Aleksander,śliczny kocurek 3 m - we wtorek idzie do DS :DDD

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 01, 2012 10:30 Aleksander,śliczny kocurek 3 m - we wtorek idzie do DS :DDD

Do oddania śliczny kocurek, około 3 miesięczny. Odpchlony i odrobaczony. Maluch jest kontaktowy, bardzo lubi mizianie, jest przyjazny!. Aleksander, bo takie ma obecnie imię, oddany będzie do nowego domku z całą wyprawką :) Czeka na odpowiedzialnych opiekunów.

Kociaka przygarnęłam z ulicy. Od razu poszłam z nim do naszej wetki ( do której chodzę ze swoim psem ). Został odpchlony i odrobaczony. Oceniono go na 3 miesiące. Niestety nie chciał nic jeść, był taki smutny, ciągle spał. Dostał pastę z witaminami w gabinecie weterynaryjnym oraz tabletki. Kociak już ślicznie je, ma apetyt, co bardzo mnie cieszy.

Jest naprawdę kochany, duży przytulasek taki.

Pomóżcie proszę znaleźć mi dla niego wspaniały, kochajacy domek. Ja mam psa, owczarka niemieckiego, jest bardzo podekscytowana pobytem koteczka u nas, próbowałam ich ze sobą zapoznać, oswoić, ale .. i kotek prycha i pies szaleje, nie chcę absolutnie by doszło do jakiejś tragedii.

Mieszkamy w Sulechowie, jest to woj. Lubuskie - blisko Zielonej Góry :)

http://images41.fotosik.pl/1723/9653bd7a9020911bmed.jpg

Obrazek

Obrazek

http://images43.fotosik.pl/1514/aae375947c4ecda4med.jpg

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro wrz 05, 2012 8:25 przez aannee99, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie wrz 02, 2012 11:21 Re: Aleksander - 3 miesięczny kocurek - obecnie w DT, szuka

Oluś ma się dobrze, jest naprawdę bardzo kochanym kociakiem. Grzeczny, no i wielki przytulasek!. Bardzo cierpliwy :)

Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć mu dobry, kochajacy domek, wspaniałych ludzi, którzy obdarzą go dużą miłością!.

Jestem w stanie dowieźć kotka do Zielonej Góry, a nawet o powiedzmy te 20 km więcej jeśli będzie taka potrzeba.

Ogłaszam go na FB, na stronie naszego Zielonogórskiego Schroniska, ale póki co - cisza, nikt nie dzwoni, nikt nie pisze, nikt o niego nie pyta :(
Obrazek

aannee99

Post » Pon wrz 03, 2012 10:11 Re: Aleksander - 3 miesięczny kocurek - obecnie w DT, szuka

Hop, hop.

Aleksander szuka dobrego domku. Kocurek zaczął ładnie jeść, Wygląda o wiele lepiej niż w chwili gdy do nas trafił, widać to gołym okiem. Za kilka dni się przeprowadzamy, Olek oczywiście przeprowadza się razem z nami. Liczę na to, że uda nam się znaleźć maluchowi wspaniałych ludzi, świetny domek, bo zasługuje na to. U mnie niestety ma swój pokój, z którego nie jest wypuszczany. Mój pies jest tak bardzo podeksycytowany obecnością kotka w domu, że .. nie chcę ryzkować, boję się po prostu. Próbowałam ich ze sobą przyzwyczaić, ale ... Olek prycha, a Luna z kolei dostaje amoku. Wiem, że wszystko jest do zrobienia, że potrzeba czasu i pies z kotem mogą super żyć. Jednak my jesteśmy dla Olka 'tylko' DT i szukam mu DS. Takiego świetnego, wymarzonego :)

W najbliższych dniach zrobię mu zdjęcia i na pewno tutaj wstawię.

ps. jaką polecacie karmę mokrą i suchą?
Obrazek

aannee99

Post » Pon wrz 03, 2012 12:09 Re: Aleksander - 3 miesięczny kocurek - obecnie w DT, szuka

Prześliczny kociak :D Na pewno znajdzie kochający domek.
Czy ogłaszasz go tylko na stronie schroniska i fb? Obawiam się, że to za mało - zrób mu koniecznie ogłoszenia na dużych portalach ogłoszeniowych: tablica.pl, morusek, ale.gratka, gumtree, olx. A może zrobisz mu też ogłoszenia papierowe? Im więcej ogłoszeń tym większe szanse, że ktoś go dojrzy :)

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon wrz 03, 2012 12:22 Re: Aleksander - 3 miesięczny kocurek - obecnie w DT, szuka

:1luvu: :1luvu: piekne kocię
oby szybko znalazł nowy kochający domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto wrz 04, 2012 7:58 Re: Aleksander - 3 miesięczny kocurek - obecnie w DT, szuka

Hej, hej!

