SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2012 19:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Plotkara pisze:
MarKotek pisze:ja zdazylam zaopatrzyc sie w reczniki i mam rekawiczki ale nie grube tylko te zwykle cienkie jednorazowe

Plotkara ja bede juz po 8
:)

Ja mam takie gumowe zielone ; D Będę żabą! :mrgreen: Hm. Postaram się być około 9/10. Muszę odespać dzisiejsze zajęcia z dzieciakami.

chcialam wlasnie takie kupic ale wrocilam od weta o 19:30 i juz tylko biedronka mi zostala a tam niema
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt sie 31, 2012 20:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

MarKotek pisze:
Plotkara pisze:
MarKotek pisze:ja zdazylam zaopatrzyc sie w reczniki i mam rekawiczki ale nie grube tylko te zwykle cienkie jednorazowe

Plotkara ja bede juz po 8
:)

Ja mam takie gumowe zielone ; D Będę żabą! :mrgreen: Hm. Postaram się być około 9/10. Muszę odespać dzisiejsze zajęcia z dzieciakami.

chcialam wlasnie takie kupic ale wrocilam od weta o 19:30 i juz tylko biedronka mi zostala a tam niema

Właściwie to nie wiem, gdzie takie rękawiczki można kupić. Musiałabym babci zapytać, bo od niej wzięłam. Ona i tak ich nie używa, więc są jak znalazł ; D
Poza tym to chyba udało mi się załatwić dla nas gazety : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pt sie 31, 2012 20:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

kotki u dr Eweliny mają się dobrze kupa uformowana nie za gęsta ale nie biegunka, nasza lazienkowa po ronidazolu ma jakby lepszy apetyt a kupy też lepsze ale smecte tez podaje

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt sie 31, 2012 20:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Filomen pisze:kotki u dr Eweliny mają się dobrze kupa uformowana nie za gęsta ale nie biegunka, nasza lazienkowa po ronidazolu ma jakby lepszy apetyt a kupy też lepsze ale smecte tez podaje

:ok:

my narazie walczymy z kk
jeden ma zrosniete oczko trzeba go znieczulic i to usunac
zamakane ciagle sa
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt sie 31, 2012 20:20 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

a da rade ktoś wziąc czajnik?

Filomen

Post » Sob wrz 01, 2012 16:20 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

jestem wykonczona ale zrobiliśmy kawał dobrej roboty, teraz tylko zeby drapaki wyschły jeszcze został wybieg ale to już prostsza sprawa. Wszytsko wyprane, zdezynfekowane, wyświecone. Można jeść z podłogi 8)

Filomen

Post » Sob wrz 01, 2012 16:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

kotka moja Miss Anoreksja się ładnie zbiera - dzisiaj kupa firmowa. nie można się przyczepić do niczego

Filomen

Post » Nie wrz 02, 2012 12:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Wczoraj po telefonie od Teresy zgarnęłam jeszcze jednego szczyla. ok. 4 tyg. Tak więc jakby co, to 5 maluchów do adopcji u mnie jest. Same perełki :)

- pręgowana koteczka ok. 4-5 tyg.
- pręgowana z białymi skarpetkami koteczka ok. 4-5 tyg
- pręgowany z białymi skarpetkami kocurek ok. 4-5 tyg
- rudo - biały kocurek ok. 4 tyg
- i ok. 2,5 tygodniowy pręgusek - długowłosy! (czuję, że telefony się rozdzwonią:P)

czwórka starszych jest w miarę samodzielna - karmienie pod kontrolą (jedzą stały pokarm, ale strasznie się w nim babrają i trzeba przypilnować, żeby zjadły tyle, ile trzeba), chodzą do kuwety. Chciałabym je przytrzymać jeszcze z 1,5 tyg, żeby najmniejszy Czupurek się usamodzielnił.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Nie wrz 02, 2012 12:53 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Filomen pisze:kotka moja Miss Anoreksja się ładnie zbiera - dzisiaj kupa firmowa. nie można się przyczepić do niczego

Czy to po tym leku na rzęsistki? Jeśli tak, to gdzie mogłabym dostać odmierzoną ilość na 5 kociaków? Pytałam lekarza, ale musiałby zamówić specjalnie dla mnie.
U nas dalej nieciekawie. Jeden maluszek umarł przedwczoraj w nocy. wieczorem rzucił się jak zwykle z apetytem na jedzenie, wszystko było ok, a rano już nie żył. Byłam w szoku, bo nie spodziewałam się. Kupy nie są tragiczne, ale ciągle budyniowate. Dotarła karma intestinal od Emilii, ale różnicy nie widać po zmianie diety. Tylko starsza kotka z KK robi normalne kupki.

