Przygarnę kotka.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 14, 2008 10:25

Henia pisze:malbbor0 jeżeli są to koty dzikie ok ,ale za swoje domowe my odpowiadamy .Wystarczy ich nie wypuszczać i wtedy nie zginą ani na miejscu ani nie będa potrącone.

Beda zyc dlugo i bezpiecznie, ale za to w "wiezieniu".

Zajkot

Od: Wto maja 08, 2007 10:44

Post » Czw sie 14, 2008 10:27

Zajkot pisze:
Henia pisze:malbbor0 jeżeli są to koty dzikie ok ,ale za swoje domowe my odpowiadamy .Wystarczy ich nie wypuszczać i wtedy nie zginą ani na miejscu ani nie będa potrącone.

Beda zyc dlugo i bezpiecznie, ale za to w "wiezieniu".

No tak, moja biedna kotka cierpi na depresję z powodu zniewolenia. Pewnie dlatego wyniesiona na dwór spieprza w podskokach do domu :?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw sie 14, 2008 10:32

NatusiaM pisze:Witajcie!
Kotek w tej chwili śpi z moim bratem i mruczy tak głośno,że w całym domu słychać:)
Porobię zdjęcia w weekend,bo mój aparat jest zepsuty i musi przyjechac mój drugi brat ze swoim sprzętem.
Ale Wasyl jest rewelacyjny. Troszkę się boi,ale jak go biorę na ręce to od razu zaczyna mruczeć. Z kuwety korzysta perfekcyjnie,ładnie je i jest dość ruchliwy,mimo strachu. Jest strasznie ciekawski. Wybrał sobie na swój kącik wnękę pod schodami i stamtąd obserwuje co się dzieje.A jak ktoś podejdzie w nieodpowiednim momencie to fuka jak lew:) Pyszczek ma zupełnie jak ten z reklamy whiskasa. Póki co,podwórko go nie interesuje. Przynajmniej nie muszę pilnować jak drzwi otwieram,żeby mi nie czmychnął pod nogami.Pozdrawiam:)

Wasyl - fajne imię. Uważaj na niego i lepiej jednak pilnuj, żeby Ci nie czmychnął na ten dwór...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 14, 2008 10:47

NatusiaM pisze:Witajcie!
Kotek w tej chwili śpi z moim bratem i mruczy tak głośno,że w całym domu słychać:)
Porobię zdjęcia w weekend,bo mój aparat jest zepsuty i musi przyjechac mój drugi brat ze swoim sprzętem.
Ale Wasyl jest rewelacyjny. Troszkę się boi,ale jak go biorę na ręce to od razu zaczyna mruczeć. Z kuwety korzysta perfekcyjnie,ładnie je i jest dość ruchliwy,mimo strachu. Jest strasznie ciekawski. Wybrał sobie na swój kącik wnękę pod schodami i stamtąd obserwuje co się dzieje.A jak ktoś podejdzie w nieodpowiednim momencie to fuka jak lew:) Pyszczek ma zupełnie jak ten z reklamy whiskasa. Póki co,podwórko go nie interesuje. Przynajmniej nie muszę pilnować jak drzwi otwieram,żeby mi nie czmychnął pod nogami.
Pozdrawiam:)

Hyhyhy jak lew :D Mały kociak to sama radość :)

U mnie jak maluch wychodził na dwór to po opieką i wtedy nie ma problemu.

Pozdrawiam :-)
Obrazek

malbor0

Od: Nie sie 10, 2008 17:53

Post » Czw sie 14, 2008 11:25

Boo77 pisze:No tak, moja biedna kotka cierpi na depresję z powodu zniewolenia. Pewnie dlatego wyniesiona na dwór spieprza w podskokach do domu :?

Faktycznie zostala zniewolona, skoro "wiezienie" to dla niej caly swiat :wink:
Ale nie wszystkie koty sa takie.
Wystarczy juz OT.

Ciesze sie, ze NatusiaM ma juz swego kociaka, ktory nie bedzie musial ogladac swiata tylko przez szybe lub krate :)

Zajkot

Post » Czw sie 14, 2008 11:53

Zajkot pisze:
Boo77 pisze:No tak, moja biedna kotka cierpi na depresję z powodu zniewolenia. Pewnie dlatego wyniesiona na dwór spieprza w podskokach do domu :?

Faktycznie zostala zniewolona, skoro "wiezienie" to dla niej caly swiat :wink:
Ale nie wszystkie koty sa takie.
Wystarczy juz OT.

Ciesze sie, ze NatusiaM ma juz swego kociaka, ktory nie bedzie musial ogladac swiata tylko przez szybe lub krate :)

No właśnie, nie wszystkie koty są takie ale i nie wszystkie cenią sobie pełną swobodę . Dlatego nie można generalizować pisząc o "więzieniu" jakim jest dom dla kota. ja też już kończę jakiekolwiek OT w tym wątku.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto sie 19, 2008 15:49

Witam po długiej przerwie.
Moja gminę nawiedziło tornado,byłam odcięta od prądu i wody przez długi czas...na szczęscie mój dom nie ucierpiał,ale zaledwie 3 km dalej potężna trąba powietrzna zmiotła budynki z powierzchni ziemi...www.strzelecopolski.pl - tu informacje i zdjęcia.
Wasyl zniósł wszystko dzielnie,właściwie to spłynęło to po nim jak po kaczce.Wichura szalała,a on w najlepsze spał na poduszce co chwila wzdychając. Może rozumiał,że kawałek dalej ludzie traca domy,a zwierzęta życie...
Do tej pory podwórko go nie interesuje.Siedzi na parapecie i łapie muchy (dziś złapał już 4!).
Oto on:
http://i130.photobucket.com/albums/p269 ... /wasyl.jpg
Zdjęcie jest mało wyraźne,ale to dlatego,że nie było światła,a aparat już zaczynał padać...nie było gdzie naładować baterii...
Może uda mi się później cos więcej napisać. Teraz mogę być długo nieobecna. Trzeba pomagac sasiadom odbudowywać domy...
Pozdrawiam.
PDT, HOTEL, TRANSPORT - Krapkowice woj. opolskie

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Od: Pon sie 11, 2008 19:12

Post » Śro sie 20, 2008 7:13

To bylo straszne, co przezyliscie niedawno... :(
Ciesze sie, ze u Ciebie obylo sie bez strat i ze wszyscy sa cali.
Wasyl jest swietny, ale koniecznie musisz mu zrobic lepsze zdjecie :)

Zajkot

Post » Śro sie 20, 2008 7:52

Oczywiście zrobię,ale nie wiem kiedy. Może w weekend coś się uda.

Tak wracając do tornada,gdyby ktoś chciał zobaczyć zniszczenia i wesprzeć poszkodowanych zapraszam na www.nastka.fotolog.pl. Tam są numery kont,informacja o szkodach i działaniach władz na rzecz ludzi,którzy ponieśli straty oraz zdjęcia po nawałnicy.
Pozdrawiam.

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Czw sie 21, 2008 13:24

Nowe zdjęcia i informacje o Wasylku wtemacie "Koty".
Pozdrawiam.

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Wto wrz 11, 2012 13:12 Re:

..................

natiimar@gmail.com
508 295 532