolorze srebrnym (?). Podrzuciłam jej fotę jaśniejszego - nie spodobał się.
No nic, szukam dalej, kogoś normalnego. Na razie ogłoszenia w internecie nie dają nic. Akcja wśród znajomych też ma marny skutek - wszyscy zakoceni / zapsieni.
Co myślicie o daniu ogłoszeń do gazet? Czy to odnosi skutek? Powiesiłam ogłoszenie w zaprzyjaźnionym sklepie. A może by tak w klinikach weterynaryjnych?
Wszystkie podpowiedzi mile widziane. Zwykle to ja brałam kota / psa do domu, nigdy jeszcze nie byłam z drugiej strony. A to cholernie trudne trafić kogoś normalnego na opiekuna.
Dzięki!

ip73

Post » Sob sie 11, 2012 18:37 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Ja już paru kociakom znalazłam domki, chwilkę to zawsze trwało. Największy odzew miałam z tablica.pl. Dzisiaj nawet pomimo, że nie mam już kociaków do adopcji dzwoniła do mnie jakaś pani w sprawie wcześniejszego ogłoszenia. Podam Ci nr telefonu, chociaż nie wiem co to za osoba, bo od razu powiedziałam, że ogłoszenie nie jest już aktualne. Nr tel. do tej pani: 783020551, zadzwoń może akurat to jakiś sensowny kontakt.

moniczkaa1975

Post » Sob sie 11, 2012 23:03 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Dzięki za nr telefonu tej pani - na pewno się do niej odezwę.
Chociaż pierwsze dni poszukiwania domków nie przyniosły sensownych osób, łatwo się nie poddam. Kociaki mają już swoje ogłoszenia na forach, dzisiaj zrobiłam koteczce na tablica.pl - chyba telepatia jak patrzę na godz. Twojego postu i mojego ogłoszenia :wink:
http://tablica.pl/oferta/sliczna-6-tyg-bura-kotka-do-adopcji-ID1pVv1.html
W internecie zostało mi gumtree, które poleciła mi znajoma zajmująca się takimi tematami.
Myślałam o ogłoszeniu w "Echu Dnia", ale z przerażeniem odkryłam, że tam nie ma zakładki "Ogłoszenia o zwierzętach" na stronach ogłoszeniowych. Moje rodzinne miasto nie przestaje mnie dziwić. Zaczęłam też rozwieszać ogłoszenia papierowe, ale na razie odzew zerowy.
Na razie do adopcji mam tylko koteczkę, bo pani Ania, u której kociaki mają tymczas, martwi się nóżką kocurka. Chyba mu ją ktoś lekko zwichnął, jak go wrzucał w krzaki. Pani Ania zdecydowała, że kociak musi dojść do siebie u niej, a ja ją podziwiam, bo sama ma 3 koty i pieska i jeszcze opiekuje się maluchami i daje im czas - na znalezienie domów, na wykurowanie się kocurkowi. Wspaniała kobieta!
Jeśli będziesz miała kogoś chętnego na koteczkę, pamiętaj o mnie pls.
Pozdrowienia :)

ip73

Post » Sob sie 11, 2012 23:44 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

ip73 pisze:Dzięki za nr telefonu tej pani - na pewno się do niej odezwę.
Chociaż pierwsze dni poszukiwania domków nie przyniosły sensownych osób, łatwo się nie poddam. Kociaki mają już swoje ogłoszenia na forach, dzisiaj zrobiłam koteczce na tablica.pl - chyba telepatia jak patrzę na godz. Twojego postu i mojego ogłoszenia :wink:
http://tablica.pl/oferta/sliczna-6-tyg-bura-kotka-do-adopcji-ID1pVv1.html
W internecie zostało mi gumtree, które poleciła mi znajoma zajmująca się takimi tematami.
Myślałam o ogłoszeniu w "Echu Dnia", ale z przerażeniem odkryłam, że tam nie ma zakładki "Ogłoszenia o zwierzętach" na stronach ogłoszeniowych. Moje rodzinne miasto nie przestaje mnie dziwić. Zaczęłam też rozwieszać ogłoszenia papierowe, ale na razie odzew zerowy.
Na razie do adopcji mam tylko koteczkę, bo pani Ania, u której kociaki mają tymczas, martwi się nóżką kocurka. Chyba mu ją ktoś lekko zwichnął, jak go wrzucał w krzaki. Pani Ania zdecydowała, że kociak musi dojść do siebie u niej, a ja ją podziwiam, bo sama ma 3 koty i pieska i jeszcze opiekuje się maluchami i daje im czas - na znalezienie domów, na wykurowanie się kocurkowi. Wspaniała kobieta!
Jeśli będziesz miała kogoś chętnego na koteczkę, pamiętaj o mnie pls.
Pozdrowienia :)

