Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2012 14:42 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

cicho tam :evil:
agneska myśli. :lol: albo wedle dawnego powiedzenia "nie myśli tylko kombinuje. a jak myśli, że myśli, to też tylko kombinuje". 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sie 31, 2012 15:41 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Szalony Kot pisze:To ja Renę i Długowłosą wsadzę w album przypadków specjalnych :(

Zrób też, proszę, na fb apel o karmę mokrą dla kotów nerkowych (Fundacja ma ich kilka przecież, a muszą być na tej diecie, a że prawie nie ma już puszek nerkowych......), Renie szczególnie smakuje Purina N/F, również smakuje acz trochę mniej wersja Hill'sa K/D (to znaczy: je tylko te puszki, bo na inne nawet nie spojrzy, czyli nie ma co kupować puszek Eukanuby, a saszetki RC jeszcze mamy).

Oczywiście może nie dziś, tylko jak głosowanie się zakończy...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt sie 31, 2012 15:58 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Szalony Kot pisze:Wrzuciłam przy okazji udostępnienia albumu ten apel (sama to wymyśliłam :D), ale jeszcze powtórzę.

Może jakoś wyraźniej napisać (z nazwami karmy: może ludzie bardziej chcą kupić sami puszki dla fundacji, niż przekazywać tylko pieniądze --> więc ja bym wymieniła z nazwy których puszek potrzebujemy: Purina N/F oraz Hill's K/D, puriny puszki są po ok. 7 zł za sztukę, jedna puszka wystarczy na 1 kota na 1 dzień, tak mniej więcej), bo ja szczerze mówiąc nie zauważyłam tego dopisku z prośbą o karmę, musiałam się dobrze przyjrzeć i dopiero po pewnym czasie zakojarzyłam, że to to właśnie miało być te zdanie ;) .

Renie na przykład z braku tych puszek pogorszyły się znacznie parametry nerkowe....... :(
Ona jest strasznie wybredna, je tylko te dwie powyższe puszki, suchego renala prawie nie chce. Od miesiąca zjadła go może dosłownie garść... :(

A może nawet teraz napisz ten apel, bo z okazji głosowania więcej osób zagląda pewnie teraz na profil Fundacji. Tak myślę.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt sie 31, 2012 19:16 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Szalony Kot pisze:Dwie prośby:
- jak jakiś kot już ma starających się, to dajcie mi znać - teraz była nieprzyjemna sytuacja z jedną kotką, że na wątku pojawiły się nowe zdjęcia, więc wrzuciłam na fejsa, a tu się okazało, że już jest dom zaklepany dla niej... i się ludziom podniosło ciśnienie. Unikajmy takich akcji, bądźmy spójni ;)
- jest dużo kotów, które się nie pojawiły jeszcze u nas ani na stronie - zwłaszcza Agneska jest takim kocio-psim zagłębiem :twisted: ale jopop też jestem gotowa podejrzewać o różne różności, zwłaszcza, że niektóre koty się pojawiają bez opisu charakteru (Maybach, Szpachla i inne szufelki, Cegła - nie mam o nich nic, poza datą urodzenia :/). Więc prośba, starajmy się aktualizować także OPISY, a nie, że jakiś kot zaginie nagle albo jest samo zdjęcie.
Ja z tych opisów muszę ludzi zachęcać do adopcji, więc chociaż kilka słów zawsze mile widziane ;]

a gdzie na fb sa kociaki jokotowe?

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto wrz 04, 2012 9:08 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

"Witamy,

W konkursie sierpniowym zwyciezyla Fundacja JOKOT z Warszawy. Gratulujemy wygranej!

Klienci rezygnując z należnych sobie rabatów przekazali na rzecz Fundacji kwotę 11335. Sklep Krakvet przeznacza 1000 zł jako pomoc dla wygranej - łącznie Fundacja otrzyma pomoc o wartości 12335. Gratulujemy!

W dniu dziesiejszym skontaktujemy się ze zwyciezca w celu poinformowania o wygranej, a za chwilę rozpocznie się konkurs wrześniowy.

Pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko"

:piwa: :piwa: :piwa:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto wrz 04, 2012 9:11 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

:piwa: :piwa: :piwa: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto wrz 04, 2012 9:21 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto wrz 04, 2012 10:40 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

super :mrgreen:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto wrz 04, 2012 13:20 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

alix76 pisze:"Witamy,

W konkursie sierpniowym zwyciezyla Fundacja JOKOT z Warszawy. Gratulujemy wygranej!

Klienci rezygnując z należnych sobie rabatów przekazali na rzecz Fundacji kwotę 11335. Sklep Krakvet przeznacza 1000 zł jako pomoc dla wygranej - łącznie Fundacja otrzyma pomoc o wartości 12335. Gratulujemy!

W dniu dziesiejszym skontaktujemy się ze zwyciezca w celu poinformowania o wygranej, a za chwilę rozpocznie się konkurs wrześniowy.

Pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko"

:piwa: :piwa: :piwa:

:piwa: :piwa:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto wrz 04, 2012 15:34 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

No to super. :D
Nie chciałabym tak od razu gasić entuzjazmu, ale to kropla w morzu.

A ponieważ dziś jest taka śliczna pogoda, przypomniałam sobie o moim wcześniejszym pomyśle (o którym już w ubiegłym roku i na wiosnę mówiłam), bo wrzesień to już ostatnia chwila - może warto wykorzystać i rozstawić jokotowe stoisko na Placu Zamkowym lub Krakowskim Przedmieściu? Drugie miejsce to Podzamcze koło fontanny (ale to przy naprawdę ładnej pogodzie) i trzecie to Łazienki. Ale pierwsze jest najbardziej uczęszczane. Ludzie idą sobie na spacerek, na kawkę i lody, mają czas, żeby się zatrzymać, pogadać, pooglądać kotki, a w takiej atmosferze i z kasy łatwiej się zrzucić. No i sporo ludzi z dziećmi, a te już kasę z rodziców wyciągnąć potrafią. Myślę, że coś się uzbiera, a może i jakichś opiekunów (choćby wirtualnych) dla kotów się zdobędzie.
Tylko trzeba sprawdzić prognozę pogody, żeby jak najlepszy weekend wybrać (albo i dwa, a może i trzy :mrgreen: ).

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto wrz 04, 2012 18:14 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Tylko podejrzewam, że taka akcja wymaga jakichś zezwoleń, nie da się tego tak hop siup zrobić.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto wrz 04, 2012 19:12 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Na pewno. Nie wiem, jak się załatwia, może wystarczy pozwolenie na zbiórkę pieniędzy w publicznym miejscu. Ale myślę, że warto.
http://www.um.warszawa.pl/zalatw-sprawe ... publicznej
Może jeśli się ładnie poprosi, to wydadzą prawie od ręki.
Nie wiem, czy trzeba mieć jakieś dodatkowe zezwolenie na postawienie namiotu na Krakowskim. Ale skoro pozwolili różnym wariatom pod Pałacem Prezydenckim, to śliczne kotki nie powinny być problemem.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

[poprzednia][następna]