Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 03, 2012 16:31 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

Postaram się zrobić co się da.
Idę rozkminiać :D

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon wrz 03, 2012 20:24 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

Ogonku, Ty chyba jestes najblizej Swidnicy, tzn tu akurak Brzeg ale w Swidnicy chyba jeszcze gorzej jest :(

viewtopic.php?f=1&t=145747

tym dwom teraz sie udalo ale reszta?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon wrz 03, 2012 20:42 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

kociamysza pisze:Ogonku, Ty chyba jestes najblizej Swidnicy, tzn tu akurak Brzeg ale w Swidnicy chyba jeszcze gorzej jest :(

viewtopic.php?f=1&t=145747

tym dwom teraz sie udalo ale reszta?

Ech niestety - jak napisałam na wątku - choroba kotów odstraszy moich rodziców... Cudem udałoby mi się wziąć choć jednego :cry: Serce rozpada mi się na kawalki...

_ogonek_

Post » Pon wrz 03, 2012 20:50 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

Ogonku, mnie tez :cry: tym bardziej ze to niemal moje rodzinne strony.

Moja mamuska z powodu glupiej alergii nie jest w stanie miec w domu kota :oops: a do tego tatko mnie sie posypal. Mama robi choc tyle, ze koty na podworku dokarmi ale juz ze sterylkami zle, bo nie ma sie jak do tego zabrac. Echhh

Koty w malych miastach maja przechlapane :cry:

kociamysza

Post » Wto wrz 04, 2012 9:54 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

Mama z 4 maleństwami i koszyk, w którym zostały podrzucone pod furtkę
KAN.

andzelika1952 pisze:

Maluszki mają w tej chwili 2 tygodnie. Schronisko początkowo odmówiło przyjęcia kotków, teraz po mojej interwencji w Urzędzie Miasta zadzwoniła do mnie pani wetka ze schroniska i zaproponowała, że weźmie ktoś matkę, a ja na to - co z kociętami - na to pani dr -szybko się je wysterylizuje i wyda do adopcji . Ja - ale one mają 2 tygodnie i bez matki nie przeżyją. P. dr -o cholercia to jeszcze za małe, ale może ta kobieta weźmie je na dt razem z kotką? Tak wyglądała nasza rozmowa.
Ten przypuszczalny dt ma być na wsi i już wyobrażam sobie je w komórce lub w stodole. Proszę pomóżcie w poszukiwaniu prawdziwego, odpowiedzialnego dt .

Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto wrz 04, 2012 12:30 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

andzelika1952 pisze:

Dusia w dalszym ciągu ma trudności z chodzeniem. Kiedy postawiłam ją na podłodze to uszła tylko dwa kroczki do ściany i usiadła na pupie przywierając wręcz do ściany. Za żadne skarby nie chciała się ruszyć. Idzie jak na protezach dostawiając raz jedną raz drugą nóżkę. Pomimo tego jej zachowanie to samo szczęście,że ma co jeść i ma ją kto pomiziać.
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto wrz 04, 2012 13:32 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

Hanulka pisze:Mama z 4 maleństwami i koszyk, w którym zostały podrzucone pod furtkę
KAN.

andzelika1952 pisze:

Maluszki mają w tej chwili 2 tygodnie. Schronisko początkowo odmówiło przyjęcia kotków, teraz po mojej interwencji w Urzędzie Miasta zadzwoniła do mnie pani wetka ze schroniska i zaproponowała, że weźmie ktoś matkę, a ja na to - co z kociętami - na to pani dr -szybko się je wysterylizuje i wyda do adopcji . Ja - ale one mają 2 tygodnie i bez matki nie przeżyją. P. dr -o cholercia to jeszcze za małe, ale może ta kobieta weźmie je na dt razem z kotką? Tak wyglądała nasza rozmowa.
Ten przypuszczalny dt ma być na wsi i już wyobrażam sobie je w komórce lub w stodole. Proszę pomóżcie w poszukiwaniu prawdziwego, odpowiedzialnego dt .

Obrazek Obrazek Obrazek

Ja pier*olę....
Zaraz wrzucam je na Faceboga.

_ogonek_

Post » Wto wrz 04, 2012 13:52 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

_ogonek_ :1luvu: dzięki, może tam się znajdzie DT :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto wrz 04, 2012 15:01 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

Hanulka pisze:Mama z 4 maleństwami i koszyk, w którym zostały podrzucone pod furtkę
KAN.

andzelika1952 pisze:

Obrazek Obrazek Obrazek

Andzeliko, wiesz jak trudno o domy :cry: na forum coraz wiecej kocich bied, i coraz mniej pomocy :oops:

kociamysza

Post » Wto wrz 04, 2012 20:01 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

Prawie wszystkie kociaki są już na FB (http://www.facebook.com/pages/Koty-z-Ra ... 2150457265)
Założyłam także wydarzenie odnośnie końca inicjatywy w grudniu http://www.facebook.com/events/467017403329345/

DOdam jeszcze pilne przypadki za chwilunię i info o potrzebnym dla Milusia transporcie.

I jeszcze pytanko, bo tu chyba jest nieścisłość (kto jest kim? Kubuś jest jakby podwójnie, a Niusia gdzie?)

Zdj. 1 i 2 to 4-5 tyg. Kubuś /whiskasek/ - odrobaczony, odpchlony. Przywiezione ze wsi razem z dziką mamą /zdj. 4/ - Norą. Nora jest chudziutka, malutka, chora na kaliciwirozę i koci katar. Maleńka Niusia ma już bielmo na oczkach od stanu zapalnego. Są leczone i widać poprawę.
Zdj. 3 to braciszek Niusi Kubuś. Kociaki są cudowne, miziaste. Kuwetkowe.

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

_ogonek_

Post » Wto wrz 04, 2012 20:18 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

mogę porobić w sobotę zdjęcia kociakom, no chyba że jutro po południu się uda...
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Wto wrz 04, 2012 20:25 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

katipe pisze:mogę porobić w sobotę zdjęcia kociakom, no chyba że jutro po południu się uda...

Naprawdę??? Byłoby wspaniale :1luvu:
Niech tylko bardziej zorientowani ode mnie dadzą znać co i jak bo ja nie mam pojęcia jak i co :oops:

_ogonek_

Post » Wto wrz 04, 2012 20:29 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

piszę artykuł właśnie, czy koniec KAN = koniec RTOZ?
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Wto wrz 04, 2012 21:04 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

katipe pisze:piszę artykuł właśnie, czy koniec KAN = koniec RTOZ?

Z tego co pisala Andzelika:

andzelika1952 pisze:Od czasu kiedy napisałam o końcu istnienia KAN nie ma dnia abym o tym nie myślała. Biorę wszystkie za i przeciw, słucham wielu wypowiedzi, argumentów i jak początkowo się łamałam tak po dzisiejszej rozmowie z jedną z osób postanowiłam także definitywnie pożegnać się z TOZ-em. Zakończymy wszystko razem . :cry: Będzie mi trudno pożegnać się z działalnością, której poświęciłam 10 lat . Błagam więc Was o pomoc w adopcjach i dt . Nie wiem co będzie z kociakami i jaki je czeka los jeśli nikt nie zgodzi się dalej tego poprowadzić. :cry:

wnioskuje, ze RTOZ jako taki chyba istniec bedzie, odchodzi Andzelika i przestaje dzialac kociarnia z prozaicznego braku kasy i sil.

Moze przedzwon do Andzeliki, beda wiesci z pierwszej reki.

Szanuje i rozumiem decyzje, jednak w srodku boli, bo co sie stanie z kociastymi w Radomsku i okolicach????

kociamysza

Post » Śro wrz 05, 2012 7:35 Re: GRUDZIEŃ - KONIEC KAN! NA CITO ADOPCJE: OGŁOSZENIA/TDT/D

Pisałam już na FB. Nie jestem z Radomska, ale chętnie pomogę przy robieniu zdjęć kociaków. Piotrków nie jest daleko :) Proszę o kontakt :)

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

[poprzednia][następna]