Jeśli kociakami zajmuje się Pani Ania ze schroniska to trafiły w świetne ręce :D Wierzę, że nie jest jej łatwo, bo takim kociakom trzeba dużo czasu poświęcić i mieć mnóstwo cierpliwości. Oczywiście będę pamiętać o kotkach ip73
Pozdrawiam :D

moniczkaa1975

Post » Nie sie 12, 2012 0:37 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

[/quote]
Jeśli kociakami zajmuje się Pani Ania ze schroniska to trafiły w świetne ręce :D Wierzę, że nie jest jej łatwo, bo takim kociakom trzeba dużo czasu poświęcić i mieć mnóstwo cierpliwości. Oczywiście będę pamiętać o kotkach ip73
Pozdrawiam :D[/quote]

Hej, niestety, to chyba nie ta pani Ania, ale ręce, przyznaję, są świetne :) Godzinę po ukazaniu się artykułu w "Wyborczej" pani Ania zadzwoniła, że ewakuuje kociaki z firmy i bierze na odchowanie. Jest wolontariuszem TOZ, ale tego starego, nie Świętokrzyskiego TOZ.
Dzięki niej są bezpieczne, a ja mogę spokojnie szukać im domków.

Pozdr. :)

ip73

Post » Pon sie 13, 2012 13:04 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Podnoszę wątek z nadzieją, że jakiemuś koneserowi burych łatek i łapek wpadnie w oko moje bure słoneczko - kociczka. Srebrny kotek będzie do adopcji za tydzień - 10 dni, bo leczy kontuzję łapki, ale kociczka już by chciała mieć swój domek.
A tu dzwonią sami wielbiciele rudzielców :?

ip73

Post » Pon sie 20, 2012 17:33 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Kociaki hop do góry :ok:

moniczkaa1975

Post » Czw wrz 13, 2012 20:07 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Witajcie po przerwie.
Z dobrych wieści - buraska ma już nowy domek. Srebrniaczek był mniejszy, drobniejszy i gorzej zniósł zawirowania życiowe, więc pani Ania (u której ma tymczas) postanowiła go trochę odchować.
Ale teraz i na niego nadszedł czas na wylot do domku stałego, więc będę wdzięczna gdybyście mieli go w pamięci, gdy ktoś zapyta o słodkiego jasnoszarego kocurka.
Oto jego ogłoszenie i namiary na panią, u której jest na tymczasie:

http://tablica.pl/oferta/sliczny-jasnoszary-kocurek-3-mies-do-adopcji-ID1xJ3w.html

ip73

Post » Pt wrz 14, 2012 20:04 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Podnoszę, trzymam kciuki za domek dla kici :ok:

moniczkaa1975

Post » Czw wrz 20, 2012 22:26 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Podnoszę wątek kieleckich kotków.
Srebrniaczek bardzo pilnie szuka domku. Miejcie go pls w pamięci, bo jego czas w tymczasie się kończy. Jeśli adopcją byłby zainteresowany ktoś spoza Kielc, zorganizuję transport.
Bezpośrednie namiary na panią Anię, która dała tymczas i od której bezpośrednio można adoptować kotka: 602 807 668.

ip73

Post » Pt wrz 21, 2012 6:59 Re: 2 kocie okruszki do adopcji w Kielcach - pilne

Podnoszę :ok:

moniczkaa1975

[następna]