OTW7-Żuk[*]Dziki dzik-może Piotruś? Zuzinka w DS:))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 08, 2012 8:57 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

U Maniuty cisza. Za to o 8 rano desperatka po Semirka zadzwoniła.Raczyłam położyć się przy sobocie po raz drugi by odsapnąć. Wszystkie zaprzyjaźnione koty nie zostały polecone bo dom tzw bezpieczny z ...ogródkiem wychodzącym na ulicę.Ale ogrodzenie jest :cry:
Aby dalej ciągnąć radosny temat kotów to w trakcie pichcenia sernika wszedł siostrzeniec. Pierwsze z pytań z jakimi przyszedł to czy nie chcę kota ok 3 tygodniowego ,,,bo babcia ma". Babcia miała sterylkę kici wyznaczoną i talon załatwiony tylko nie raczyła odezwać się.Nie włamie się przecież a synowie mają gdzieś kota i jego ciąże.A tłumaczeniem było żal kotki. Bo "...wie ciocia babcia topi maluszki a tego kotka schowała przed nią i został odkryty jak już za duży był..." Ot, człek kościół odwiedzający znaczy się babcia o wielkim szacunku do życia poczętego. Z chwilą urodzenia to szanowane życie traci wartość.Wezmę tego kota choćby już i dziś pod warunkiem,że przyjdzie wraz z kotką.Kotka wróci wyciachana, kocik pójdzie na swoje.Jutro mam dostać odpowiedź.

Biorę sie za sprzątanie. Obudziłam lekkawo kawką Samochwałe bo Sikunowy D już działał.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob wrz 08, 2012 8:59 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Ukradłam od Asi bo piękne i warto.

J.D. pisze:ukradzione z fb bo warto ....

Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 08, 2012 12:54 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

ASK@ pisze:Ukradłam od Asi bo piękne i warto.

J.D. pisze:ukradzione z fb bo warto ....

Obrazek
Piękny wiersz... Gdyby się go dzieci w szkołach musiały uczyć na pamięć, świat może nie byłby aż tak straszny...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob wrz 08, 2012 12:57 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

ASK@ pisze:U Maniuty cisza. Za to o 8 rano desperatka po Semirka zadzwoniła.Raczyłam położyć się przy sobocie po raz drugi by odsapnąć. Wszystkie zaprzyjaźnione koty nie zostały polecone bo dom tzw bezpieczny z ...ogródkiem wychodzącym na ulicę.Ale ogrodzenie jest :cry:
Aby dalej ciągnąć radosny temat kotów to w trakcie pichcenia sernika wszedł siostrzeniec. Pierwsze z pytań z jakimi przyszedł to czy nie chcę kota ok 3 tygodniowego ,,,bo babcia ma". Babcia miała sterylkę kici wyznaczoną i talon załatwiony tylko nie raczyła odezwać się.Nie włamie się przecież a synowie mają gdzieś kota i jego ciąże.A tłumaczeniem było żal kotki. Bo "...wie ciocia babcia topi maluszki a tego kotka schowała przed nią i został odkryty jak już za duży był..." Ot, człek kościół odwiedzający znaczy się babcia o wielkim szacunku do życia poczętego. Z chwilą urodzenia to szanowane życie traci wartość.Wezmę tego kota choćby już i dziś pod warunkiem,że przyjdzie wraz z kotką.Kotka wróci wyciachana, kocik pójdzie na swoje.Jutro mam dostać odpowiedź.

Biorę sie za sprzątanie. Obudziłam lekkawo kawką Samochwałe bo Sikunowy D już działał.
ech... babcie... i inne szanujące życie, prawowierne istoty...

To jak w naszym państwie ukochanym - walka zażarta o życie poczęte do chwili narodzin... potem jesteś śmieć.
Obrazek

hanelka

Post » Sob wrz 08, 2012 13:06 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Najtrudniej zmienic wlasna Rodzine... Daj znac, Asiu, jaki efekt.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob wrz 08, 2012 16:32 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Agneska pisze:Najtrudniej zmienic wlasna Rodzine... Daj znac, Asiu, jaki efekt.

Aż dziwię się,że tak łatwo To im wychodzi i wydaje się takie normalne. Niby kocicę kocha baba ale reszta świata nic nie znaczy. A co niedziela biega do kościoła. Wiara to nie stan umysłu tylko serca.Niestety.
Jutro zadzwonię.

Lila chora.Już wczoraj w nocy nie podobała się nam.Dała sobie zmierzyć gorączkę 8O .Oczywiście była. Zastrzyk na obniżenie a w sobotę wiszenie na telefonie kto siedzi w lecznicy. Nasi som :!: i Lila pojechała .Z Radarem. Ona antybiotyk w zastrzykach, krople do oczu ...On odstawiamy wszelkie mazidła na zębole bo ponoć już ładne. Kupali nie widział wet więc na słowo musiał uwierzyć w ich jakość :mrgreen: Mamy po zaprzestaniu podawania leków na dziąsła obserwować czy poprawiło się.Temperatury nie ma, nic na oko i osłuchowo nie widać a mnie jakoś on dziwnie oddycha.
Weekend bez weta jest weekendem straconym. :mrgreen:

Poszłam kupić leki dla dzikunków bo kolejny choruje i spotkałam kociczkę.Tą samą co wcześniej. Grafitowa z białymi (ciągle) łapinami. Podeszłam ,zlękła się i uciekła. Nie jest chyba chudsza.

O Maniutę nikt nie pyta :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 09, 2012 5:21 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Trzymam kciuki za sensowne pytania o Manię.
I za chorą Lilę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie wrz 09, 2012 6:10 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Późno wczoraj wróciłam ale za wcześnie dziś wstałam.Na pograniczu snu zawsze myślę o Żuniu. Brak mi go na poduszce nad głową.Lub na ławie leżącego i pytającego swym miaukliwym "co, tu jestem" jak widział ze głowę podnoszę.Kolejne dni bez Niego ale nie ostatnie.Cały czas trwa we mnie ciągła walka z czasem.Nie mogę przywyknąć,że jest go więcej.Tak jak prania jest mniej i sprzątania. Żuk jako prawdziwy facio wszędzie zostawiał swoje ślady :mrgreen: Trudno luzu nie odczuć.Za oknem wisi kolejna narzuta z jego znaczeniami. Powoli czas mija ...Powoli ogarniam rzeczy...

Kocia dziś była. Piękna ,grafitowa i dopominająca się o wpuszczenie do bloku.Jakaś pani z psem powiedziała,że tam mieszka. Zacznę łazić z kontenerkiem chyba. Mała nie daje się głaskać w plenerze ale pod drzwiami bardzo się łasi.

Czas Mani zbliża się.Będziemy planować już jej przerzut w tym tygodniu.TZ musi mieć wolne i ja też.Nie ma co czekać.Do końca tygodnia musi zniknąć.Z życia opiekunki.
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 09, 2012 7:18 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

ASK@ pisze:Późno wczoraj wróciłam ale za wcześnie dziś wstałam.Na pograniczu snu zawsze myślę o Żuniu. Brak mi go na poduszce nad głową.Lub na ławie leżącego i pytającego swym miaukliwym "co, tu jestem" jak widział ze głowę podnoszę.Kolejne dni bez Niego ale nie ostatnie.Cały czas trwa we mnie ciągła walka z czasem.Nie mogę przywyknąć,że jest go więcej.Tak jak prania jest mniej i sprzątania. Żuk jako prawdziwy facio wszędzie zostawiał swoje ślady :mrgreen: Trudno luzu nie odczuć.Za oknem wisi kolejna narzuta z jego znaczeniami. Powoli czas mija ...Powoli ogarniam rzeczy...

Kocia dziś była. Piękna ,grafitowa i dopominająca się o wpuszczenie do bloku.Jakaś pani z psem powiedziała,że tam mieszka. Zacznę łazić z kontenerkiem chyba. Mała nie daje się głaskać w plenerze ale pod drzwiami bardzo się łasi.

Czas Mani zbliża się.Będziemy planować już jej przerzut w tym tygodniu.TZ musi mieć wolne i ja też.Nie ma co czekać.Do końca tygodnia musi zniknąć.Z życia opiekunki.

Żuk, ciągle jest, prawda? I zawsze będzie chociaż coraz mniej uchwytnie...
Ślady istnienia.

Mania :( Zaczęła być niewygodna... Asiu, mam nadzieję, że jednak znajdzie dom, może czasu więcej trzeba. Nieprzyzwoite słowa cisną mi się jak myslę o jej opiekunach i im podobnych, lepiej zmykam. Dobrego dnia!
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Nie wrz 09, 2012 8:10 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Witaj Asiu.
Spokojnej niedzieli Ci życzę :D
A może to dzisiaj jakiś domek się po Manię odezwie.... :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie wrz 09, 2012 18:36 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Domek nie zjawił się.Telefon w ogóle milczał jak zaklęty.

Znów dopadła mnie migrena. Muszę spojrzeć w oczy wiekowi i tyle. Jużem nie młódka co to zgrabnymi kolanami świeci biegając chyżo do kotów :? . Próchno w środku się robi, kolana mają cellulit i odgnioty a organizm ma swoje prawa. Tylko jakoś ciężko mu je wyegzekwować ode mnie.Więc wali mnie w łeb migrenami :mrgreen:

Edytko,Żuniek zawsze będzie w sercach naszych.Zawsze.

Boję się,że wspomnieniami o Nim wprawiam was w zakłopotanie bo trudno "coś" napisać wtedy.
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 09, 2012 18:49 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

ASK@ pisze:Boję się,że wspomnieniami o Nim wprawiam was w zakłopotanie bo trudno "coś" napisać wtedy.
Trudno „coś” napisać nie dlatego, że wprawiasz nas w zakłopotanie, tylko po prostu: nie ma słów, które ukoją, pomogą. Zwłaszcza, kiedy się czuje jeszcze własny ból i rozpacz. Kiedy wyją puste parapety i zabija własne „za dużo czasu rano”.
Ale przez to, że piszesz to, co wiele z nas czuje, łatwiej znieść ten smutek ciężki jak kamień. Te wiersze cudne, które piszesz dla Żunia, są przecież nie tylko dla niego. To są wiersze dla wszystkich, którzy nas tutaj zostawili samych, z rozpaczą i tęsknotą kipiącą w sercu.
Nie lękaj się, że wprawiasz nas w zakłopotanie, tylko pisz. Wspominaj Żuka. On był przecież po trosze nas wszystkich.
Asiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Nie wrz 09, 2012 18:59 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

hanelka pisze:
ASK@ pisze:Boję się,że wspomnieniami o Nim wprawiam was w zakłopotanie bo trudno "coś" napisać wtedy.
Trudno „coś” napisać nie dlatego, że wprawiasz nas w zakłopotanie, tylko po prostu: nie ma słów, które ukoją, pomogą. Zwłaszcza, kiedy się czuje jeszcze własny ból i rozpacz. Kiedy wyją puste parapety i zabija własne „za dużo czasu rano”.
Ale przez to, że piszesz to, co wiele z nas czuje, łatwiej znieść ten smutek ciężki jak kamień. Te wiersze cudne, które piszesz dla Żunia, są przecież nie tylko dla niego. To są wiersze dla wszystkich, którzy nas tutaj zostawili samych, z rozpaczą i tęsknotą kipiącą w sercu.
Nie lękaj się, że wprawiasz nas w zakłopotanie, tylko pisz. Wspominaj Żuka. On był przecież po trosze nas wszystkich.

Asiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Podpisuję się pod tym w całej rozciągłości.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie wrz 09, 2012 19:16 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Dzięki
Obrazek

ASK@

Post » Pon wrz 10, 2012 8:34 Re: OTW7-Żuniek[*] Mania od 15.09 nie ma DOMU!PILNIE DT/DS!s

Asiu, tak mi przykro że nie mogę pomóc. Ale naprawdę nie mogę. :cry: U mnie w krzakach 2 małe 2 miesięczne kociaki. Co mam z nimi zrobić? zostawić ? zabrać? patowa sytuacja.
Ewa wciąż szuka pracy...
pozdrawiam
JS

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

[poprzednia][następna]