KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 08, 2012 20:49 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Rozmawiałam z B.- Pumcia może zostać, ale max tydzień. Mała jest fajna - kontaktowa i w ogóle, ale nie przybiera rewelacyjnie, mimo że dostaje dużo jedzenia i często. No i dobre jedzenie - dbam o to. Wolę nie myśleć, co będzie później, ale do siebie wziąć nie mogę, a wymuszać tymczasowania też nie - tym bardziej, że znam sytuację zdrowotną TDT.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob wrz 08, 2012 21:01 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:Po dyżurze. Kupy ok zero biegunek mamy nadzieję że tak się utrzyma koty dostały tylko suche na porannym dyżurze też dla odmiany koty dostały namoczone suche dlatego w boksach są po 3 miski sraczkowce dostały intestinal Pysiolek Dexter i Lezek dostali wilsona na osobności w przedsionku oczy duza poprawa tylko Marika prawie bez zmian (czy jej nie można podawać dicortineffu ?) za to Erni i Wincent prawie dobrze jeszcze lekko zaropiale na zdrowej u Orzeszka oczko lepsze Misiek też ładne. Wincent jest osowialy pewnie po tabletkach. Co to za tabletki czy ktos wie bo w ewidencji nie pisze(!)

nazwy nie da się odczytać, bo dostał na wynos jedną tabletkę,którą trzeba dzielić na 4 części.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob wrz 08, 2012 21:03 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Alienor pisze:Rozmawiałam z B.- Pumcia może zostać, ale max tydzień. Mała jest fajna - kontaktowa i w ogóle, ale nie przybiera rewelacyjnie, mimo że dostaje dużo jedzenia i często. No i dobre jedzenie - dbam o to. Wolę nie myśleć, co będzie później, ale do siebie wziąć nie mogę, a wymuszać tymczasowania też nie - tym bardziej, że znam sytuację zdrowotną TDT.

to super,miejmy nadzieję,że za tydzień sytuacja w kociarni zostanie opanowana.

balbina38

Post » Sob wrz 08, 2012 21:23 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

poniedziałek rano poproszę

balbina38

Post » Sob wrz 08, 2012 21:41 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dyżur:

Przede mną była w Chatce Beatka, podała leki i nakarmiła towarzystwo - dziekuję :1luvu:

Na zdrowej ok, tylko Ziutek ma znowu wzdęty, napompowany brzuszek :( Niesamowity miziak i przylepa z niego :1luvu:
Orzeszek - nadal brzydkie oczko.
Amelka wiecznie poirytowana, warczy i fuczy, gdy sie wchodzi do woliery, druga Madzia :wink:

Na kwar. strasznie mi żal maluchów w boksach, ona są takie smutne i zrezygnowane :(
Jeśli wszystke koty mają suchą dietę, to może i one mogłyby być luzem? :roll:
Zdziwko jest szalony, wdrapuje się po nogach, podrapał mnie dziś tym sposobem do krwi :P
Aria pskudna beżowa kupa.
Ronaldo jest przekochany, ma oczka pełne miłości, nie sposób się w nim nie zakochać :D
A Bert i Erni bardzo wyładnieli i są przemili.
Szrekunia wymknęła mi sie podczas sprzątania boksów i zaszalała z kolegami na wolności, super się bawili :ok:
Mokre dostał tylko Łezek i Deksterek - 2 chudzinki.
Wszyscy wymiziani, wypieszczeni.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Sob wrz 08, 2012 21:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kocia Mama Ewa pisze:Dyżur:

Przede mną była w Chatce Beatka, podała leki i nakarmiła towarzystwo - dziekuję :1luvu:

Na zdrowej ok, tylko Ziutek ma znowu wzdęty, napompowany brzuszek :( Niesamowity miziak i przylepa z niego :1luvu:
Orzeszek - nadal brzydkie oczko.
Amelka wiecznie poirytowana, warczy i fuczy, gdy sie wchodzi do woliery, druga Madzia :wink:

Na kwar. strasznie mi żal maluchów w boksach, ona są takie smutne i zrezygnowane :(
Jeśli wszystke koty mają suchą dietę, to może i one mogłyby być luzem? :roll:
Zdziwko jest szalony, wdrapuje się po nogach, podrapał mnie dziś tym sposobem do krwi :P
Aria pskudna beżowa kupa.
Ronaldo jest przekochany, ma oczka pełne miłości, nie sposób się w nim nie zakochać :D
A Bert i Erni bardzo wyładnieli i są przemili.
Szrekunia wymknęła mi sie podczas sprzątania boksów i zaszalała z kolegami na wolności, super się bawili :ok:
Mokre dostał tylko Łezek i Deksterek - 2 chudzinki.
Wszyscy wymiziani, wypieszczeni.
maluchy w boksach są pod obserwacją czy maja biegunkę dlatego są w zamknięciu

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob wrz 08, 2012 22:19 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Przy mnie dzień w dzień lejacą kupę robiła Aria i Zdziwko . Łezek dosć często sika nawet do zlewu trzeba zbadać mocz . Adelka traci na wadze ,nie chce suchego więc musi jesć mokry intensinal aby nie chudla dalej .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob wrz 08, 2012 22:33 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

też mi uciekła raz z boksu,ona ma ogień w tył...Złapanie jej graniczy z cudem.Na razie tylko ona jest zdrowa i powinna zostać w boksie dopóki jakoś nie opanujemy tego wirusa.

balbina38

Post » Nie wrz 09, 2012 0:24 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

wiesiak pisze:Przy mnie dzień w dzień lejacą kupę robiła Aria i Zdziwko . Łezek dosć często sika nawet do zlewu trzeba zbadać mocz . Adelka traci na wadze ,nie chce suchego więc musi jesć mokry intensinal aby nie chudla dalej .

Adelka jadła wieczorem suche namoczone w wodzie a schudla zapewne od biegunki tak jak Medrek

CatAngel

Post » Nie wrz 09, 2012 10:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

JAK SYTUACJA ZE ŻWIRKIEM???

Mam jutro dyżur i szczerze mówiąc - mimo regularnego czytania wątku nie mam pojęcia co w końcu które koty mają jeść :? Suchy Royal? Wszyscy?
Jakieś mokre ktoś? Zwykłe czy i/d? Dla mnie to jakaś masakra

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie wrz 09, 2012 10:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:JAK SYTUACJA ZE ŻWIRKIEM???

Mam jutro dyżur i szczerze mówiąc - mimo regularnego czytania wątku nie mam pojęcia co w końcu które koty mają jeść :? Suchy Royal? Wszyscy?

koty jak wiadomo mają biegunki zostało kupione najlepsze suche jakie udało się znaleść po to żeby koty jadły tylko suche oprócz wyjątków jak Łezek który powinien dostawać jeden rodzaj mokrego i suchego koty na lekach te w boksach mają intestinal gastro koty na zdrowej też mają suchego royala i trzeba jak najszybciej wybrać jeden rodzaj mokrej karmy która dawali byśmy kota jak rączki się unormuja takie jest moje zdanie z tego co widzę jak narazie tylko Iwona poparła to to napisałem więc nie wiem jak reszta ma się do tego

CatAngel

Post » Nie wrz 09, 2012 10:58 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:

koty jak wiadomo mają biegunki zostało kupione najlepsze suche jakie udało się znaleść po to żeby koty jadły tylko suche oprócz wyjątków jak Łezek który powinien dostawać jeden rodzaj mokrego i suchego koty na lekach te w boksach mają intestinal gastro koty na zdrowej też mają suchego royala i trzeba jak najszybciej wybrać jeden rodzaj mokrej karmy która dawali byśmy kota jak rączki się unormuja takie jest moje zdanie z tego co widzę jak narazie tylko Iwona poparła to to napisałem więc nie wiem jak reszta ma się do tego

jestem za

balbina38

Post » Nie wrz 09, 2012 11:32 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

prosze o zastanowienie sie co z kotka ze schroniska ktora jest u mnie
w piatek miała sterylke,jak dojdzie do siebie bedzie zaszczepiona
niewiem czy ona bedzie mogla isc do chatki na zdrową-niewiem jak w chatce sytuacja z kotami wyglada tylko tyle co przeczytam
szczerze mowiac plan byl taki ze kotka po odkarmieniu,wyzdrowieniu i "odchowaniu" maluchow miala wrocic do schroniska ale od poczatku nie podobal mi sie ten pomysl-uwarzam ze to bedzie dla niej poprostu straszne tam wrocic
to kotka bardzo bardzo spokojna
u mnie niemoze zostac na chwile obecna to moj czwarty dorosły kot plus jej 4 maluchy i Stefania wiec niestety trzeba sie zastanowic co z nią dalej bedzie
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie wrz 09, 2012 12:31 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

żwirku jeszcze trochę jest.W piątek Wiesiu przesypał cały worek na zdrowej. Ale już trzeba zamówić nowy.

balbina38

Post » Nie wrz 09, 2012 14:09 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.09.-16.09.2012 r.

10.09. pon. rano Beatka wie. brak
11.09.wt. rano brak wie. brak
12.09. śr. rano brak wie brak
13.09. czw.rano brak wie. brak
14.09. piat rano brak wie. brak
15.09. sob. Iwona wie. brak
16.09. niedz. rano Dorota wie.brak
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]