*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 20:26 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Dziewczyny prośba o pomoc. Od 2 godzin mam u siebie buraska. Sytuacja napięta. Klara rzuca się agresywnie nawet na mnie. Mały w klatce w kuchni. Chaos jak nie wiem.
Jakikolwiek DT na wagę złota. Zwłaszcza, że ja muszę zaraz się przeprowadzać.
Nie mogłam go zostawić przy tej jezdni, po prostu nie mogłam :(

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw wrz 13, 2012 20:20 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Lublin nie żyje?

Zrobiłam wydarzenie na fb. Będę bardzo wdzięczna za udostępnianie i pomoc w szukaniu domu.

https://www.facebook.com/events/424673887591836/

maueczarne

Post » Czw wrz 20, 2012 16:23 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

To ja popiszę sama ze sobą :ryk:

Mały od wczoraj wieczór w swoim nowym domu. Ma do towarzystwa starszego o miesiąc rudego kolegę. Państwo doświadczeni kocio. Rozmawialiśmy długo telefonicznie i na żywo. Przekonali mnie, że to dobry dom dla niego. A dzisiejsze wieści, że maluchy poszły razem spać wtulone przekonały mnie, że mój maleńki Tigerek da radę :D
A ja na DT nie nadaję się, bo miękka jestem i prawie go mimo wszystko u siebie zostawiłam... Niby tydzień, a malucha pokochałam :oops:

maueczarne

Post » Czw wrz 20, 2012 16:46 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Hejka,

tak się cieszę że mały znalazł domek. :ok: Masz już wprawę w szukaniu domku dla kociaków, jak znalazł na przyszłosć, bo znając Twoje dobre serce zapewne nawinie Ci się jeszcze jakaś mała kocina :D

A ja mam od tygodnia tez maleńką koteczkę, KOKO się nazywa, ma dwa miesiące no i takim sposobem mamy z męzem trzy koty :1luvu:
Wzięlam ją od Kasi z Fundacji Felis. Cudna kocinka, czarna z białymi wstawkami, taki mały diabełek. A ile ma ona w sobie energii i radości, biega, skacze, nie usiedzi w miejscu. Takie małe ADHD :mrgreen:
Takie newsy u mnie :ok:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw wrz 20, 2012 17:13 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Gratuluję dokocenia :) Niech się relacje dobrze układają.

A mi lepiej niech nie pojawia się pod nogami znowu kocina, bo moja Klara tego nie przeżyje. Bardzo ciężko zniosła obecność malucha. A dzisiaj od rana całkiem inny kot. Odetchnęła z ulgą jego wyprowadzkę. I w końcu zaczęła gruchać tak jak zawsze :)

maueczarne

Post » Czw wrz 20, 2012 17:27 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Twoja Klarcia to ewidentnie rozpieszczona jedynaczka jest :mrgreen:

Chociaz myślę że prędzej czy później to drugiego kotecka by zaakceptowała. Tak jak moja Rysia. Jak wzieliśmy PYSIA to ciągle na niego fukała, biła, zaczepiała i przez kilka nocy mały Pysionek musiał z nami spać żeby Rycha nie zrobiła mu krzywdy.
No ale powoli, powoli i jakos sie do niego przekonała. Za to teraz PYSIO daje łomot RYSI, śmieję sie że to pewnie odbija sobie te wszystkie kuksance od Ryśki jak był mały.

Co do KOKO to mała już skumała się z PYSIONKIEM i oboje sie wygłupiają. Rysia na dystans trzyma KOKO. Z resztą RYSZARDA to taka kocia indywidualistka jest :kotek: Wszystko na jej zasadach i koniec.
A Pysio mimo tego że ma już roczek to zachowuje się jak dzieciak, zabawy, zabawy, jedzenie i spanie i jeszcze raz jedzenie :D Coś mi się zdaje że będę mu musiała zaserwować dietę bo mi sie spasł. Każdy kociak dostaje jedzonko w swojej miseczce, i to co nie zjadły dziewczyny to zjada PYSIO. Kawał kiciora z niego. Tylko jak tu odchudzić Pysia? Musiałabym chyba każde karmić w innym pomieszczeniu, no nie wiem :roll:
Obrazek

agusialublin

Post » Pon wrz 24, 2012 19:22 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

Dostałam mmsem :mrgreen:

