Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2012 10:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dyżur zrobiłam
Przy takim natłoku kotów jest ciężko. Ale moja córcia mi pomogła :) .
Jeszcze ten zlew zepsuty. Szukajcie kogoś do naprawy. Ja też nad kimś ostro w tej sprawie pracuję, ale nie jest lekko :roll:
Słuchajcie: musimy się jakoś zmobilizować. Przede wszystkim refleksja taka: czy jest zlew, czy go nie ma myjemy miseczki i wszystko, co brudne. Wystarczy wstawić miskę do zlewu i w niej myć, a brudne do kibelka wylewać. Wiem, że to jasne i wszyscy wiedzą,ale jednak powtórzę. Jak sytuacja z myciem utrudniona to tym bardziej myjemy po sobie. Rozumiem, że czasem czegoś się nie zdąży zrobić (np. przed pracą itp., jesteśmy tylko ludźmi), ale generalnie ustalmy, że sprzątamy po sobie. Parę już razy myłam po kimś miski (dzisiaj nie) lub łopatki. Też wyzywam przy szorowaniu, ale staram się zostawić po sobie względny ład. Natomiast nie cierpię przychodzić i sprzątać "niedomytki".
Basiu
Proszę określ się, jaki jest Twój wkład pracy w kociarnię, kiedy wyjeżdżasz i na jaką pomoc możemy od Ciebie liczyć. Przede wszystkim odbieraj telefony, a jak nie to chociaż wyślij smsa, bo brak reakcji doprowadza mnie osobiście do szału.
Niestety nie mogę być na grillu, bo jestem obłożona dziećmi, jest mi przykro, bo niektórych z Was nie znam, ale może będzie okazja się poznać.
Jeśli chodzi o ustalenie stałej składki, to jestem "za".
Koty w porządku.
Bella już ładne kupki. Józia - podałam leki poza flora bakteryjną.Maluchy dobrze, kupki w miarę. Bono - biedny, tępią go nasze kociska. Któreś koty w boksach brak kupek i siusiu (chyba tri i dzikusek).
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sie 31, 2012 10:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Prawdopodobnie ktoś mnie dowiezie na zbiórkę pod "dino", więc kupię i dowiozę węgiel. Jak zobaczycie jakąś sierotę, która stoi i nie wie, na kogo czeka, to będę ja. 8O Proszę, niech już nikt nie kupuje węgla.
evik, żałuję, że Cię nie będzie. Liczyłam na to, żę Cię poznam jeszcze w tym życiu :wink:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt sie 31, 2012 11:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

elape pisze:Prawdopodobnie ktoś mnie dowiezie na zbiórkę pod "dino", więc kupię i dowiozę węgiel. Jak zobaczycie jakąś sierotę, która stoi i nie wie, na kogo czeka, to będę ja. 8O Proszę, niech już nikt nie kupuje węgla.
evik, żałuję, że Cię nie będzie. Liczyłam na to, żę Cię poznam jeszcze w tym życiu :wink:

Cieszę się, że chcesz mnie poznać, ja tez mam potrzebę dowiedzenia się o Was czegoś więcej (nawet nie wszystkich znam po imieniu :oops: ). Ale cóż, jak się jest matką Polką :wink: to się jest uziemionym i już. Jeszcze parę lat i będę bardziej dyspozycyjna (tyle, że stara :lol: ). Zabranie dzieci na pewno zmieniłoby charakter Waszego spotkania, a z tego co wiem nie urządzacie raczej kinderparty :)
Jeśli zaś chodzi o poznanie się - to mam nadzieję, że jescze w tym życiu,.... a jak nie to może przez to ciągłe przebywanie z kotami dostanie nam się od nich jakieś chociaż jedno dodatkowe życie gratis :)
W każdym razie bawcie się dobrze. Jakbyście coś konkretnego w sprawach kociarni omawiali, rozdzielali obowiązki itp., to bierzcie mnie też pod uwagę.
Obrazek

evik75

Post » Pt sie 31, 2012 13:03 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

No widzisz, ja nie tylko dzieci ale i wnuka mam dorosłego. No i JESTEM STARA. Ale z tej starości jakoś mało radości. :(

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pt sie 31, 2012 13:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Józi podałam probiotyk.Z oczkiem lepiej:)Małą Zuzię przeniosłam do boksu .Proszę podawajcie jej 2x dziennie do oczka dicortinef.Oczko nie jest złe ale lepiej dmuchać na zimne.Klatę po małaej złożyłam maluchy w kenelu przesunęłam .Pod klatą była istna pływalnia :roll:

Didi jeszcze jest naćpana po sterylce .Dagmara zwróćcie na nią uwagę na wieczornym dyżurze.

Pola i Bella dwie bezzębne kotki łykały dzisiaj royala aż miło.I Florek okazał się też smakoszem tej karmy.Zjadł całą miseczkę.
Maluchy w klacie ok.Bono i Florek niestety najgorzej znoszą kociarnię

Dowiozłam puszki ze sklepu Baśki.Dagmara ma je policzyć .Musimy wiedzieć ile schodzi nam miesięcznie puszek i żwiru.
Przepraszam zostawiłam kilka miseczek po dyżurze Ewy.Nie zdążyłam umyć bo jeszcze jechałam do Basi po karmę

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 31, 2012 14:18 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

elape pisze:No widzisz, ja nie tylko dzieci ale i wnuka mam dorosłego. No i JESTEM STARA. Ale z tej starości jakoś mało radości. :(

Serio??? To jesteś w tej komfortowej sytuacji, że masz już więcej luzu. Dzieci odchowane, wnuki odchowane, żyć nie umierać. :) A ja myślałam, że tu w KP sama młodsza młodzież :wink: . Co tam zresztą wiek, liczy się to, co w duszy człowiekowi gra. No i to, że wszystkich nas łączy miłość do zwierząt.
Obrazek

evik75

Post » Pt sie 31, 2012 14:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Józi podałam probiotyk.Z oczkiem lepiej:)Małą Zuzię przeniosłam do boksu .Proszę podawajcie jej 2x dziennie do oczka dicortinef.Oczko nie jest złe ale lepiej dmuchać na zimne.Klatę po małaej złożyłam maluchy w kenelu przesunęłam .Pod klatą była istna pływalnia :roll:

Didi jeszcze jest naćpana po sterylce .Dagmara zwróćcie na nią uwagę na wieczornym dyżurze.

