TYSKIE MRUCZKI XI-Borys zostaje w DS :) Gaja po wypadku :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 19:15 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Myślę cały czas o Pedruniu [*]
O Was ............

Trzymam nieustannie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro wrz 12, 2012 20:00 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Dziekuje Wam wszystkim ...

Fibi nadal nie chce wychodzić na spacer, musze go siłą wyprowadzać, nie chce też jeść :cry:

Matyldzia dziś dostała steryd bo znów źle się czuje :cry:

Bartuś też dziś dostał leki, przeciw zapalny i rozkurczowy bo sie zatrzymuje z sikaniem :cry:

A Eustachy dziś dostał co 3 tyg dawke carthophenu .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw wrz 13, 2012 18:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Fibi dzis znacznie lepiej :)

Irysek już skończył antybiotyk a dzis krwawi z tej bojącej łapki :( Jutro rano jede z nim do weta aby go w narkozie zbadał bo jest niestety bardzo agresywny pewnie z powodu bólu :(

Bartuś po zastrzykach nadaj prawie nie sika :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw wrz 13, 2012 18:46 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw wrz 13, 2012 18:46 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Byłam dziś u lekarza u chirurga naczyniowego i jestem załamana , muszę iść na operacje a nie mam nikogo do pomocy do zwierząt , błagam o pomoc nie dla siebie lecz dla zwierząt na kilka dni dwa razy dziennie, czy ktoś pomoże :x :x :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw wrz 13, 2012 19:04 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

No kurczę,żebym tylko bliżej mieszkała to już nie miałabyś problemu :( podrzucę może ktoś zajrzy ze Śląska :?

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pt wrz 14, 2012 8:47 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Też podrzucę, bo bardzo pilne :!:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt wrz 14, 2012 9:28 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

No ciotki gdzie żeście podziały się,coś tu za cicho :?

rudy kociak

Post » Pt wrz 14, 2012 9:39 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

To ja może zdjęcie Iryska podrzucę. Słabe jakościowo, bo Irysek denerwuje się, jak włącza się lampę :|
Obrazek

:ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt wrz 14, 2012 11:22 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Jeśli chodzi o nas to jak wyżej - jeśli tylko będziemy w Tychach, to możemy zajrzeć. Wszystko zależy od terminu. W razie potrzeby proszę o info.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt wrz 14, 2012 12:05 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Agulas74 pisze:Jeśli chodzi o nas to jak wyżej - jeśli tylko będziemy w Tychach, to możemy zajrzeć. Wszystko zależy od terminu. W razie potrzeby proszę o info.

Jak tylko bede już znała termin to zadzwonie , bardzo dziekuje :ok:
Nowa_Sztno dzięki za wklejenie Iryska :lol:

A dziś u weta byłam z Bartusiem , Szłapkiem i Iryskiem .
Bartuś nadal sie zatrzymuje :( ale nie jest dramatycznie , miał dzis badanie moczu i dostał dziś zastrzyk na wzmocnienie i w niedziele tez ma dostać , mam tez go masować ...

Szłapek dostał dzis zastrzyk na wątrobę i witaminy , jutro dostanie carthophen i juz mogę z nim jeździć do weta na zastrzyki co 10 dni , je znacznie lepiej :ok:

No a Irysek został u weta, bedzie miał robione RTG w premedykacji ale prawdopodobnie jest złamanie , jest sącząca sie rana i przetoka , jesli jego stan zdrowia pozwoli zostanie tez wykastrowany , wieczorem jade po niego .

Wzięłam tez na kreskę u weta obroże z feromonami dla Rudolfa ( Wczoraj mi nasikał na stół a dziś na 2 kg ryżu :roll: )bo mieli tylko jedna a dla Czorta wezme w przyszłym tygodniu . Zamówiłam tez RC Urinary HD .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt wrz 14, 2012 18:32 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Irysek jest już po operacji i już wrócił na kwarantanne , później napisze więcej , teraz musze chłopaki przewinąć i z psami iść ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob wrz 15, 2012 13:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Irysek po zabiegu:
Obrazek

Justyś, wiemy, że jesteś "zarobiona", ale napisz trochę jak po zabiegu :wink: :ok:

A tu jeszcze Bartuś, któremu jak widać bezwładne łapki nie przeszkadzają w zabawie i pogoni za laserkiem :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Eustaszkowi niepełnosprawność też nie przeszkadza, więc chętnie się do zabawy przyłączył :ok:
Obrazek

:1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob wrz 15, 2012 16:34 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Nowa-Sztno dzieki za wstawienie fotek :lol:

Irysek jest w gipsie, ogólny stan łapki zły, przetoka, zanik mięśni :( Została pobrana krew i wyniki nie są zbyt dobre , został też pobrany materiał na cytologie , wet podejrzewa zmiany rakowe i wtedy była by amputacja tej chorej łapki :( , choć równie dobrze może to być tylko silny stan zapalny ... i dostaje 2 razy dziennie po 1/4 tabl przez 2 tygodnie .
Bardzo Wa prosze o pomoc finansową na jego leczenie a jest leczony jak wszyscy moi podopieczni w FAUNIE .

Bartuś zaczął ładnie sikać :lol:
A jego energia i chęć do zabawy jest niesamowita :lol: A Wujek Eustachy dzielnie pilnuje dzieciaczka , choć za laserkiem też chętnie szaleje :ok:

Szłapek dziś dostał carthophen .

Marcel i Mati też stabilne .

Była dziś Szanta i poszłyśmy z psami do Panaceum lecznica i hotelik w jednym z zapytaniem o to czy bym nie mogła tam na czas mojego pobytu w szpitalu i na kilka dni po ( bo nie bede mogła z psami chodzić na spacery ) dać tam moje psy i podemną ugięły sie nogi , koszt przetrzymania jednego psa dużego to 40 zł doba a że są to dwa psy i że jak by były w jednej klatce to bym płaciła tylko 45 zł na dobę a że ja bym potrzebowała tak ze 6 - 7 dni to koszt jest ogromny 270 - 315 zł a to jest nie do przeskoczenia dla mnie a też nie wiemy czy by mogły być w jednej klatce , zaproponowali mi dać je tam na próbę na kilka godzin i jeśli nie bedą problemowe to wtedy bym je mogła tam zaprowadzić .
Mam też ofertę darmową ale tylko w czasie od 8 do 20 października , wtedy by psy były zabrany do domu mojej koleżanki . Transport w październiku też mam, ale jeśli to będzie w wrześniu to mam tylko odbiór, ale on jest najważniejszy , to bym do Katowic autobusem a do szpitala chyba taxi bo nie mam pojęcia jak tam dojechać , kurcze mam już dość tego wszystkiego , nie wiem czy iść do tego szpitala na operacje czy sobie odpuścić, ale wtedy będzie tylko gorzej i gorzej ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob wrz 15, 2012 17:24 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Justyś staraj się jednak iść do tego szpitala z racji tego,że w służbie zdrowia dużo zmienia się i co zrobisz jeśli okaże się że trzeba za zabieg zapłacić? :? Ja zapisałam w kwietniu swoją mamę na zabieg usunięcia zaćmy-termin zabiegu czerwiec 2013.Twoje zdrowie jest równie ważne jak zdrowie zwierząt,które masz pod opieką.Ty też musisz być zdrowa,żeby skutecznie im pomagać.

rudy kociak

[poprzednia][następna]