DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 8:25 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

Szalony Kot pisze:Dobrze jej u Was ;)

wybór jest prosty: albo jej będzie u nas dobrze :1luvu: , albo jej nie będzie... :| , wybraliśmy to pierwsze.

Śniadanko zjedzone, trwało to koło godziny, ale w kilku podejściach mała zjadła prawie całą puszeczkę :ok:
Jutro w lecznicy muszę porozmawiać, bo wydaje mi się że Karolkę coś boli w pyszczku (jak jej wkładam tabletkę, to czasem piszczy).
Wolałabym nie wozić jej znowu w te i z powrotem, bo nie robi to dobrze jej emocjom, a to przekłada się na zdrowie, ale jeśli weci zadecydują że trzeba, to pojedziemy.

Tysia i Takt jeszcze kilka dni na antybiotyku, objawów choroby już nie widać, więc może wreszcie będzie koniec tego leczenia.

Tasza dostała tabletkę, więc może dzisiaj będzie już spokojniej :twisted:
Na razie dziewczynka jest spokojniutka i przysypiająca.

Reszta zwierzyńca po porannych szaleństwach poszła spać :mrgreen:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto wrz 04, 2012 8:33 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

Biedna Karola.Ciągle coś. :x Może rozpuścić tabletę i strzykawą podać?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 8 >>

Post » Wto wrz 04, 2012 8:45 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

Wiesz Asiu ona bardziej stresuje się podawaniem czegoś strzykawką do pysia niż połknięciem tabletki -do tego zdążyła się już przyzwyczaić.
Ja nawet specjalnie nie muszę otwierać jej na siłę pysia, ona sama go uchyla, tylko jak wkładam głębiej na język tę tabletkę, to wtedy czasem piszczy, a wcześniej nigdy tak się nie zdarzało.
Próbowałam obejrzeć jej środek pyszczka, ale ja nic złego nie widzę.
Poradzę się wetów.

Hania66

Post » Wto wrz 04, 2012 11:53 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

biedne dziecko - całe życie na prochach...
Ale lepsze takie życie niż żadne. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 04, 2012 17:28 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

Haniu - skoro Karolki i tak nie wypuścisz spod swoich skrzydełek :aniolek: , to może przyznaj się ,że kicia ma już swój DS :mrgreen: .
I jej będzie miło i TY spokojna :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto wrz 04, 2012 21:14 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

MalgosiaZ pisze:Haniu - skoro Karolki i tak nie wypuścisz spod swoich skrzydełek :aniolek: , to może przyznaj się ,że kicia ma już swój DS :mrgreen: .
I jej będzie miło i TY spokojna :wink: .

Gosiu, toteż Karolka ma już status naszego Bezterminowego Tymczaska, znaczy się może być spokojna :1luvu:

A dzisiaj po raz pierwszy od ponad tygodnia Karola zjadła prawie całą kolację prosto z miseczki :ok:,
tylko małą część już na końcu podałam jej z ręki.
Chyba apetyt dziewczynce się poprawił :piwa:

Rano głodówka i koło południa Wojtek i Tercet jadą do B.
Kciuki mile widziane :ok:

Hania66

Post » Śro wrz 05, 2012 7:13 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro wrz 05, 2012 7:20 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

i od nas :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Śro wrz 05, 2012 7:44 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

:ok: :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro wrz 05, 2012 16:10 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

Wróciliśmy przed 15.
Chłopaki odsypiają, a reszta im się przygląda i obwąchuje :mrgreen:
Na kolejną wizytę jesteśmy umówieni w sobotę z Tysią i Taktem kontrolnie i z Karolką na kolejne pobranie krwi i sprawdzenie co się dzieje w pyszczku.
Mam nadzieję, ze ta wizyta nie spowoduje kolejnego załamania samopoczucia, bo z dnia na dzień jest coraz lepiej: chwilę temu Karolka po raz pierwszy od dawna zareagowała na zabawę dwóch małych diabełków, czyli Tosi i Tysi :piwa:
Nie było to może ze strony Karoliny szaleńcze włączenie się w zabawę, ale mała kilka razy podbiegła do szalejących kociaków i widać było jej zainteresowanie, co po niedawnej obojętności na wszystko co się wokół niej działo, jest ogromnym + :ok:

Hania66

Post » Śro wrz 05, 2012 17:17 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

to za te ciągłe + :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Śro wrz 05, 2012 18:57 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

Bezjajeczni mieli dzisiaj nie jeść, ale gdzie tam, dorwali się do misek i zeżarli kolację :mrgreen:
oby mnie w nocy nie pobudzili hafcikami :twisted:
Teraz znowu śpią.

Karola po kolacji ganiała się z czarną Tarą, to już druga tura zabawowa dzisiaj :piwa:

A ja mam zamiar uczcić pierwszy dzień urlopu wcześniejszym pójściem spać, ciekawe co mi z tego wyjdzie :? :mrgreen:

Hania66

Post » Śro wrz 05, 2012 19:10 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

E, jakby mieli pawiować, to już by rzucali :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro wrz 05, 2012 19:23 Re: DT u Hani, czyli...- choroby:( Karolka-Tymczasek Specjal

alix76 pisze:E, jakby mieli pawiować, to już by rzucali :ok:

czymam za słowo... :ok:

Hania66

[poprzednia][następna]