Moderator: Moderatorzy
Set a chciałam jeszcze zapytać czy rozcieńczasz insulinę ?set pisze:Kot je teraz wylacznie puszki miesne i troche miesa kurczaka czy wolowine. Ale ilosci bardzo minimalne. Daje mu po podaniu, po 2,5 - 3 h, po 6 h.
Moje glowne zmartwienie teraz, to czy nie daje mu zbyt malej dawki. Boli go nerka, wyniki kreatyniny ma juz poza norma i martwie sie, ze szybko dolacza sie nerki. Zastanawiam sie nad 1,5, moze bedzie dluzej dzialac?
Małgorzata i Toffee pisze:emanka, nie jest łatwe i musi trochę potrwać, ale na pewno wszystko ogarniesz. Nie panikuj, pytaj dziewczyny, a będzie dobrze.
emanka pisze:1. Czy przed rozpoczęciem insulinoterapii nie powinnam zadbać o usunięcie połamanych zębów Marysi? Miałam to zrobić, według zalecenia naszej dentystki do końca roku, ale może powinnam wcześniej?
2. Czy narkoza jest bezpieczna u kota z wysokim poziomem glukozy?
emanka pisze:3. Czy badania tarczycy powinnam zrobić przed rozpoczęciem insulinoterapii?
emanka pisze:3. Czy badania tarczycy powinnam zrobić przed rozpoczęciem insulinoterapii?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości