Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 19:37 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Ja na szczęście nie widzialam nigdy (no chyba, że o tym nie wiem), ale kiedyś sąsiad mojej Babci na widok naszego Mruczka - 7.5 kg wagi nie otluszczonej - stwierdzil:"Pani, ladna skórka by z niego byla." :twisted: Babcia byla zbulwersowana i wściekla; my wszyscy również.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt sie 31, 2012 9:49 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Znalazlam jescze kilka :
" * Dwa koty walczące ze sobą w pobliżu umierającego człowieka lub na grobie wkrótce po pogrzebie, to w rzeczywistości Szatan i Anioł walczące o władzę nad duszą zmarłego. "
* Niektórzy chłopi ukraińscy wierzą, że kota starszego niż trzynastoletni należy pozbyć się z domu, gdyż w tym wieku staje się sprytniejszy i mądrzejszy niz człowiek i może uosabiać jakieś złe siły.
* Czarny kot w domu żony marynarza chroni męża przed nieszczęściem.
* Kto zobaczy jednookiego kota, powinien splunąć na kciuk, przypieczętować nim wnętrze dłoni i wypowiedzieć życzenie. Życzenie się spełni.
Nie należy wpuszczać kotów do pokojów, w których toczą się rodzinne rozmowy, bo rozniosą one plotki po okolicy. "

^^

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pt sie 31, 2012 10:01 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Lilka Mrau pisze:Znalazlam jescze kilka :
" * Dwa koty walczące ze sobą w pobliżu umierającego człowieka lub na grobie wkrótce po pogrzebie, to w rzeczywistości Szatan i Anioł walczące o władzę nad duszą zmarłego. "

padłam

Lilka Mrau pisze:* Niektórzy chłopi ukraińscy wierzą, że kota starszego niż trzynastoletni należy pozbyć się z domu, gdyż w tym wieku staje się sprytniejszy i mądrzejszy niz człowiek

haha akurat mnie nie dziwi, nawet młodsze koty bywają mądrzejsze od części homo "prawiesapiens"

Lilka Mrau pisze:* Czarny kot w domu żony marynarza chroni męża przed nieszczęściem.

no zdecydowanie trzeba to w nadmorskich metropoliach rozpropagować! :lol:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt sie 31, 2012 10:12 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

felin pisze:"Pani, ladna skórka by z niego byla."

Ja bym pewnie odpowiedziała, że z wnusia sąsiadki za to smaczna zupa :roll:
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Pt sie 31, 2012 10:49 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Lilka Mrau pisze:Nie należy wpuszczać kotów do pokojów, w których toczą się rodzinne rozmowy, bo rozniosą one plotki po okolicy. "

Ja zawsze myślałam, że to wina otwartych okien, burzliwej dyskusji i starej pierdoły podsłuchującej pod oknem :lol:

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Sob wrz 01, 2012 14:15 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Wyga pisze:
Lilka Mrau pisze:Nie należy wpuszczać kotów do pokojów, w których toczą się rodzinne rozmowy, bo rozniosą one plotki po okolicy. "

Ja zawsze myślałam, że to wina otwartych okien, burzliwej dyskusji i starej pierdoły podsłuchującej pod oknem :lol:

zeby jeszcze uzawnie sluchala, a tak nie doslyszy i pozniej bajki opowiada

Lilka Mrau

Post » Wto wrz 11, 2012 6:46 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Kolejny kot, który zapłacił za przesądy - że koty duszą dzieci i że czarny kot przynosi pecha: viewtopic.php?f=1&t=145987 :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 11, 2012 8:26 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

gardzę takimi "ludźmi"
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Wto wrz 11, 2012 8:40 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Bo to nie ludzie, to dwunożna padlina :evil: Oni już za życia się rozkładają. Czy nimi gardzę? Raczej czuję wstręt :?
Przeczytałam wątek i podpisuję się pod Waszymi komentarzami. Z wszystkimi tymi "mądrościami" się spotkałam.
I też mi za każdym razem wszystko opadało :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 11, 2012 8:58 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Erin pisze:Bo to nie ludzie, to dwunożna padlina :evil: Oni już za życia się rozkładają. Czy nimi gardzę? Raczej czuję wstręt :?
Przeczytałam wątek i podpisuję się pod Waszymi komentarzami. Z wszystkimi tymi "mądrościami" się spotkałam.
I też mi za każdym razem wszystko opadało :roll:

Mnie już nie ma co opadać:/ Dziś usłyszałam ze pewna znajoma miała wziąć kota, ale okazało się że przechodził kk , i stwierdziła że nie weźmie takiego bo ma małe dziecko w domu , a kot nigdy juz nie bedzie w pełni zdrowy i dziecko może sie zaraźić Oo

Lilka Mrau

Post » Wto wrz 11, 2012 9:00 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Moja siostra kiedyś mnie zapytała, czy człowiek może się zarazić białaczką od kota.
Ale Jej mogę wybaczyć, bo u nas nigdy w domu nie było zwierząt i tylko pytała, nie ma zwierząt.
Aczkolwiek też mnie to lekko zdumiało :roll:

Erin

Post » Wto wrz 11, 2012 10:07 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Słyszałyście o tym zabobonie, że jak ma się koty to nie można zajść w ciążę? :mrgreen:

To ja, czekając w kolejce do gina spotkałam się ze strasznie zaskoczonym spojrzeniem pewnej pani, która jak się dowiedziała, że mam koty i jestem w ciąży uznała, że uwaga: To niemożliwe i że powinnam jak najszybciej pozbyć się kotów bo to zagraża dziecku, mnie i w ogóle wszystkiemu..
Kot - śmiertelne zagrożenie :twisted:
Nie mogłam się powstrzymać od śmiechu, a pani się obraziła...

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Wto wrz 11, 2012 10:09 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Jakby tak było, to by nie potrzeba było antykoncpecji, co akurat mnie by bardzo pasowało. Wystarczy miec kota, nie trzeba kupować tabsów...ehh... życ nie umierać :D
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Wto wrz 11, 2012 11:26 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Wyga pisze:Słyszałyście o tym zabobonie, że jak ma się koty to nie można zajść w ciążę? :mrgreen:

To ja, czekając w kolejce do gina spotkałam się ze strasznie zaskoczonym spojrzeniem pewnej pani, która jak się dowiedziała, że mam koty i jestem w ciąży uznała, że uwaga: To niemożliwe i że powinnam jak najszybciej pozbyć się kotów bo to zagraża dziecku, mnie i w ogóle wszystkiemu..
Kot - śmiertelne zagrożenie :twisted:
Nie mogłam się powstrzymać od śmiechu, a pani się obraziła...

Następnym razem poradź takiemu "filozofowi" wizytę u lekarza od głowy - i to w trybie pilnym!
To prawda, że tylko wszechświat i ludzka głupota są nieskończone :roll:

Erin

[poprzednia][następna]