Pola i Bella dwie bezzębne kotki łykały dzisiaj royala aż miło.I Florek okazał się też smakoszem tej karmy.Zjadł całą miseczkę.
Maluchy w klacie ok.Bono i Florek niestety najgorzej znoszą kociarnię

Dowiozłam puszki ze sklepu Baśki.Dagmara ma je policzyć .Musimy wiedzieć ile schodzi nam miesięcznie puszek i żwiru.
Przepraszam zostawiłam kilka miseczek po dyżurze Ewy.Nie zdążyłam umyć bo jeszcze jechałam do Basi po karmę

Oki doki :)
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt sie 31, 2012 16:38 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Po oględzinach zlewu i odpływu- jutro próba naprawienia. W tym celu porwałam 20 zł, jakby trzeba coś dokupić. Tylko pytanie, czy wystarczy zwykły paragon, czy na rachunek imienny?

Jutro spróbujemy to naprawić. W kolanku kilogramy żwirku. Nie można spłukiwać żwirku, trzeba wybierac papierem ze zlewozmywaka i wyrzucać. Nie wiem, czy uda się rure odpływową przetkać. Spróbujemy. Trzymajcie kciuki za naprawę.

Marta
Razem z córką wypakowałyśmy puszki, ale nie policzyłyśmy :oops:
Poznałam LadyStardust :D
Obrazek

evik75

Post » Pt sie 31, 2012 18:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

puszek jest 41 w tym 2 większe- wyprosiła je od klientów sklepu Mikuś czyli mamy je za free :)
grill ma transport Elape zgarnie go z kociarni i dowiezie węgiel

we wtorek do domu idzie Bercik, Lechu tez idzie do Swoich :D

Józia z powodu przekocenia wróciła na wolierę
mała od Didi dostała imię Dori ( Zuzia już była)

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt sie 31, 2012 18:30 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:puszek jest 41 w tym 2 większe- wyprosiła je od klientów sklepu Mikuś czyli mamy je za free :)
grill ma transport Elape zgarnie go z kociarni i dowiezie węgiel

we wtorek do domu idzie Bercik, Lechu tez idzie do Swoich :D

Józia z powodu przekocenia wróciła na wolierę
mała od Didi dostała imię Dori ( Zuzia już była)

Super :D :ok: :ok: Należy się Bercikowi, tyle się naczekał na dom.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt sie 31, 2012 19:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ewa :D Mam nadzieję, że na następne spotkanie się stawisz :)
Józia jest perfekcyjnym pacjentem :1luvu: W boksach się wszyscy ruszają... kicia po sterylce będzie ok :mrgreen: Oczka boksowi 4 zakropiłam.
To jak robimy z jedzonkiem? Tylko raz dziennie? Czy dwa razy na tydzień?
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt sie 31, 2012 19:36 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

03.09 /pon/ Mikuś Kasia89
04.09 /wt/ ........ VICTOR
05.09 /śr/ herz SYLWIA
06.09 /czw/ herz HIDI
07.09 /pt/ herz aange
08.09 /sb/ wróbelek VICTOR
09.09 /ndz/ EVIK75 LadyStardust

Komu wtorek rano :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt sie 31, 2012 19:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ewuś postaram się jak moge odbierać telefony, ale wierz że czasem nie można. Zwłaszcza w tej robocie co teraz pracowała :roll:
Świetnie tera będę pracować przy telefonie 8) O ile wcześniej nie zwariuję :roll:

Będę prowadzić wątek, facebooka, robić zamówienia karmy mokrej, żwiru, zbierać kasę i robić płatności :mrgreen:
Oraz ogłoszenia bo będę mieć neta, nie bluconeccta (nikomu nie polecam) tylko prawdziwny internet :kotek:
Czyli wszystko co teraz, tyle że fizycznie mnie nie będzie, postaram się być 2 razy w miesiącu :wink:
MIKUŚ

Post » Pt sie 31, 2012 20:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Moja mała ślicznota Kirunia pojechała właśnie do nowego domku.

Obrazek

Bądź szczęśliwa w nowym domku 8)

Aange dziękuję za pomoc :lol:
Marzenko dziękuję za pomoc przy Bzysi :lol:

Teraz tylko szybciutko Paryżanka i Bzysia :kotek: :kotek:

We wtorek opuszczają kociarnie Lechu i Bercik :mrgreen: :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt sie 31, 2012 20:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Super, że Kirunia znalazła dom. :1luvu:
Jeśli chodzi o blueconnect to rozumiem Cię, ja go mam i coś mnie trafia. Wystarczy, że córka trochę posiedzi na necie, to mnie strony otwierają się wieczność całą. :roll: W efekcie trwa wojna o władzę, kto ma modem....

Jednym słowem Basia, nudzić się nie będziesz :wink:
My też podzielimy się obowiązkami i wszystko będzie chodzić jak w zegarku :ok: Ważne, żeby adopcje szły. Jak widać ruszyły: Lech, Bercik, Kira. Oby tak dalej.
Obrazek

evik75

[poprzednia][następna]