PARALIŻ 4 ŁAP, Pedruś odszedł za Teczowy Most :(:(:(

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2012 17:40 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

kasiasub pisze:biedny Pedruś, mam nadzieję, że dojdzie do siebie:(
w Mikołowie jest szpital i klinika dla milusińskich, mają tam tomograf, neurologię i neurochirurgię; może tam będzie trochę taniej?no i bliżej zdecydowanie

:ok: :ok: :ok:

Justa zajęta i pewnie jeszcze nie ma Jej w domu, ale może ktoś udostępni link do wydarzenia FB na Dogo?
Bo ja nie mam tam konta :(
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt wrz 07, 2012 17:48 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Nowa_Sztno pisze: :ok: :ok: :ok:

Justa zajęta i pewnie jeszcze nie ma Jej w domu, ale może ktoś udostępni link do wydarzenia FB na Dogo?
Bo ja nie mam tam konta :(

Wkleiłam link na dogo :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt wrz 07, 2012 18:03 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Caragh pisze:Wkleiłam link na dogo :ok:

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt wrz 07, 2012 19:02 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Udostępnione na FB, :ok: jest tam prośba o nr konta
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt wrz 07, 2012 19:35 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Dobra,wydarzenie na fb udostepnione,pedruś trzymaj się!

shanti_pryia

Od: Pt cze 29, 2012 20:22

Post » Pt wrz 07, 2012 20:06 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

wydarzenie udostępnione, kciuki za Pedro :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt wrz 07, 2012 20:21 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Szkoda Pedrusia, jeszcze po przejściach.
Przedstawię się. Jestem opiekunką 2 burasek już w średnim wieku. Ja też w średnim wieku:) Jestem na forum od niedawna, ale bardzo dużo czytam od kilku miesięcy, chcę jak najwięcej dowiedzieć się o chorych kotach. Piszę w sprawie Kliniki w Mikołowie, gdzie zostałam skierowana przez weta prowadzącego na tomografię, bo moja Kicia ma nowotwór. Trzeba ocenić było rozmiar guza, czy możliwa jest operacja.
Tomografia odbyła się. JESTEM ZBULWERSOWANA TĄ KLINIKĄ. Przed badaniem wykonano pakiet badań przed narkozą. Zrozumiałe. Oferują bezpieczne znieczulenie izofluranowe, też się cieszyłam, ponieważ Kicia źle znosi domięśniowe. Kicia spędziła tam ponad 12 godzin. W badaniu parametry morfologii wyszły katastrofalnie niskie, podwyższony mocznik. Została podana narkoza. Odbiór Kici wydłużył się o 5 godzin. Opisana tomografia, że bez zmian. Doktor sugerował powtórzenie badania tomografii. Na moje pytanie o ewentualną możliwość błędu laboratoryjnego morfologii zdecydowanie stwierdził-błąd niemożliwy.
Czyli poddano narkozie kota teoretycznie na granicy życia. Niepotrzebnie. Nowotwór jest złośliwy, ale wolno rośnie. Tomografię można było później zrobić. Odebrałam skrajnie przerażone zwierzę. Tak nie było przy poprzednich pobytach w innych klinikach. Pokazałam zdjęcia i skany z tomografii ludzkiemu radiologowi. On mi nie opisze badania, lecz zwrócił mi uwagę na brak wenflonu w łapie, brak kroplówki, brak rurki intubacyjnej lub maski, przez którą można podać izofluran ( jest to gaz znieczulający ) Czyli była to narkoza domięśniowa. Badania kontrolne z krwi wysłane przez mojego weta okazały się zupełnie dobre. Za to Kicia ma się źle. Minęły tygodnie, tylko leży. Jakby zapomniała gdzie mieszka. Aktualnie szukam dobrego weta radiologa, nawet poza granicą Polski.
W moich oczach klinika nie zasługuje na zaufanie. Wybór należy do opiekunki Pedrusia
( rachunek zapłaciłam za bezpieczne znieczulenie izofluranowe )
Życzę Pedrusiowi, aby wyzdrowiał :ok:

sigman

Od: Pon wrz 03, 2012 10:19

Post » Pt wrz 07, 2012 20:24 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Sigman, dziękuję Ci za opinię na temat tej kliniki, nie jesteś z nią sama ;)

Zdróweczka i pomruczenia dla Twoich koteczków :ok: :ok:

Pedruniu, nieustannie trzymamy łapki i :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt wrz 07, 2012 20:29 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

No właśnie... ja już też w tzw. międzyczasie usłyszałam kilka niepochlebnych opinii :/
Ale nie wypowiadam się, bo mieszkam jakieś 700 km od Justy.

Justa na pewno wie co robi i jeśli Jej zaufani lekarze zalecili Wrocław, to widocznie mają ku temu powód.

Czy ktoś z Was ma konto na paypal?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt wrz 07, 2012 20:30 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

sporo slyszalam opinii o tej klinice ale chyba raczej same niemile, nie przypominam sobie zadnych pozytywow. W przeciwienstwie do tej we Wroclawiu.

Pedro, nie daj sie, zawsze byles silny, wierze, ze i teraz dasz sobie rade! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt wrz 07, 2012 21:07 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Przepraszam:( chciałam pomóc....

kasiasub

Od: Czw sie 23, 2012 12:27

Post » Pt wrz 07, 2012 21:08 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

nie masz za co przepraszac, widocznie ty mialas wiecej szczescia niz inni...

Kociara82

Post » Pt wrz 07, 2012 21:14 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

nie, to nie tak:( ja tam nigdy nie byłam; doświadczenia mam złe z lekarzami, ale dla ludzi, błąkałam się z moją córką po lekarzach i szpitalach i to mnie nauczyło, żeby czasem szukać innych, nie tylko tych polecanych bo często okazywało się, że polecani są dla zysku:(

kasiasub

Od: Czw sie 23, 2012 12:27

Post » Pt wrz 07, 2012 21:16 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

kasiasub pisze:Przepraszam:( chciałam pomóc....

Nie ma za co przepraszać! Każda rada jest ważna i warta rozpatrzenia :ok:

Pedro chłopaku, trzymaj się i nie daj się! :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt wrz 07, 2012 21:20 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

ja tez mam sporo niemilych doswiadczen z lekarzami ludzkimi :roll: Niewielu takich mi sie trafilo, ktorzy sa naprawde swietni i nie mam w zasadzie nic do zarzucenia im, moze jakies drobiazgi... Podobnie jest z weterynarzami. Dlatego nieraz z Justyna mowilysmy, ze jej zwierzaki maja naprawde swietnych lekarzy, z najtrudniejszych, najciezszych opresji potrafia wyciagnac zwierzaka, walcza jak lwy do samego konca, a podejscie do zwierzat... ta wyrozumialosc, cieplo, cierpliwosc... Gdybym byla zwierzakiem to chcialabym sie leczyc w Faunie :1luvu:

Kociara82

[poprzednia][następna]