WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2012 19:25 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

W chwili kiedy wystawa dobiegała końca uwiecznione na zdjęciu zostały kociaki, które ostały się handlarze: 2 kociaki syberyjskie i 1 devon, przy czym wczoraj w klatce/na klatce sibków było 6 (czasami 4, czasami 3, potem znowu materializowały się kocięta dopełniając do 6, ale nie czepiajmy się szczegółów :twisted: ) a devonów 5. Zakładając optymistycznie te jedynie 11 kociąt - 3 które zostały, opchniętych wychodzi nam 8. Fajnie można zarobić :roll:
Dzisiaj nadal sibów na początku było 6, devonów 3, w chwili kiedy steward poszedł prosić o przyniesienie miotu devonków do oceny została zgłoszona absencja, bo upsss, okazało się, że jeden kociak się dematerializował :evil:
Nawet nie wyobrażałam sobie jakie cyrki można wyprawiać, żeby wystawcy nie połapali się, że "wyprawka" jest wynoszona dla nowego właściciela, w pewnej chwili mogłam się już tylko śmiać :? A kociaki pod hotelem nowi państwo wyciągali np z damskich torebek.

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Nie wrz 09, 2012 19:33 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Dopiszę tylko pokrótce..., od 01.01.2012 weszła pewna ustawa..., niektórzy ci bardziej myślący (w zasadzie cwańsi) założyli stowarzyszenia..., mam nadzieję, że ta pierwsza litera skrótu, klubu do którego sama należę, nigdy nie będzie miała nic wspólnego z tym co niedawno powstało.....

Jestem bardzo rozgoryczona zaistniałą sytuacją.... :(

aniamat

Od: Pon lis 30, 2009 17:40

Post » Nie wrz 09, 2012 19:45 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

aniamat pisze:Jestem bardzo rozgoryczona zaistniałą sytuacją.... :(

A mnie hodowczyni z miotami z nr 179 i 287 zepsuła duża przyjemność z pobytu na wystawie. Kociaki traktowane jak towar, wciskane każdemu chętnemu w ręce, pomęczone leżące jak szmatki godzinami na klatce, macane przez dziesiątki rąk... Smutny widok.
Nie chcę się więcej znaleźć na ten samej wystawie blisko tej osoby. I mam nadzieję, że na wystawę mojego klubu nigdy nie zostanie przyjęta.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie wrz 09, 2012 22:03 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Na pocieszenie chciałam dodać że ma moich oczach był wynoszony kociak z całą wyprawką. Ale z całej rozmowy wynikało że hodowca jedzie do nowego domu z kociakiem i wszystko pokarze na miejscu.
Obrazek
psedo rasowy + mandat = rodowodowy
900 zł + 500 zł = 1400zł

a_kostyra

Od: Śro kwi 05, 2006 8:24

Post » Pon wrz 10, 2012 7:10 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

a_kostyra pisze:Na pocieszenie chciałam dodać że ma moich oczach był wynoszony kociak z całą wyprawką. Ale z całej rozmowy wynikało że hodowca jedzie do nowego domu z kociakiem i wszystko pokarze na miejscu.

Nadal jest to złamanie prawa :( I tak, ja też widziałam ten handelek.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon wrz 10, 2012 8:14 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

No, ja też widziałam, że kociaki "wyparowały" :?
Wstyd dla organizatorów, bo sprawa była zgłaszana, i to nie przez jedną osobę. W ten sposób organizator stał się wspólnikiem w łamaniu prawa :?
Ręce opadają.

Natomiast dla mnie osobiście wystawa była bardzo udana.
Pierwszego dnia mój czarny kocurek w klasie młodzieży miał nominację do BIS, a debiutująca w kociętach koteczka wygrała BIS, BIC i BOB3! :D :D :D :piwa:
Drugiego dnia koteczka BIS :D :D :D

Wyniki malutkiej Wilmy (Wellman Sheramar) przeszły moje oczekiwania :dance:

Gratulacje dla zwycięskich kotów, szczególnie dla BOB 1 !!! :ok: :piwa: :piwa:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon wrz 10, 2012 11:13 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Pięknie dziekuje za wspaniełe zorganizowaną wystwe specjalistyczne Kotów Norweskich Lśnych przez CCNFO . REWELACJA !!!

Gratuluje Maji fantastycznych debiutu cudnego norweskiego rudzielca :1luvu: ....... BOB 1 w sobote i niedziedzielę !!!! BRAWO !!!!

Dla klorowego plemienia KIYO'KAG*PL :1luvu:, wystawa specjalistyczna NFO i wystawa Jedynki pełna emocji i sukcesów. :P :P
Obrazek

malgosia_07

Od: Wto lis 28, 2006 15:42

Post » Pon wrz 10, 2012 11:26 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Ja również widziałam ten handel i rozumiem że jedynka na to pozwala? Kieruje się innymi przepisami?

