Bezdomne KOCIAKI szukają DT/DS! Nowe Maleństwo (str 11)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 03, 2012 19:40 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

Thorkatt pisze:
Cudak1 pisze:Marchwianka - ugotowana marchew? Przetarta, czy jak się podaje?

ugotowana, przetarta, tak jak niemowlętom sie podaje

Dziękuję, spróbuję jutro im zrobić - oby posmakowało!

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto wrz 04, 2012 6:37 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

2 kociaki (z 9 obecnie) mają szansę na DS - mam nadzieję, że nie zapeszę! :D

Cudak1

Post » Wto wrz 04, 2012 12:54 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

Dziękuję za wsparcie dla kociaków od tomek_k :1luvu:

Kotki z biegunką dostały dziś ugotowaną marchew, po troszku zjadły, ale niezbyt smakowała :|
Zamówiłam im 2 kg tego Royala Gastro Intestinal, mam nadzieję, ze dojdzie szybko ta karma i że coś pomoże :roll:
Muszę zakupić również kuwety, bo tą co miałam w domu pękła od spodu i przecieka, kotek z placu zabaw ma w klatce kartonik zamiast kuwety, a 4 kociaki od przejechanej kotki maja miskę, która pewnie również pęknie od ciężarku, jak poprzednia...

Cudak1

Post » Wto wrz 04, 2012 13:45 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

Aktualne zdjęcia nie-klatkowych tymczasów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Wto wrz 04, 2012 14:11 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

i klatkowe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Pt wrz 07, 2012 13:27 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

Kropka z placu zabaw wyglądała tak:

Obrazek

a teraz wygląda tak..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest już zdrowa i wesoła, w dzień biega po podwórku, w nocy śpi w klatce (ze względu na psy sąsiadów). Pilnie szuka domku!

Cudak1

Post » Sob wrz 08, 2012 15:16 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

Rachunek za karmę dla kociaków z biegunką:

Obrazek

witaminy (zakupione w czwartek, paragon zgubiłam, ale cena jest) - dość duże tabletki, ale radzą sobie kociaki:

Obrazek

Dla kotków z klatki (3 dzikich) szykuję pomieszczenie, w którym sąsiedzi trzymali gęsi. Z miesiąc będą mogły tu posiedzieć... Będą miały dużo więcej miejsca, a i jasno w nim jest, bo okno duże i drzwi z takiej kratki zrobione :)
Może nie za pięknie, ale myślę, że kociakom się spodoba i będę miała przy tym większe możliwości oswajania ich, bo będę mogła wchodzić do nich do środka.

Obrazek

Jeśli nie znajdą domów, będę musiała je chyba do portu wypuścić - będą tam miały co jeśc i gdzie spać (tylko najpierw zaszczepić je trzeba będzie i wysterylizować)

Cudak1

Post » Pon wrz 10, 2012 13:50 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

Biało-rudy Tygrysek (teraz Mruczek) wyjechał do wspaniałego DS :1luvu:

...ale wczoraj wieczorem dostałam kolejnego tymczasowicza :roll:
Mały, biały, chudy z dużym brzuszkiem... Ktoś go znalazł na łące przy ogrodzeniu od zakładu drzewnego - pewnie jedzonka zaczął szukać za płotem (na terenie zakładu spore stadko niewysterylizowanych kotów).
Wybierzemy się na odrobaczenie dziś, bo ten brzuch na bank od robali duży. I ogólnie kotek marniutki, a witaminek w tabletkach nie chce jeśc :(

DT pilnie potrzebny!

Cudak1

Post » Pon wrz 10, 2012 13:53 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

Cudak1 pisze:Dla kotków z klatki (3 dzikich) szykuję pomieszczenie, w którym sąsiedzi trzymali gęsi. Z miesiąc będą mogły tu posiedzieć... Będą miały dużo więcej miejsca, a i jasno w nim jest, bo okno duże i drzwi z takiej kratki zrobione :)
Może nie za pięknie, ale myślę, że kociakom się spodoba i będę miała przy tym większe możliwości oswajania ich, bo będę mogła wchodzić do nich do środka.

Obrazek

Niestety zwiały :( 2 dziczki już złapałam, jedna czarnulka gdzieś się ukrywa - pewnie w stajni.... Musiały wdrapać się ściance i przecisnąć się między dachem, a deskami :roll: Szkoda, bo więcej przestrzeni miałyby niż w klatce.

Cudak1

Post » Pon wrz 10, 2012 20:07 Re: Kociaki szukają DT/DS! Potrzebny żwirek, karma, ogłoszen

Cudak1 pisze:...ale wczoraj wieczorem dostałam kolejnego tymczasowicza :roll:
Mały, biały, chudy z dużym brzuszkiem... Ktoś go znalazł na łące przy ogrodzeniu od zakładu drzewnego - pewnie jedzonka zaczął szukać za płotem (na terenie zakładu spore stadko niewysterylizowanych kotów).
Wybierzemy się na odrobaczenie dziś, bo ten brzuch na bank od robali duży. I ogólnie kotek marniutki, a witaminek w tabletkach nie chce jeśc :(

DT pilnie potrzebny!

Nikt nie zagląda, nikt nie czyta, ale wstawię Śnieżka:

Obrazek

To już ostatni. Więcej pod opiekę nie wezmę, bo o domy naprawdę ciężko, a wykarmić taką armię jeszcze gorzej!
Nie mówiąc już o tym, ile schodzi mi czasu na sprzątanie kuwet, mycie miseczek, wizyty u weterynarza.... Wszystko się wokół kotów kręci i mam już powoli dość tego ciągłego martwienia się o to, czy znajdą domy, czy będę miała za co je zaszczepić, by mogły zamieszkać w porcie w razie czego (bez szczepień to skazanie ich na choróbska wszelakie), czy dam radę je wykarmić, czy ta biegunki to nic poważnego, czy może białaczka, dlaczego jeden je za dużo, a drugi nie ma apetytu i wciąż chudy, czy ten brud w uszach to świerzb, czy reszta się nie zarazi...

Suchego końcóweczka, a dziennie idzie naprawdę sporo (2 z biegunką są na specjalnej karmie)
Stan konta kociaków znów na minusie.... żebrać o wpłaty nie mam sił, a o DT to chyba nawet sensu nie ma.

Cudak1

Post » Pon wrz 10, 2012 20:32 Re: Maluchy szukają DT/DS! Potrzebna KARMA dla kociaków!!!!!

Ja zaglądam regularnie i kciuki trzymam!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon wrz 10, 2012 20:48 Re: Maluchy szukają DT/DS! Potrzebna KARMA dla kociaków!!!!!

RudyiSrebrnyKot pisze:Ja zaglądam regularnie i kciuki trzymam!

Dziękuję :1luvu:

Cudak1

Post » Wto wrz 11, 2012 6:31 Re: Maluchy szukają DT/DS! Potrzebna KARMA dla kociaków!!!!!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw wrz 13, 2012 7:47 Re: Maluchy szukają DT/DS! Potrzebna KARMA dla kociaków!!!!!

Kotki proszą o domki i jedzonko....

Cudak1

Post » Pt wrz 14, 2012 13:07 Re: Maluchy szukają DT/DS! Potrzebna KARMA dla kociaków!!!!!

Zawiozłam dziś Śnieżka do DS, czekała już na niego wypasiona wyprawka :))) Mam nadzieję, że będzie ok.

Cudak1

[poprzednia][następna]