Obrazek

To się skumplowali : :mrgreen:

maueczarne

Post » Pon wrz 24, 2012 19:38 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu

maueczarne pisze:Dostałam mmsem :mrgreen:

Obrazek

To się skumplowali : :mrgreen:

Cudne zdjęcie :1luvu: Takie fotki mogę oglądać bez końca :ok:
Kocia miłość i już :D
Obrazek

agusialublin

Post » Pon wrz 24, 2012 21:47 Re: *Lubelskie Tymczasy*

Aż buźka sama się śmieje na taki widok :1luvu:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon wrz 24, 2012 21:51 Re: *Lubelskie Tymczasy*

Amika6 pisze:Aż buźka sama się śmieje na taki widok :1luvu:

Mi się aż oczy zaszkliły jak zobaczyłam to zdjęcie. Zżyłam się z tym kociakiem bardzo i tym bardziej cieszę się, że zmieniłam swoją decyzję i wybrałam tych Państwa. :D

maueczarne

Post » Wto wrz 25, 2012 8:48 Re: *Lubelskie Tymczasy*

Zajrzałam, a tu takie zdjęcie :1luvu:
Maue, gratuluję domku i Tobie i Tygryskowi.
W czwartek ubiegły moja dyrektorka niemal wjechała w coś leżące na środku dwupasmówki. Na szczęście akurat zapaliły sie czerwone światła. Okazało się, ze coś się rusza i idzie do samochodu. Wzięła to do samochodu i jak nieco przetarła z błota i deszczu okazało się, ze to ok 2 miesięczna, wychudzona czarna koteczka.
Chwała wetce Zadrzyńskiej za pomoc w leczeniu, karmieniu i za 1 nocleg dla malutkiej w piernatach i termoforach, bo tam od razu małą zawiozłyśmy.
Kocia ma dom ze starsza koteczką :ok: :ok: :ok: u koleżanki ze szkoły. Rezydentka wychowana od ślepego kocięcia - też podrzutek. Mają doświadczenie. Mam nadzieję, ze dom na zawsze.
Podobna historia i też z dobrym zakończeniem, więc se napisałam.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto wrz 25, 2012 8:58 Re: *Lubelskie Tymczasy*

Anda pisze:Zajrzałam, a tu takie zdjęcie :1luvu:
Maue, gratuluję domku i Tobie i Tygryskowi.
W czwartek ubiegły moja dyrektorka niemal wjechała w coś leżące na środku dwupasmówki. Na szczęście akurat zapaliły sie czerwone światła. Okazało się, ze coś się rusza i idzie do samochodu. Wzięła to do samochodu i jak nieco przetarła z błota i deszczu okazało się, ze to ok 2 miesięczna, wychudzona czarna koteczka.
Chwała wetce Zadrzyńskiej za pomoc w leczeniu, karmieniu i za 1 nocleg dla malutkiej w piernatach i termoforach, bo tam od razu małą zawiozłyśmy.
Kocia ma dom ze starsza koteczką :ok: :ok: :ok: u koleżanki ze szkoły. Rezydentka wychowana od ślepego kocięcia - też podrzutek. Mają doświadczenie. Mam nadzieję, ze dom na zawsze.
Podobna historia i też z dobrym zakończeniem, więc se napisałam.

Cudownie :1luvu: Jak to dobrze, że są tacy ludzie. Niech malutkiej się szczęści :ok: Tigerkowi też :ok:

Za gratulacje dziękuję ;)
Cieszę się, że tak wyszło, bo martwiłam się i spłakałam za nim.

maueczarne

Post » Nie paź 07, 2012 21:07 Re: *Lubelskie Tymczasy*

Dzień dobry,
przygarnęliśmy kotkę, teraz przyniosła nam "prezenciki", mamy do oddania cztery małe kotki. Maluchy mają 2,5 m-ca, są zdrowe, wesołe i czekają na nowe domy.
Proszę o pomoc w znalezieniu im opiekunów i domów.

JolaG

Od: Nie paź 07, 2012 20:02

Post » Pon paź 08, 2012 7:54 Re: *Lubelskie Tymczasy*

Jolu G, przygarnęliście kotkę w ciąży??
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon paź 08, 2012 8:39 Re: *Lubelskie Tymczasy*

Anda pisze:Jolu G, przygarnęliście kotkę w ciąży??

Ja to bardziej rozumiem jako przygarnięcie kotki i niewysterylizowanie jej. Skutkiem są "prezenciki".

maueczarne

[poprzednia][następna]