Jeszcze jedna kotka nie podoba mi się, bo nie rośnie. Je ładnie, ale jakby nie wchłaniała nic, bo pozostałe są o wiele większe. Nasza Małpka ciągle jest głodna, ale kupy też byle jakie. Ona ma chyba juz problemy jak Mrówka z enzymami trzustkowymi, bo bez przerwy odczuwa głód, ale jedzenie przez nią przelatuje. Też spróbuję jej podać Amylan. Mój lekarz nie bardzo ma już pomysły.

Kocurek od Myszki pojechał do DS. Proszę więc o usunięcie go ze strony schroniskowej.

Odnośnie ogłoszeń na Gumtree. Ja tam ogłaszam moje tymczasiki. Nie piszę jednak, że są ze Sosnowca czy w ogóle że ze schroniska. Może ktoś po zdjeciach skojarzył ze schroniskową stroną? Moje w tytule mają napisane, że to adopcja, więc za darmo. Wszystkie tak wyadoptuję na Wasze stowarzyszeniowe umowy. Czy mam coś zmienić? Jesli ludzie pytają o koty w schronisku, to mówię, że jest tak opłata, bo wszystkie są szczepione odrobaczone i dorosłe po zabiegach.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie wrz 02, 2012 17:17 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Plotkara pisze:W bibliotece na Gospodarczej mają taką puszkę na drobne tylko nie wiem czy jest ze schroniska czy z kociej chatki. No nie ważne. Macie może jeszcze takie dwie?

Justyna w bibliotece na Gospodarczej pracuje Gosia z naszej Kociej chatki :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie wrz 02, 2012 17:32 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Dorota Wojciechowska pisze:
Plotkara pisze:W bibliotece na Gospodarczej mają taką puszkę na drobne tylko nie wiem czy jest ze schroniska czy z kociej chatki. No nie ważne. Macie może jeszcze takie dwie?

Justyna w bibliotece na Gospodarczej pracuje Gosia z naszej Kociej chatki :D

Miałam okazję ją poznać ; D I puszeczki też załatwiłam. Do odbioru w przyszłą sobotę. Może trochę pieniążków się uzbiera : )

Plotkara

Post » Nie wrz 02, 2012 22:07 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

to mamy zgode dalej na zbiórki :?:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pon wrz 03, 2012 10:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

MarKotek pisze:to mamy zgode dalej na zbiórki :?:

Chyba tak skoro dostanę puszki. Chociaż ta pani, z którą rozmawiałam mówiła coś o tym, że albo będą przeliczać to, co mają, albo przedłużą jeszcze tą obecną zbiórkę. Coś w tym stylu.

Plotkara

Post » Pon wrz 03, 2012 10:32 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Plotkara pisze:
MarKotek pisze:to mamy zgode dalej na zbiórki :?:

Chyba tak skoro dostanę puszki. Chociaż ta pani, z którą rozmawiałam mówiła coś o tym, że albo będą przeliczać to, co mają, albo przedłużą jeszcze tą obecną zbiórkę. Coś w tym stylu.

Tak czekamy w tym tygodniu powinna Ewa mieć odpowiedź i napewno jak będzie miała info zaraz poinformuje.
Narazie czekamy :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon wrz 03, 2012 10:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

W nocy odszedł najmniejszy Czupurek :( Wieczorem się pogorszył, nie chciał jeść za bardzo i dostał biegunki - sama woda :( oddzieliłam go, dogrzewałam, ale rano już niestety nie żył :(
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

[poprzednia][następna]