Złosiej -czarno biały terrorysta ^^

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 29, 2012 10:08 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Hej Cioteczko !! Hej Złosiu !! Miłego dnia :D My szalejemy na maksa :D

Dwa koty?? Walczyłam o drugiego przez 2 lata z "całym światem" i wiem, że bardzo dużo Bilon stracił przez ten czas... :P:P Ale jak to mówią "co trzy koty to nie dwa" :D więc się zastanawiam nad rozpoczęciem pertraktacji pt. Trzeci kot :D Kuba swojego czasu przewoził syberyjczyka i się zakochał, więc może, może.. Pozostaje tylko mama, którą tym pomysłem pewnie przyprawię o stan przedzawałowy, jako awaryjną nianię dla 3 8O kotów :D

Koszty to przy dwóch kotach wcale nie tak dużo (chyba, że moje to ewenement) przedstawię kosztorys:
Sucha karma: 4kg ( mix RC na futro, z odkłaczaczem, dla sterylizowanych, na zęby, Purina na drogi moczowe) 120zł starcza na 2 miesiące. Micha stoi non stop kiedy chcę to konsumują.
Mokre: Applaws w saszetkach 20szt 50zł (to akurat mam tanio) starcza na 40 dni karmienia, bo koty dostają tylko na wieczór pół saszetki, jak mają więcej to nie zjadają. :oops: :oops:
Żwirek: 2x Mruczuś 6.5kg (z moich rodzinnych stron producent). 10zł za szt

Wychodzi jakieś 200zł co drugi miesiąc.

Oczywiste, że czasem zdarza się, że któryś choruje ( Bilon zapalenie spojówek ma często, Hanka ostatnio miała krostki przy nosie niewiadomego pochodzenia)

2x do roku odrobaczenie, 1x do roku szczepienie. (razy 2 oczywiście, bo dwa footerka) :D
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Śro sie 29, 2012 10:15 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Jest 1 kot i tak zostanie , warunki nie pozwalaja na posiadanie 2, warunki to znaczy wielkosc mieszkania , wielkosc portfela,i jeszcze kilka innych czynnikow ktorych nie bede wymieniac . Ale spoko jakos te rece przezyja^^ Musi mnie kochac skoro pierwsze leci do moich rąk ^^
Paluszek go nadal boli ale tylko wtedy kiedy sie go dotyka , biega normalnie , nie kuleje , ale zastanawiam sie jak dlugo moze miec ten paluszek obolaly?Nie wiem czy przesadzam czy nie ale wolala bym sie was poradzic , macie swoje przejscia z kotami , znacie sie bardziej.

Musze wam pokazac zabawe Złosia z dzisiejszego ranka ^^
http://www.flickr.com/photos/lilusia/78 ... hotostream
http://www.flickr.com/photos/lilusia/78 ... hotostream

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro sie 29, 2012 10:20 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Świetny jest! :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro sie 29, 2012 10:22 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

No to synek miał wywrotkę :D Teraz ma ją Złoś :D
Pięknie się bawi, po co myszki, wędki i inne bajery... Ogon to podstawa dobrej zabawy :D Nawet nie wiedziałam, że taka fajna może być ludzka zabawka. Może powinnam moim kupić samochód?? :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Śro sie 29, 2012 10:23 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

psiama pisze:Ale wiem, ze czasem sa czynniki, których nie przeskoczysz ... kasa na przykład 8) .

Albo kocica introwertyczka i neurotyczka :twisted:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro sie 29, 2012 10:24 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

KubaTST pisze:No to synek miał wywrotkę :D Teraz ma ją Złoś :D
Pięknie się bawi, po co myszki, wędki i inne bajery... Ogon to podstawa dobrej zabawy :D Nawet nie wiedziałam, że taka fajna może być ludzka zabawka. Może powinnam moim kupić samochód?? :twisted: :twisted:

Hahahha kto wie..może...^^ On dzis jezdzil tym jak na hulajnodze xD myslalam ze padne ze smiechu , 3 lapy na wywrotce czwarta sie odpychal , zaluje ze nie mialam czym tego nakrecic.Skonczyl sie bawic zanim zdazylam zlapac za aparat ^^

Lilka Mrau

Post » Śro sie 29, 2012 10:25 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

jozefina1970 pisze:
psiama pisze:Ale wiem, ze czasem sa czynniki, których nie przeskoczysz ... kasa na przykład 8) .

Albo kocica introwertyczka i neurotyczka :twisted:

Poza tym tak sie zastanawiam , Złoś poznał juz pieska i 2 koty i zadnemu nie pozwala sie do siebie zblizac. Fuka miauczy warczy parska i rzuca sie z pazurami^^ az strach . Dzikus jeden :P

Lilka Mrau

Post » Śro sie 29, 2012 10:29 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Lilka Mrau pisze:Złoś poznał juz pieska i 2 koty i zadnemu nie pozwala sie do siebie zblizac. Fuka miauczy warczy parska i rzuca sie z pazurami^^

No wiesz, to poznanie się na pewno nie trwało długo na tyle, żeby zdążył się zaprzyjaźnić :-) Ja miałam u siebie pół roku kotkę na kwarantannie i krwawych wojen nie było ale Mruśka odsapnęła dopiero po jej wyjeździe :-( tak w ogóle prawie do mnie nie przychodziła, trochę się separowała, była zgaszona - teraz (pomijając remont) odżyła...

jozefina1970

Post » Śro sie 29, 2012 10:53 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Różnie bywa z koteckami :mrgreen:
Jedne toleruja inne, inne nie i kropa.

Złoś to cudne kocie ADHD, ubawiłam się oglądając wywijasy ogonem na wywrotce :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sie 29, 2012 11:01 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

psiama pisze:Złoś to cudne kocie ADHD, ubawiłam się oglądając wywijasy ogonem na wywrotce :mrgreen:

Ja też :-) A jak mu odjechała i jak on fajnie na nią skoczył :ryk:

jozefina1970

Post » Śro sie 29, 2012 11:48 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Na 2 filmiku jak świetnie się przejechał :smiech3:

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Śro sie 29, 2012 12:51 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Cześć Ciocie .Dziś bawiłem sie wywrotką tego małego człowieczka co go Pancia nazywa synkiem .dziwne , mnie też czasem tak nazywa...to oznacza ze on jest moim braciszkiem?To niemozliwe chyba, przeciez on ma siersc.Kurcze ci ludzie to skomplikowani sa.Ale wracajac do wywrotki, fajna zabawa, mozna sie polozyc na niej , albo popychac ja lapkami, albo wskoczyc na nia , umiem tez sam sie odpychac i tak sobie jezdzic.Ta Pancia to jednak słonica, dzis prawie mnie rozdeptala , a ja tylko grzecznie siedzialem sobie przy lodowce czekajac na jakas przekąske OO
Ale Pancia powiedziala ze musze poczekac, gotuje dla mnie rybke na parze , ciekawe czy to dobre, nigdy nie jadlem swieżej rybki, tylko z saszetek .Ale to chyba nie to samo co nie?Dostałem dziś twarożku , Pani mowila ze sie nazywa " Pacynka " . Ale mnie nie interesuje jak sie nazywa tylko jak smakuje, a smakowal pysznie , i dzisiaj też próbowałem żołądki z kurczaka , tez dobre :)Wczoraj tez dostalem cos smacznego , Pancia nazywala to " paluszki surimi o smaku kraba" czy jakos tak .Dostalem tylko troszke wiec wlazlem na stol do panci zeby wziasc sobie wiecej .Ale pancia mnie zdjela ze stolu tlumaczac ze na stol sie nie wchodzi a poza tym to ona nie chce zeby mnie brzuszek rozbolal albo cos takiego.Oj tam ona sie nie zna , mnie nie boli brzuszek od smacznych rzeczy.Jeszcze kilka razy wskakiwalem na stol a pancia coraz bardziej sie zloscila.A co to moze moja wina ze ona wcina takie smacznie pachnace rzeczy ? To paskudne z jej strony tak zajadac i nie dzielic sie ze mna :(
Teraz ide pospać troszke

Złoś

Lilka Mrau

Post » Śro sie 29, 2012 12:59 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Oj Złosiu, Złosiu. To, że czegoś nie dostajesz jak tylko chcesz to nie znaczy, że Duża chce dla Ciebie źle.
Ja, że czasem pokusa jest ogromna i trudno się powstrzymać. Jesteś jeszcze małym koteczkiem, z czasem nauczysz się cierpliwości, zobaczysz :)

Maks

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Śro sie 29, 2012 13:01 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Ale wywrotka wow :mrgreen: w sam raz na małe kocie ciałko :1luvu:
Złoś wygląda przepięknie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sie 29, 2012 13:36 Re: Złosiej - czarno biały terrorysta

Ha , i płotka gotowa , ugotowana na parze z marchewka, obrana z ości , teraz tylko musi ostygnac i jak Złoś sie obudzi to dam mu troszke na próbę, mam nadzieje ze mu zasmakuje :P cale ręce teraz i smierdza ryba:P ale dla kociaka warto :)
Mam pytanie , czy to mozliwe ze Zlosiowi zmienia sie kolor oczu? Bo zuwazylam ze zrobila mu sie zielona otoczka wokol źrenicy
Wyglada mniejwiecej tak : https://skydrive.live.com/?cid=e958507d ... C9471B!164
narazie nie udalo mi sie zrobic wyraznej foty Złosiejkowego oka , jak mi sie uda to wam pokaze.Ale co myslicie? A moze on w wsrod przodkow takiego Korata..?:)

Lilka Mrau

[poprzednia][następna]