4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2012 14:43 Re: 4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

tak, lewatywa napewno go osłabiła, dodtakowo pokazała jakie to życie jest okrutne... a jak mówią weci- dokończ leczenie antybiotykiem :D no i pisz jak tam maleństwo się miewa :D

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Nie wrz 09, 2012 14:54 Re: 4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

Poczytaj ten wątek viewtopic.php?f=1&t=141938
Bolus nie robil kupy 9 dni 8O 8O 8O
Żyje, ma się doskonale, jest już wielkim Boleslawem :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie wrz 09, 2012 15:11 Re: 4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi, wrzucilabym zdjecie kici ale nie moge doczytac i dojsc jak to sie robi... :?: wrocilysmy pani doktor w schronisku powiedziala ze ten antybiotyk ktory dostal (betamox) dziala 48h i niechciala dublowac dawki, wiec jedziemy jutro, ogolnie stan kotka ocenila na bardzo dobry :) takze jestem bardzo zadowolona:))) chcialam przyuczyc ja do picia mleka ze spodeczka ale sukcesu narazie nie ma.. no ale pewnie jeszcze pare razy i zalapie.. :))) na kupe narazie nie czekam, weta ja badala i mowi ze w jelitkach sie przelewa a ze pije mleko to na kupe trzeba teraz po tej biegunce poczekac.. niezaszkodziloby jej pewnie podjesc cos jeszcze ale narazie chyba jeszcze dzien poczekam, zeby sie na jakas biegunke znow nie nadziac...

Gosia1805

Od: Pt wrz 07, 2012 13:42

Post » Nie wrz 09, 2012 15:15 Re: 4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

to super wieści, troszke wyluzuj :ryk: i ciesz się kociakiem bo kociaki szybko rosną i te dni już nie wrócą :)

Lila84

Post » Nie wrz 09, 2012 15:24 Re: 4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

tak jak dzieci:) wiem cos o tym.. :1luvu: ostatnio stracilam zwierzaka i chyba dlatego taka panikara ze mnie :roll: a zarzekalam sie ze wezme kociaka co najmniej 3miesiecznego odchowanego i ''bezpiecznego'' i pojechalam do schroniska i wrocilam z taka kocia sierotka.. :lol:

Gosia1805

Post » Nie wrz 09, 2012 15:41 Re: 4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

to znaczy że dobre serduszko z Ciebie. Ja też straciłam Baśke [*] 30 czerwca :( a sie dokociłam dwoma sztukami w sierpniu. Taki pusty dom miałam :) i powim Ci , że tez jestem przwrazliwiona bo moja Baśka młodo odeszła (10miesięcy) - zaczęło sie wymiotami, brakiem kupy, brakiem apetytu, brakiem sikania , potem padaczka i odeszła. Także miała wszystkie symptomy po których widać że kicia choruje. Dlatego teraz patrze na kupy, na jedzenie, czy wymiotuje, na oczy, na siki, NA WSZYSTKO HIHI :ryk: a mąż mówi że wariuje, bo moje dzieci np rozsypia klocki lego a ja już krzycze że zaraz koty się zadławią, no ale w sumie jak mają się zadławić to kamyczkiem z buta to zrobią. Nie ustrzeżesz się wszytskiego :) taki juz los-nas-matek- że się przejmujemy :D

Lila84

Post » Wto wrz 11, 2012 10:46 Re: 4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

Mala dostala wczoraj druga dawke antybiotyku, a dzis od rana mi pokichuje... ma troszke wydzieliny w nosie, ma apetyt i ogolnie utrzymuje dobra kondycje... dostaje betamox, teraz nie wiem czy ten antybiotyk pomoze jej tez z tym katarem..;/;/ chyba jutro pojade znow do schroniska teraz nie wiem czy cos jeszcze mam robic? w ogole wczesniej nie kichala.. a dzis o..;/ weta mowila ze antybitoyk dziala 48h i dlateg ojak cos by sie dzialo kazala przyjechac w srode.

Gosia1805

Post » Wto wrz 11, 2012 11:45 Re: 4tyg ze schroniska NIE ROBI KUPY:(((

Antybiotyk nie "zwalnia" organizmu z chorób. Dopiero może coś się w kocie kluje, ten akuratnie może nie działać, przynosisz nowe mikroby , kot osłabiony mocno i wszystko sie klei do niego...Jest wiele możliwości.
A dlaczego wozisz kota do schronu?tam aż szaleją zarazki!Najłatwiej coś przytargać.

Poza tym KK to złożona choroba i jak pomaga jeden antybiotyk na gardło np to nie musi na oczydła być dobry.Często stosuje się kompleksowo leki
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

[poprzednia]