Bardzo dziękuję Wam za to, że zaglądacie do Aleksandra :1luvu:

Lemoniada Aleksander jest ogłaszany przeze mnie na FB, ale wiadomo, to jednak ogranicza się do kręgu moich znajomych na FB, tak to 'niestety' działa. Aleksandra ogłasza też nasza wetka, do której chodzę ze swoją futrzastą psią dziewczynką, no i u której byłam kilka razy z Aleksandrem. Poza tym wystawiłam ogłoszenie na stronie mojej miejscowości, póki co nie ukrywam, że odzew jest taki iż ktoś napisze : śliczny kotek, ale nie mogę go wziąć. Dziękuję za podpowiedź odnośnie tego gdzie powinnam kocurka jeszcze ogłosić. Dzisiaj wieczorem to zrobię, na pewno!.

Koteczek jest kochany, bardzo lubi mizianie, tulenie, całuski w łapki :1luvu: A jaki głodomor .. na początku nie chciał jeść, spał tylko, chodziłam z nim do naszej wetki, dostał pastę z witaminami, później tabletki, po których odżył, dosłownie!. Ileż było we mnie radości widząc kociaka stojącego przy miseczce z jedzeniem, normalnie się popłakałam :oops: :oops: :oops:

Bardzo liczę na to, że uda mi się znaleźć mu odpowiedni domek, ludzi którzy się nim zaopiekują, którzy go pokochają i będą z nim szczęśliwi. Postaram się dzisiaj zrobić mu nowe zdjęcia, które na pewno tutaj wkleję :1luvu:

Pozdrawiam wraz z Olkiem :1luvu:

EDIT ( dodaję kilka zdjęc Aleksandra, zrobiłam je dzisiaj ) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Wto wrz 04, 2012 16:47 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m, szuka domku! Nowe zdjęci

Tak bardzo chciałam by Aleksander znalazł szybko domek, kochających ludzi .. bo wiadomo, wzięłam go 'tylko' na tymczas, nie miał u nas zostać, a teraz gdy odebrałam przed chwilą telefon od naszej wetki .. to smutno mi ..

Aleksander we wtorek idzie do swoich ludzi, do domku!!

Nasza kochana Pani weterynarz rozpuściła wiadomość wśród rodziny, wśród znajomych o tym, że do oddania jest kocurek, no i okazało się, że koteczka chce wziąć koleżanka Jej mamy z pracy. Pani zaufana, odpowiedzialna, ma już jednego kota. W piątek idę z Aleksandrem na szczepienie i odrobaczenie.

Nie ukrywam, smutno mi ... i to nie 'troszkę', a bardzo ..

Wystarczyło te 7 dni by się do niego przywiązać, oj wystarczyło. Teraz już wiem co przeżywają osoby, które są DT bardzo często .. oj wiem !!!. Szuka się tych wspaniałych, odpowiedzialnych domków, tych wymarzonych, ale rozstania są jednak trudne, nie da się ukryć.

Siedzę tutaj, piszę to i .. łzy płyną po policzkach, wariatka ze mnie, nie ma co ... :roll:

Teraz jednak .. już wiem, że jeśli znajdę kolejnego kociaka, jeśli będzie taka potrzeba, to tak jak i teraz - nie zostawię go samego, na pastwe losu, oj nie, na pewno dam mu tymczas i tak jak teraz w przypadku Olka - będę go ogłaszała, kochała mocno i szukała domku !!!! :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Wto wrz 04, 2012 18:46 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m, szuka domku! Nowe zdjęci

aannee99 pisze:Teraz jednak .. już wiem, że jeśli znajdę kolejnego kociaka, jeśli będzie taka potrzeba, to tak jak i teraz - nie zostawię go samego, na pastwe losu, oj nie, na pewno dam mu tymczas i tak jak teraz w przypadku Olka - będę go ogłaszała, kochała mocno i szukała domku !!!! :1luvu:

I to jest piękne! Tak trzymaj :ok: Los nieprzypadkowo postawił na Twojej drodze Aleksandra - pokochałaś koty, a teraz już wiesz, że można i trzeba im pomagać. Pewnie jeszcze niejedno kocie życie ocalisz :D

Lemoniada

Post » Śro wrz 05, 2012 6:49 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m, szuka domku! Nowe zdjęci

Zdjęcia piękne :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kociak piękny i ten pyszczek ma uroczy :mrgreen:
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro wrz 05, 2012 7:46 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m, szuka domku! Nowe zdjęci

Lemoniada pisze:
aannee99 pisze:Teraz jednak .. już wiem, że jeśli znajdę kolejnego kociaka, jeśli będzie taka potrzeba, to tak jak i teraz - nie zostawię go samego, na pastwe losu, oj nie, na pewno dam mu tymczas i tak jak teraz w przypadku Olka - będę go ogłaszała, kochała mocno i szukała domku !!!! :1luvu:

I to jest piękne! Tak trzymaj :ok: Los nieprzypadkowo postawił na Twojej drodze Aleksandra - pokochałaś koty, a teraz już wiesz, że można i trzeba im pomagać. Pewnie jeszcze niejedno kocie życie ocalisz :D

Generalnie nigdy nie było tak, że 'nie lubiłam' kotów, po prostu nigdy kota nie miałam, bliższe memu sercu były psy. Obecnie mam owczarka niemieckiego - dziewczynę i .. no jestem zakochana w tej rasie, nie ukrywam. Odkąd jednak Aleksander się u nas pojawił .. no cóż mogę napisać .. zakochałam się w kociakach, są po prostu urocze, kochane, no cudowne i tyle!. Nie mogę oczywiście powiedzieć, że już 'znam' się na kotach, oj nie, ale conieco dzięki forum wiem, czym karmić, jak się opiekować, etc. Więc gdyby jeszcze w przyszłości zaszła potrzeba dania DT potrzebującemu kociakowi - to jak najbardziej, zrobię to oczywiście, nie będzie innej opcji :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Śro wrz 05, 2012 11:44 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m - we wtorek idzie do DS :

Trzeba to oblać skoro we wtorek wielka przeprowadzka do DS :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro wrz 05, 2012 19:57 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m - we wtorek idzie do DS :

Edytka1984 Oj tak! Jest co oblewać :piwa: Oby wszystkie kociaczki tak właśnie domek szybko znajdywały .. ja wiem, że to tylko marzenie, ale każdemu tego życzę :1luvu:

Dzisiejszy Oluś :

http://images43.fotosik.pl/1526/fb5583ed8986661emed.jpg

http://images37.fotosik.pl/1755/7bd8b328a700ed45med.jpg
Obrazek

aannee99

Post » Śro wrz 05, 2012 22:13 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m - we wtorek idzie do DS :

Dziwne, ale dopiero teraz zwróciłam uwagę jak nietypowe umaszczenie ma ten kociak - czapeczka na głowie jest całkowicie czarna, a kubraczek dymny w pręgi, jeszcze nie widziałam takiego kotka :) Przyszła właścicielka będzie mieć z niego ogromną pociechę.

Lemoniada

Post » Czw wrz 06, 2012 5:58 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m - we wtorek idzie do DS :

ahh..jak on pieknie pozuje do zdjęć :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw wrz 06, 2012 8:25 Re: Aleksander,śliczny kocurek 3 m - we wtorek idzie do DS :

Lemoniada pisze:Dziwne, ale dopiero teraz zwróciłam uwagę jak nietypowe umaszczenie ma ten kociak - czapeczka na głowie jest całkowicie czarna, a kubraczek dymny w pręgi, jeszcze nie widziałam takiego kotka :) Przyszła właścicielka będzie mieć z niego ogromną pociechę.

Oj tak, kotek jest bardzo urodziwy, naprawdę! Cudak kochany :1luvu:

Edytka1984 Aleksander wydaje się, że aparat i pozowanie do zdjęć .. lubi :D :D
Obrazek

aannee99