A poza tym incydentem to my też z sukcesem.
Miot A hodowli Fedra Rex w sobotę dostał BIS litter
a w niedzielę NOM BIS.
To wielki sukces dla nas :-)
Arabella Fedra Rex w oba dni Ex2. Ale przegrać z Wellman Sheramar to żaden wstyd.
Aga wielkie gratulacje

izabel

Od: Śro lip 08, 2009 21:12

Post » Pon wrz 10, 2012 11:35 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

izabel pisze:Ja również widziałam ten handel i rozumiem że jedynka na to pozwala? Kieruje się innymi przepisami?

A poza tym incydentem to my też z sukcesem.
Miot A hodowli Fedra Rex w sobotę dostał BIS litter
a w niedzielę NOM BIS.
To wielki sukces dla nas :-)
Arabella Fedra Rex w oba dni Ex2. Ale przegrać z Wellman Sheramar to żaden wstyd.
Aga wielkie gratulacje

Izabel, to nie kwestia przepisów, taki handel to złamanie Ustawy o ochronie Zwierząt :(
A Arabella śliczna :1luvu:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon wrz 10, 2012 11:56 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Zagląda tu masa przedstawicieli zarządów klubów - może czas założyć sobie w klubie kajecik pod tytułem "tej pani/pana nie wpuszczamy na wystawę".
Przecież najczęściej w regulaminach wystawowych kluby mają zapis, ze dopuszczają możliwość nie przyjęcia na wystawę bez podania przyczyny.

Po co się potem wstydzić braku reakcji na zgłaszany problem :?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon wrz 10, 2012 12:32 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Dla przypomnienia - oto wątek z Sopotu ubiegłorocznego.

viewtopic.php?f=10&t=126477&start=270

Przypominam, że sprawa handlu dotyczyła tej samej pani. Na szczęście CC Amber już jej na wystawy nie wpuszcza.
Kociaki nie miały poza tym 3 miesięcy. Handel szedł jak burza, a w miejsce sprzedanych wyrastały nowe kociaki...
www.z1000jezior.pl
Hodowla Kotów Syberyjskich

Dulka

Od: Wto gru 28, 2010 9:49

Post » Pon wrz 10, 2012 13:59 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Jak można sprzedawać koty byle komu na wystawie?
Przecież jest się przy porodzie, śledzi rośnięcie i "ogarnianie świata". Pierwsze samodzielne jedzenie, pierwsza qpka do kuwetki, pierwsze mruczenie i spanie na piersiach :1luvu:
Szuka się najlepszego domu a nie kogokolwiek :(
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pon wrz 10, 2012 14:17 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Dulka pisze:Dla przypomnienia - oto wątek z Sopotu ubiegłorocznego.

Przypominam, że sprawa handlu dotyczyła tej samej pani. Na szczęście CC Amber już jej na wystawy nie wpuszcza.
Kociaki nie miały poza tym 3 miesięcy. Handel szedł jak burza, a w miejsce sprzedanych wyrastały nowe kociaki...

Byłam na wystawie 4-5.08.2012 w Sopocie, niestety na wprost wejscia dla zwiedzających stały obie Panie, handel kwitł, więc Amber nadal je wpuszcza.

mulancat

Od: Czw cze 24, 2010 13:24

Post » Pon wrz 10, 2012 14:40 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

mulancat pisze:
Dulka pisze:Dla przypomnienia - oto wątek z Sopotu ubiegłorocznego.

Byłam na wystawie 4-5.08.2012 w Sopocie, niestety na wprost wejscia dla zwiedzających stały obie Panie, handel kwitł, więc Amber nadal je wpuszcza.

Czyżby w uwagach przy zgłoszeniu było: "proszę o klatkę na wprost wejścia, bo mam kociaki do opchnięcia"?
Na tej wystawie też taką klatkę miała.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon wrz 10, 2012 15:09 Re: WYSTAWA = 8 i 9 września 2012 = WARSZAWA - SMK JEDYNKA

Może się czepiam, ale chyba owe panie z WCFu mają wielu przyjaciół w FPLowskich klubach, bo są na wielu wystawach, dostają super stragany zawsze na wprost wejścia.
Mimo skargi z ubiegłego roku (nomen omen NIE ROZPATRZONEJ I ZAPOMNIANEJ PRZEZ WŁADZE FPL), panie nadal są mile widziane przez organizatorów.

W ten weekend wystawa WCF. Ciekawe czy mają jeszcze "towar", bo teraz szło im znakomicie.

P.S. Nie chodzi mi tu o znajomości pomiędzy hodowcami z różnych organizacji, bo sama mam kilku przyjaciół.
Jednak nie czuję się upoważniona do wykorzystywania tych znajomości. A owe panie robią to w bardzo bezczelny sposób, BO KTOŚ IM NA TO POZWALA...
www.z1000jezior.pl
Hodowla Kotów Syberyjskich

Dulka

Od: Wto gru 28, 2010 9:49

[poprzednia][następna]