Mam tylko 3 łapki. Mały dziś trafił do swego domu. FOTA.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 01, 2012 18:37 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki.Kciuki trzy

morelowa pisze:A co z jego mamą? :cry:

Jego mama opiekuje się 4 młodszego rodzeństwa trzyłapka, później zostanie wysterylizowana.

Krótko, bo dopiero wróciłam, a muszę wyjść z psem.
Koty nie dostały dzis nic jeść, były więc głodne, nie było też pracowników,
którzy zajmuja się tam wymianą okien, a że są zamiejscowi, w tygodniu nocują w takiej przyczepie
i cały czas chodzili po placyku, a to do łazienki, a to z jedzonkiem itp...
Dziś jak tylko przyszłam trzyłapek wyszedł spod samochodu i zainteresował się klatką,
niestety zauważyłam jego matkę, jak również skrada się do klatki.
Na to nie mogłam pozwolić, bo jak byśmy chcieli złapać ją później na sterylkę, to by się nie dała.
Poszłam do piwnic poszukać sznurka, nawet udało mi się znaleźć, jak wróciłam mały był już w klatce. :D

Dałam znać Skarbonce, która dała kociakowi awaryjny DT na okres zrobienia badań i szukania
transportu do DT (niech się już ujawni :D ) i po skombinowaniu transportu pojechaliśmy do lecznicy,
gdzie niestety nie byli zadowoleni z przywiezienia im na ostatnie minuty dzikuska na badanie. :?
Krew pobieraliśmy pod narkozą, bo kociak był zestresowany.
Test na pp negatywny, jeszcze trzeba zrobić na fiv/fel morfologię i kreatyninę, ale dziś było za późno.
Kociak ma oczywiście pchły, robaki i wszoły, na co dostał kropelki na kark i tabletkę do domu,
czego koszt wzięła na siebie Skarbonka, której strasznie dziękuję, za danie kociakowi szansy. :1luvu:
Siedzi już w klateczce, to chucherko, niestety przez ten pośpiech nie zbadaliśmy płci kociaka. :mrgreen:

Wieczorem postaram się wstawić fotki i napiszę trochę więcej. :)
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob wrz 01, 2012 19:45 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki.Kciuki trzy

Dzięki Kotika :D
A dt to ten co sie tak dopytywał i sugerował, że ma powody? :mrgreen:

Rodzina trzyłapka ma jakieś szanse?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob wrz 01, 2012 20:02 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki.Kciuki trzy

Cały czas jestem i podczytuję :) , codziennie.
Tak, to ja ofiarowałam DT...a właściwie DS trójłapkowi.
W międzyczasie pojawiły sie nowe okoliczności.
Moja córka znalazła w polu malutką bidę.
Wynędzniałe, zasmarkane kociątko z dziurą na piersiach :( .
Co miałam zrobić...wzięłam.
Na razie leczymy.
Stan mojego zakocenia bardzo niebezpiecznie balansuje :( .
Ale cóż...obiecałam i nie wycofam się.
Jakos dam radę :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob wrz 01, 2012 20:09 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki.Kciuki trzy

A to Ty! Vip od Zosi! Młody nie będzie sam :D

A co z tą kicią - jak to dziura??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob wrz 01, 2012 20:18 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki.Kciuki trzy

morelowa pisze:A to Ty! Vip od Zosi! Młody nie będzie sam :D

A co z tą kicią - jak to dziura??

Wetka podejrzewa, że mógł się schronić na traktorze, i oparzyć się...
Jak moja Roksana go znalazła, to wogóle się nie ruszał, nie miauczał...nic.
Dał się bez problemu zabrać, nawet nie pisnął.
Taki woreczek kości obleczony lichutkim futerkiem.
Zakatarzony na maksa, nosek zalepiony, w uszach świerzb straszliwy.
Na brzusiu wielki strup, a pod spodem dziura, jak to określiła wetka " dziura w kocie ".
Strup odpadł, ranka jeszcze do wczoraj sie paprała...ale dzis już lepiej.
Mały jest na antybiotyku, w poniedzialek kontrola.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Sob wrz 01, 2012 20:53 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki.Kciuki trzy

Bardzo się cieszę!!!!Kotika jesteś na medal!!!!
marzena

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Nie wrz 02, 2012 10:28 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki.Kciuki trzy

Zacznę od tego, że mam lekką fobię "piwniczowindową". W jednym z zakładów gdzie pracowałam(bardzo stary i wielki budynek) były też piwnice, olbrzymie, szczury wielkie jak konie a wyjść z nich można było tylko poprzez wartownika, więc jeśli nie działał dzwonek, albo wartownik robił obchód, albo co innego, to można było siedzieć tam do upadłego.
Do tego wszystkiego winda często się psuła i zamiast zatrzymać się na parterze, jechała do kazamatów i tu stawała jakby to była jej stacja końcowa.
Trzyłapek był na placyku otoczonym ze wszystkich stron budynkami, aby się do niego dostać musiałam jechać windą do piwnicy, przejść dwa długie korytarze i dopiero wychodziłam na plac. Zastawiałam pułapkę i jechałam z powrotem, a póxniej z pięterka obserwowałam kociaka przez okno. :mrgreen:
To fotki z czwartku. Pierwsza to kociak patrzy zza koła samochodu, następne robione przez okno:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Szyby niezbyt czyste, więc fotki zamglone. :)

Teraz będą fotki ze złapania trzyłapka, niezbyt dużo, bo nie chciałam go stresować.
Ostatnia fotka, to z podróży do Skarbobki. Co ciekawe zresztą, to kociak powinien spać 3 godziny, a on już 1 godzinie był gotów do ucieczki.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Skarbonka przysłała mi też fotki kociaka z klateczki, ale coś nie mogę przegrać z telefonu, komp strajkuje.

vip pisze:...
Stan mojego zakocenia bardzo niebezpiecznie balansuje :( .
Ale cóż...obiecałam i nie wycofam się.
Jakos dam radę :ok: .

Błagam Vip nie wycofuj się. W stosunku do tego kociaka zbyt wiele osób sie wycofuje. :(
Zanim założyłam ten wątek, kociak miał już załatwiony dom, który niestety się wycofał.
Gdy założyłam wątek, prawie od razu zgłosiła się Vip i wielkie dzięki jej za to. :1luvu:
Później swoje zgłoszenie wysłała Shalabi, a że jest z Gdańska, wspólnie z Vip ustaliłyśmy,
że tak będzie lepiej. Ona też zrezygnowała, a także jeśli chodzi o transport klatki, osoby,
które sie deklarowały, później niestety rezygnowały.
Gdy wczoraj dzwoniłam do Skarbonki, że złapałam kociaka, bałam się, że usłyszę: wiem, że obiecałam, ale...
Na szczęście tak się nie stało. :D

morelowa pisze:Dzięki Kotika :D
A dt to ten co sie tak dopytywał i sugerował, że ma powody? :mrgreen:

Rodzina trzyłapka ma jakieś szanse?

Morelowa, przykro mi to napisać, ale one nie mają żadnej szansy.
Tam nie przeżył żaden kociak, oprócz trzyłapka. Myślę, że dlatego, że on będąc niepełnosprawny,
był bardziej ostrożny od swego rodzeństwa.
Wielka szkoda, bo kociaki mają tak z 6 tygodni, jeszcze nie panikują wobec ludzi, można wybrać je ręką.
Ich matka jest bardzo zaborcza, gdy podeszłam blisko domku, rzuciła się na mnie z pazurami i zębami
i muszę powiedzieć, że to pierwszy taki wypadek.
Kiedyś łapałam kociaki na Szerokiej i ich mama też była zaniepokojona, krążyła niespokojnie wokół,
ale gdy złapałam ostatniego podeszła do mnie i dała się pogłaskać i był to pierwszy i ostatni raz, bo była dzika.
Niedługo jednak ich matka zacznie ich przeganiać, tak samo jak wyganiała trzyłapka od jedzenia.
Maluchy mają śliczne niebieskie jeszcze oczka, wyglądają zdrowo, aleich matka wygląda nędznie,
musi wykarmić 4 kociaków, a jest karmiona najgorszymi puszkami.
Mąż karmicielki niestety nie lubi zwierząt i stale robi jej awantury, że wydaje za duży kasy na koty.
Przepytałam już wszystkich, nie ma DT. :(
Tu fotki kociaków, może ktoś chciałby chociaż jednego ?

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie wrz 02, 2012 13:37 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki. Złapany. F

Kotika, czy jest jakieś konto, na które można wpłacać? Podajcie razem z vip nr konta, bo przynajmniej tak można pomóc zarówno trzyłapkowi jak i tej gromadce która została. Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i dla DS trzyłapka. m.

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Nie wrz 02, 2012 17:12 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki. Złapany. F

Tak jak obiecałam, nie wycofam się...trudno, jakoś damy radę. :ok:
Ta mała bida, którą moja córka znalazła, nie była przeciez planowana.
Ale nie zostawiłabym boroczka na pewną śmierć, a to mu groziło :( .
Cały czas podczytuję o trzyłapku, jestem na bieżąco. :ok:

vip

Post » Nie wrz 02, 2012 18:13 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki. Złapany. F

Kotika, a moze malcom ogłoszenia porobić? Ludzie garną się do takich maleńtasów. Zawsze jakaś szansa dla nich.
Biedne szkraby.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie wrz 02, 2012 19:38 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki. Złapany. F

Boże strasznie szkoda tych maluszków :(
Czy w całym Trójmieście nie ma ludzi,którzy mogliby je przygarnąć?
Przecież takie maluchy znajdą domki na 100% :!:
Miałam pp w domu i nie chcę ich narażać,ale wzięłabym je bez zastanowienia
Pręgusy i całe czarne to po kolorowych najbardziej pożądane umaszczenia
Prosimy o dt dla nich....
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie wrz 02, 2012 20:23 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki. Złapany. F

Podnoszę kociaki.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Nie wrz 02, 2012 21:02 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki. Złapany. F

Też podnoszę , bo juz nie wiem co robić.. :cry:
Dołożę sie do ogłoszeń jeśli będzie taka potrzeba ale nic więcej nie mogę..
A osobny wątek? Banerek?

Obrazek

morelowa

Post » Pon wrz 03, 2012 21:31 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki. Złapany. F

moi drodzy w wielkim skrócie gdyż ostatnio czasu mi ciągle brak :roll:
tak nasz Trzyłapek wyglądał wczoraj:

Obrazek

smutny i wystraszony ale już bezpieczny
jak widać na kocyku to co z niego spadało było wstrętne i w dużych ilościach
warczał na mnie i syczał, ale przemogłam się i zaryzykowałam :ok:
i oto efekty :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a więc Trzyłapek jest chłopcem i kocha się przytulać lecz o tym nie wiedział :1luvu:
teraz gdy już wie to się tego domaga krzycząc do mnie ze swojej klateczki :D
je dużo i dobrze bo niedowaga straszna, futerko fatalne lecz już dziś wyczesałam malucha bardzo to polubił :ok: i wyrudziałe futerko nabrało odrobiny blasku
pazurki czego nie widać jeszcze na foto obcięte, uszy wyczyszczone, oczka przemyte, tabletka na robale podana :wink:
proszę trzymać za niego kciuki jest naprawdę fantastyczny i kochany :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon wrz 03, 2012 22:01 Re: Jestem mały, zostałem sam, mam tylko 3 łapki. Złapany. F

Kciuki wielkie za Czarnuszka i za rodzeństwo. Nie wierzę, że nikt nie ma kącika, żeby pomóc dzieciakom 8O

CatAngel bierze 10 czy 15 zł za pakiet ogłoszeń, miałam naprawdę dużo chętnych na burasy!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]