SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2012 11:26 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

dobrze by było mieć zdjęcie kociaka zawsze to łatwiej o domek i można by mu ogłoszenia porobić.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon wrz 10, 2012 11:51 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

JaEwka pisze:dobrze by było mieć zdjęcie kociaka zawsze to łatwiej o domek i można by mu ogłoszenia porobić.

Zdjęcia są na mailu w pierwszej wiadomości jak coś. :)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Pon wrz 10, 2012 13:50 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Na nasze ogłoszenie w sprawie zaginionego kotka odpowiedziała pewna starsza Pani.
Na kozanowie mieszka około 80-letnia Pani która została ostatnio pobita\ napadnięta i trochę od tego czasu nie domaga na zdrowiu. Obecnie szykuje się jej pobyt w szpitalu. Posiada 3 domowe kotki.
Prośba jest taka, czy aby nie dało się zorganizować jakąś pomoc w opiece nad nimi, zwłaszcza gdyby pobyt się miał mocno przedłużyć (a na to się zanosi).

jjw666

Od: Nie sie 19, 2012 11:44

Post » Pon wrz 10, 2012 14:02 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

jjw666 pisze:Na nasze ogłoszenie w sprawie zaginionego kotka odpowiedziała pewna starsza Pani.
Na kozanowie mieszka około 80-letnia Pani która została ostatnio pobita\ napadnięta i trochę od tego czasu nie domaga na zdrowiu. Obecnie szykuje się jej pobyt w szpitalu. Posiada 3 domowe kotki.
Prośba jest taka, czy aby nie dało się zorganizować jakąś pomoc w opiece nad nimi, zwłaszcza gdyby pobyt się miał mocno przedłużyć (a na to się zanosi).

W domu Pani pewnie tak, inaczej wątpię.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 10, 2012 19:43 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Kamila z PrzygarnijKota.pl dodała na FB zdjęcia Chybotka-Kiwaczka i Kociątka z połamaną nóżką.
Jak widać maluchy nie mają wzięcia... :(
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon wrz 10, 2012 19:59 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

gabi.cezar pisze:Kamila z PrzygarnijKota.pl dodała na FB zdjęcia Chybotka-Kiwaczka i Kociątka z połamaną nóżką.
Jak widać maluchy nie mają wzięcia... :(

Znowu ktoś się mocno dopytywał na fb o maluszka z łapką, zobaczymy...

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Pon wrz 10, 2012 20:02 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Słuchajcie, mam osobę, która chciałaby adoptować kotka najchętniej białego z ciemnymi wstawkami. Pomyślałam o tej dwójce ze schronu maluchów, co tak wypiękniały :)
Jako, że ostatnio nie mam czasu śledzić tematu, jeśli możecie, to wrzućcie zdjęcia i opisy takich kotków, które czekają na adopcję, żebym mogła wysłać znajomej (plus opis tych maluchów, bo sama naprawdę nie mam kiedy przejrzeć ani ile mają miesięcy, ani jaka płeć :P )
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Pon wrz 10, 2012 20:19 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

tu jest wątek maluszków u Agaty:

viewtopic.php?f=13&t=143202&start=405

w schronisku jest jeszcze 3 letnia prawie cała biała kotka. Ale to zależy czy znajoma chce dorosłego czy maluszka.
Obrazek

JaEwka

Post » Pon wrz 10, 2012 21:15 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Białe Maszkarony u mnie to chłopak i dziewczyna, dwa różne charaktery - kocica mega miziak, chłopak łobuz :)
Chłopak trafia do kuwety bez problemowo, dziewczynka ma problem jeśli w zasięgu łapek znajdzie kocyk itp - chociaż może to był problem przez pogorszenie stanu zdrowia?

Były mega zarobaczone (zwłaszcza dziewczę), za kilka dni powtórka na tasiemce. Wiekowo ciężko mi je ocenić, gówniarstwo w każdym bądź razie ;)

Z dodatków do białego to mają ciemne ogonki i plamkę koło ucha.

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Pon wrz 10, 2012 21:29 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

dase pisze:Słuchajcie, mam osobę, która chciałaby adoptować kotka najchętniej białego z ciemnymi wstawkami. Pomyślałam o tej dwójce ze schronu maluchów, co tak wypiękniały :)
Jako, że ostatnio nie mam czasu śledzić tematu, jeśli możecie, to wrzućcie zdjęcia i opisy takich kotków, które czekają na adopcję, żebym mogła wysłać znajomej (plus opis tych maluchów, bo sama naprawdę nie mam kiedy przejrzeć ani ile mają miesięcy, ani jaka płeć :P )

Ja proponuję któregoś "Maszkaronka" od Agaty z czarną wstawką w postaci któregoś mojego chłopca - żeby się kiciak nie nudził samotnie, no i wtedy umaszczenie idealne by było :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto wrz 11, 2012 21:16 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

A w temacie adopcji - czy jest może ktoś chętny do pomocy w obfotografowaniu w bliżej nieokreślonej przyszłości burasków i zrobienia im ogłoszeń adopcyjnych?
Chociaż trudno mi sobie wyobrazić rozstanie choćby z jednym z nich, są naprawdę przecudne. Wszystkie lgną do człowieka, niektóre to małe zbójniki, inne z serii - mrucząca przytulanka :lol:
I zaczynam powoli rozumieć o co wam chodziło z określeniem "szarańcza". Ale bardzo cieszy mnie ich apetyt, bo jak wciągają na potęgę, to chyba dobry znak? I kupka się unormowała pięknie :mrgreen:
Nie chciałabym ich oddawać przed ukończeniem 8 tygodnia, żeby sobie jeszcze pobyły wśród rodzeństwa... i z nami :lol:
A i zapomniałam napisać, że są absolutnie przepiękne. Bure tygryski, półdługa sierść i pędzelki w uszkach... a pysie - nic tylko całować :P
W sobotę chcemy zakończyć kwarantannę (16 dni chyba wystarczy?) i zapoznać maluszki z naszym kocurkiem... który chyba oszaleje na widok 6 małych :wink:
Na razie jest odrobinkę zazdrosny po tym jak Leosia braliśmy na noc do sypialni i chowa się co wieczór pod łóżko, co by go nikt z sypialni nie wyprosił :wink:

Viris, czy ty przypadkiem nie podmieniłaś kociąt? Bo ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to te same kociaczki, które widziałam w schronie...

I jeszcze ważna sprawa - dzisiaj dowiedziałam się od właścicieli działek na ul.Chełmońskiego, że na działkach rozgrywa się dramat. Koci dramat. Większość działkowiczów nie chce kotów na działkach i skutecznie je truje... za rękę na razie nikogo nie złapano. Pan z którym rozmawiałam, opowiadał mi, że ostatnio zawiózł dwa trzytygodniowe kocięta do weta i okazało się, że były spryskane jakimś trującym świństwem... maluszki nie dały rady, mimo pomocy :cry:
Gdzie to mam zgłosić, żeby ktoś COŚ naprawdę zrobił?

jjw666

Od: Nie sie 19, 2012 11:44

Post » Wto wrz 11, 2012 22:28 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

jjw - na zdjęcia to najlepiej się umówić z Viris - ona robi takie zdjęcia że zaraz się ludzie odzywają i jeszcze potem dłuuugo po wyadoptowaniu kotka jeszcze dzwonią ;) Ogłoszenia ja zrobię. Ewelina mi przywiozła żarło dla Was, tzn. dla maluchów ;) Jutro mam zalatany dzień po robocie ale może byśmy się jakoś umówili w poniedziałek, pracuję koło zoo - to niedaleko chyba Was (nie żebym sugerowała że w zoo mieszkacie :lol: :lol: ).

Co do działek - najlepiej na policję (pogadaj z gabi.cezar ona Ci podpowie co i jak ;) )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 12, 2012 7:23 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Proszę o kciuki - Wilczka ma dzisiaj transfuzje krwi. Tż wziął wolne i jedzie z nią na 10
A tak btw to załatwić coś na UP to jakaś istna masakra... :roll: wczoraj tż spędził tam 3 godziny a miał tylko odebrać test i leki...(w ogóle jakas babka wyskoczyła do niego z tekstem czy on chce ludzkie leki :ryk: tak przyjechał na UP po leki dla ludzi :ok: :mrgreen: )

Edit: Wilczka i wczoraj co mało palca nie odgryzła - zmieliłam jej mięcho od Cioci Gibutkowej i dałam an palcu na spróbowanie bo nieprzemrożon było i tak się rzuciła na to że szok 8O dałam jej dwie łyżeczki to nosem wciągnęła w try miga - dobry znak może w końcu zacznie jeść normlanie i przytyje.
Dzisiaj dodam do mięska suszoną hemoglobinę od Cioci Turkawki :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Post » Śro wrz 12, 2012 7:51 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

odezwała się do mnie Pani która chciałaby adoptować starszego kotka na dokocenie - kto się orientuje niech mi podrzuci kilka. Na pewno zaporponuje Basię ona ma 6 lat i tak długo już czeka :(
Obrazek

JaEwka

Post » Śro wrz 12, 2012 8:02 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

do mnie też pisała,wysłałam jej kilka zdjęć, ale akurat o Basi nie pomyślałam :oops:
ma się odezwać jak podejmie decyzję.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

[poprzednia][następna]