jasdor pisze:Ten pierwszy to przeważnie jest z wyboru, następne same do Ciebie przylezą
Tak mówisz?

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
jasdor pisze:Ten pierwszy to przeważnie jest z wyboru, następne same do Ciebie przylezą
lena89 pisze:jasdor pisze:Ten pierwszy to przeważnie jest z wyboru, następne same do Ciebie przylezą
Tak mówisz?
becia_73 pisze:lena89 pisze:jasdor pisze:Ten pierwszy to przeważnie jest z wyboru, następne same do Ciebie przylezą
Tak mówisz?
noo wie co mówi ..niestety![]()
Agneska pisze:Lena89, biało-rude kotki Fundacji Jokot - Jaskier, Zawilec i Niezapominajka - są pod moją opieką. Są zdrowe, zaszczepione i odrobaczone, gotowe do adopcji. Mają 4 miesiące.
Napisałaś, że mieszkanie jest bezpieczne, ale czy możesz potwierdzić w jaki sposób zabezpieczyłaś okna/balkon u siebie?
Każdy z tych kotków może iść do adopcji pojedynczo, jeśli krótko nie ma Cię w domu.
Never pisze:Wysłałam link do zdjęcia malucha. Jeśli się na niego zdecydujesz wyleczę go i dostaniesz kotka zdrowego. jeśli tam zostanie nie przeżyjeMa około 6 tygodni, czasu na podjęcie decyzji jest mało!
lena89 pisze:Agneska pisze:Lena89, biało-rude kotki Fundacji Jokot - Jaskier, Zawilec i Niezapominajka - są pod moją opieką. Są zdrowe, zaszczepione i odrobaczone, gotowe do adopcji. Mają 4 miesiące.
Napisałaś, że mieszkanie jest bezpieczne, ale czy możesz potwierdzić w jaki sposób zabezpieczyłaś okna/balkon u siebie?
Każdy z tych kotków może iść do adopcji pojedynczo, jeśli krótko nie ma Cię w domu.
A moglabys cos wiecej na ich temat napisać? Jaki maja charakter? I gdzie na chwile obecna przebywają? Czy istnieje możliwość, zeby je odwiedzić?
Większość okien w moim mieszkaniu nie ma możliwości być otwieranych. Jedynie około 1/3 jest uchylnych, z racji na bliskość ulicy i klimatyzację raczej unikam ich otwierania więc przy poprzednim lokatorzy były one niezabezpieczone. Biorę jednak pod uwagę możliwość zamontowania w nich kartek, które rzuciła mi sie w oczy bodajże na Animalii tak na wszelki wypadek
Poza tym w mieszkaniu nie ma żadnych niebezpieczeństw dla kociaka. Nie jestem tez typem zbieracza, powierzchnie są raczej proste, zamknięte i puste.
Pracuje (od września) na pól etatu. Z racji na charakter pracy nieraz cześć rzeczy tobie w domu więc te 4-5h nie ma mnie w najgorszym wypadku w domu, ale nieraz jestem tez cały dzień.
Agneska pisze:lena89 pisze:Agneska pisze:Lena89, biało-rude kotki Fundacji Jokot - Jaskier, Zawilec i Niezapominajka - są pod moją opieką. Są zdrowe, zaszczepione i odrobaczone, gotowe do adopcji. Mają 4 miesiące.
A moglabys cos wiecej na ich temat napisać? Jaki maja charakter? I gdzie na chwile obecna przebywają? Czy istnieje możliwość, zeby je odwiedzić?
Większość okien w moim mieszkaniu nie ma możliwości być otwieranych. Jedynie około 1/3 jest uchylnych, z racji na bliskość ulicy i klimatyzację raczej unikam ich otwierania więc przy poprzednim lokatorzy były one niezabezpieczone. Biorę jednak pod uwagę możliwość zamontowania w nich kartek, które rzuciła mi sie w oczy bodajże na Animalii tak na wszelki wypadek
Poza tym w mieszkaniu nie ma żadnych niebezpieczeństw dla kociaka. Nie jestem tez typem zbieracza, powierzchnie są raczej proste, zamknięte i puste.
Pracuje (od września) na pól etatu. Z racji na charakter pracy nieraz cześć rzeczy tobie w domu więc te 4-5h nie ma mnie w najgorszym wypadku w domu, ale nieraz jestem tez cały dzień.
Kotki są u mnie w domu. Niezapominajka jest najbardziej "zaczepiająca" człowieka, bardzo głośno mruczy, jest też najbardziej łobuzująca z całego rodzeństwa. Chłopcy są spokojniejsi, nieco wycofani, ale rozkręcą się jak nie będą w dużym kocim towarzystwie.
Oczywiście, że można je odwiedzić - ale przyznam szczerze: ze względu na brak czasu umawiam się jedynie na spotkania z osobami, które są już w pełni przygotowane do adopcji kota. Po prostu mam tyle obowiązków (zawodowych, rodzinnych, fundacyjnych, wobec zwierząt pod moją opieką), że nie mogę sobie pozwolić na stratę czasu, jeśli do adopcji miałoby nie dojść z jakichś powodów formalnych. A takim może być brak zabezpieczeń okien w mieszkaniu.
Co oznacza, że nie ma możliwości otworzenia większości okien w Twoim domu? Okna uchylne są śmiertelnym zagrożeniem dla kotów i taki sposób otwierania okien jest pułapką a nie zabezpieczeniem dla kota.
Agneska pisze:Dzięki serdeczne za wyjaśnienia.![]()
Ja mieszkam pod Warszawą, w Śródborowie (administracyjnie to jest Otwock). W tygodniu pracuję w Warszawie, wracam różnie, prawdopodobnie najwcześniej na weekend mogłabym się umawiać na spotkanie w moim domu. Jeśli będziesz zainteresowana, to proszę daj znać na pw.
lena89 pisze:Nie do końca w temacie, ale zeby nie zakładać niego wątku.. Przeglądając Bazarek przyszło mi do głowy, ze mogłabym oddać trochę swoich niepotrzebnych rzeczy dla korków. W prawdzie ubrania czy buty może nie przydadzą im sie bezpośrednio, ale widziałam, ze dziewczyny sprzedają rożne rzeczy, a pieniążki idą do potrzebujących zwierzakow. Może ktoś mi podpowie, jak cos takiego zorganizować? Do kogo sie zwrócić? Rzeczy są fajne, w stanie bdb lub nowe, z sieciowej typu Zara, Mango, H&M - może akurat by sie komuś podobały i udałoby sie troszkę pieniazkow dla kociakow uzbierać?
dana2509 pisze:lena89 pisze:Nie do końca w temacie, ale zeby nie zakładać niego wątku.. Przeglądając Bazarek przyszło mi do głowy, ze mogłabym oddać trochę swoich niepotrzebnych rzeczy dla korków. W prawdzie ubrania czy buty może nie przydadzą im sie bezpośrednio, ale widziałam, ze dziewczyny sprzedają rożne rzeczy, a pieniążki idą do potrzebujących zwierzakow. Może ktoś mi podpowie, jak cos takiego zorganizować? Do kogo sie zwrócić? Rzeczy są fajne, w stanie bdb lub nowe, z sieciowej typu Zara, Mango, H&M - może akurat by sie komuś podobały i udałoby sie troszkę pieniazkow dla kociakow uzbierać?
Jeśli można, proszę o przeznaczenie rzeczy na bazarek dla dt joanna3113 na leczenie jej kotów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości