Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 28, 2012 18:22 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wiiwii, gratuluję i tak jak mówiłam- takiej decyzji nie ma co zazdrościć, ale robisz coś dla siebie i swojej przyszłości- powodzenia :ok: choć nie ukrywam, że będzie nam Ciebie brakować :(

Marcisz- może uda Ci się wpaść po pracy? myślę, że nie zejdziemy się po dobranocce ;)

właśnie- o której grill? skoro Marcisz nie będzie dochodzi też kwestia samego grilla- czy ktoś jeszcze ma pożyczyć? no i węgiel też potrzebny..

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto sie 28, 2012 18:25 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

relacja z wycieczki Józi u weta
otóż brodawczak nie odrasta więc to na plus
na minus to że ma zapalenie uszu
zapalenie jest na tym etapie że robią jej się nadżerki stąd krew jak się jej czyści uszy
dostała leki doustne i do uszy oraz podali jej adwokata na miejscu
rozpiska jest na kociarni
1 przemywamy uszy roztworem ze strzykawki- albo wlać i pomasować albo na gazik i wytrzeć
odczekujemy ok 15 min żeby wyschło ( po czysczeniu piecze ją to i pokazuje pazurki więc uważajcie)
2 na patyczku dajemy maść z pudeleczka- smarujemy głęboko i na "zewnątrz" też

doustnie
3 dalacin C- 2 razy dziennie po 10 mg (ta wiem jak to brzmi- podałam jej już dzisiaj i na jutro rano i wieczór przygotowałam dawki, resztę wezmę do pracy żeby podzielić dokładnie a nie "na oko" i w czwartek rano przywiozę na kociarnię) można podac rozpuszczony w strzykawce, na serek topiony albo z mokra karmę- dziś zjadła z mała ilościa mokrego i tak jest najłatwiej podać

4 ketokonazol mamy podawać 1/20 tabletki raz dziennie o tej samej porze ( racji tego że tabletka jest wielkości rutinoscorbinu to podzielenie jej na 20 części nożem jest absurdalne więc wzięłam i podziele w pracy - dostarcze w czwartek rano bo jutro pracuję do 20 więc nie dam rady wcześniej)
można podawać z mokra karmą

5 podajemy probiotyk żeby uniknąć biegunki poantybiotykowej- do mokrego myślę że po pół kapsułki ( nie wiem jak się dawkuje dla kotów- poprawcie mnie jak się mylę) minimum pół godziny po podaniu dalacinu

u weta powiedzieli że Józia może być w wolierze ale że była adwokatem "poczęstowana" to daliśmy ją do boksu nie wiem jak inne koty do niej podchodzą jak nikogo nie ma na kociarni ale jeśli istnieje możliwośc że mogą jej lizac po uszach to nie może być z nimi

po 3 tygodniach na kontrolę choć leki pewnie będzie brać przez ok 3 mies
leki dla Józi w reklamówce w szafce
Evik zapomniała kasy ze słoika zabrać wię cnie płaciłyśmy za wizytę bo jak się okazało kartą zapłacić nie mogłam a gotówki nie miałam przy sobie ( wyszło 55 zł i możemy zapłacić przelewem bądź na kontroli)
leki wykupiłam na własny koszt - paragon podrzucę żeby byl do wglądu na kocarni

wiiwii - z jednej strony gratulacje a z drugiej przykro że wyjeżdżasz :(
Ostatnio edytowano Wto sie 28, 2012 20:03 przez aange, łącznie edytowano 3 razy

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto sie 28, 2012 18:30 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

a co do zlewu to z moich oględzin wynika że kolanko było zamocowane na silikon a nie na "zakręcanie" i sie urwało- ktos mu pomógł więc jest do naprawienia przez co woda nie ścieka w rurach tak jak powinna
jak ktoś ma w domu fachowca albo złotą rączkę to fajnie jakby zajrzał i naprawił, bo możliwe że trzeba tam mufy kupic ( wtedy potrzebne jest gwintowanie rurki) albo mufy i rurke- tak na moje niefachowe oko

aange

Post » Wto sie 28, 2012 18:31 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:relacja z wycieczki Józi u weta
otóż brodawczak nie odrasta więc to na plus
na minus to że ma zapalenie uszu
zapalenie jest na tym etapie że robią jej się nadżerki stąd krew jak się jej czyści uszy
dostała leki douszne i do uszy oraz podali jej adwokata na miejscu
rozpiska jest na kociarni
1 przemywamy uszy roztworem ze strzykawki- albo wlać i pomasować albo na gazik i wytrzeć
odczekujemy ok 15 min żeby wyschło ( po czysczeniu piecze ją to i pokazuje pazurki więc uważajcie)
2 na patyczku dajemy maść z pudeleczka- smarujemy głęboko i na "zewnątrz" też

doustnie
3 dalacin C- 2 razy dziennie po 10 mg (ta wiem jak to brzmi- podałam jej już dzisiaj i na jutro rano i wieczór przygotowałam dawki, resztę wezmę do pracy żeby podzielić dokładnie a nie "na oko" i w czwartek rano przywiozę na kociarnię) można podac rozpuszczony w strzykawce, na serek topiony albo z mokra karmę- dziś zjadła z mała ilościa mokrego i tak jest najłatwiej podać

4 ketokonazol mamy podawać 1/20 tabletki raz dziennie o tej samej porze ( racji tego że tabetka jest wielkości rutinoscorbinu to podzielenie jej na 20 części nożem jest absurdalne więc wzięłam i podziele w pracy - dostarcze w czwartek rano bo jutro pracuję do 20 więc nie dam rady wcześniej)
można podawać z mokra karmą
u weta powiedzieli że Józia może być w wolierze ale że była adwokatem "poczęstowana" to daliśmy ją do boksu nie wiem jak inne koty do niej podchodzą jak nikogo nie ma na kociarni ale jeśli istnieje możliwośc że mogą jej lizac po uszach to nie może być z nimi

po 3 tygodniach na kontrolę choć leki pewnie będzie brać przez ok 3 mies
leki dla Józi w reklamówce w szafce
Evik zapomniała kasy ze słoika zabrać wię cnie płaciłyśmy za wizytę bo jak się okazało kartą zapłacić nie mogłam a gotówki nie miałam przy sobie ( wyszło 55 zł i możemy zapłacić przelewem bądź na kontroli)
leki wykupiłam na własny koszt - paragon podrzucę żeby byl do wglądu na kocarni

wiiwii - z jednej strony gratulacje a z drugiej przykro że wyjeżdżasz :(

A mała dostała jakieś leki osłonowe na jelitka?Dalacin C wywołuje koszmarne biegunki:/Już to przerabialiśmy

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto sie 28, 2012 18:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

nic osłonowego nie dostala a ja zapomniałam o tym :oops: - zobacze czy mam coś w domu to podrzuce jutro na kociarnię

aange

Post » Wto sie 28, 2012 18:35 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:Wiiwii, gratuluję i tak jak mówiłam- takiej decyzji nie ma co zazdrościć, ale robisz coś dla siebie i swojej przyszłości- powodzenia :ok: choć nie ukrywam, że będzie nam Ciebie brakować :(

Marcisz- może uda Ci się wpaść po pracy? myślę, że nie zejdziemy się po dobranocce ;)

właśnie- o której grill? skoro Marcisz nie będzie dochodzi też kwestia samego grilla- czy ktoś jeszcze ma pożyczyć? no i węgiel też potrzebny..

Kochani grilla mogę Wam pożyczyć nie ma problemu :) może uda mi się jeszcze coś pochytać aby nie pracować jednak :))

WiWi będzie nam Ciebie brakowało ale na pewno będziesz nas odwiedzać na grille, a i do Wrocławia nie jest daleko :-) wpadniemy na jakąś bibkę:P
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Wto sie 28, 2012 18:36 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wiiwii
Smutno będzie bez Ciebie, ale życie pisze swoje scenariusze, a może czekają Cię tam same dobre rzeczy i tak właśnie miało być??? Cóż my maluczcy wiemy? Natomiast sytuacja na "naszym szkolno- przedszkolnym" rynku nie jest ciekawa. Coraz mniej dzieci, klas, wszyscy drżą o przyszłość, zamykają szkoły.Przedszkoli raczej nie, ale o pracę trudno. Życzę Ci, żeby Ci się tam jak najlepiej wiodło. Może utworzysz kiedyś wrocławską filię KP?
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto sie 28, 2012 18:45 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:nic osłonowego nie dostala a ja zapomniałam o tym :oops: - zobacze czy mam coś w domu to podrzuce jutro na kociarnię

Daj proszę znać czy masz coś w domu jak nie to jutro zakupię i podrzucę na kociarnię.

Marcisz umowa podpisana kopię można odebrać i życzę Wam kochani powodzenia na "nowj drodze życia :mrgreen: "

mar_tika

Post » Wto sie 28, 2012 18:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
aange pisze:nic osłonowego nie dostala a ja zapomniałam o tym :oops: - zobacze czy mam coś w domu to podrzuce jutro na kociarnię

Daj proszę znać czy masz coś w domu jak nie to jutro zakupię i podrzucę na kociarnię.

Marcisz umowa podpisana kopię można odebrać i życzę Wam kochani powodzenia na "nowj drodze życia :mrgreen: "

Dziewczyny, ja mam "Multilac" (probiotyk i prebiotyk) 6 kapsułek, mogę rano podrzucic, jak to dobre będzie.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto sie 28, 2012 19:04 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:
mar_tika pisze:

Dziewczyny, ja mam "Multilac" (probiotyk i prebiotyk) 6 kapsułek, mogę rano podrzucic, jak to dobre będzie.

mam kilka kapsułek Trilac'u więc podrzucę Multilac też się przyda bo skoro antybiotyk będzie miała przez kilka tygodni to osłone też

jak ktoś z Was ma jakieś resztki pre/probiotyków to przynieście- przyda się

aange

Post » Wto sie 28, 2012 19:23 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Tak jest prosimy o resztki pre/probiotyków.
Ja ostatnio zakupiłam 30 kapsułek za 16zł .Chyba dobra cena?
Andżelika zrób proszę taką samą rozpiskę obsługi Józi na papierze.Victor,p.Ewa i Marzenak nie mają dostępu do sieci,a antybiotyki muszą mieć ciągłość

Kto wpadł na system karteczek na boksach?Super!Przynjamniej wszyscy wiedzą kiedy kot był odrobaczony,szczepiony i wykastrowany.Darce barrrdzo podobaja się te czerwone magnesiki :roll:

mar_tika

Post » Wto sie 28, 2012 19:27 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Tak jest prosimy o resztki pre/probiotyków.
Ja ostatnio zakupiłam 30 kapsułek za 16zł .Chyba dobra cena?
Andżelika zrób proszę taką samą rozpiskę obsługi Józi na papierze.Victor,p.Ewa i Marzenak nie mają dostępu do sieci,a antybiotyki muszą mieć ciągłość

Kto wpadł na system karteczek na boksach?Super!Przynjamniej wszyscy wiedzą kiedy kot był odrobaczony,szczepiony i wykastrowany.Darce barrrdzo podobaja się te czerwone magnesiki :roll:

rozpiska jest napisana przez Evik na "kartotece"- rozpisce jeszcze napisze dużą kartkę i zaniose jutro żeby było widoczne
rozpiski to moje dzieło, a magnesiki tez się kotom podobają i z dolnych boksów niekiedy znikają :P

aange

Post » Wto sie 28, 2012 19:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Andżelika zrób proszę taką samą rozpiskę obsługi Józi na papierze.Victor,p.Ewa i Marzenak nie mają dostępu do sieci,a antybiotyki muszą mieć ciągłość :

Wydrukowałam już w pracy, przyniosę jutro na dyżur :))
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Wto sie 28, 2012 20:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hmmm przepraszam, że pytam... ale co się stało, że Kazik padł? myślałam, że jako tako to jest w dobrym zdrowiu? :|
Bardzo się cieszę, że Józia po kontroli i nic złego się nie dzieje, to takie dobre kocię :kotek:
Kochani mam prawie ślepego koteczka 8 miesięcy, miałam go z martiką przywieźć miesiąc temu, ale nie wyszło... ona nadal tam jest. Nie sądzę by kocina przeżyła zimę, bardzo bym prosiła by jak się znajdzie boks wolny i będzie można coś na kociarnie przywieźć, to miejcie tego kociaka na uwadze :( Choćby na oględziny i sterylkę, bo nie wiem jak bardzo jest dziki.
wiiwii kochana... dziękuję ci dziś za wspólną ostatnią naszą posługę w schronisku :* Widzimy się we wrześniu we Wrocku, wiem, że wszystko się ułoży bo wspaniała z ciebie dziewczyna :wink: Mam nadzieję, że maluchy z tymczasa znajdą nowego opiekuna. Ja się nie wypowiem co usłyszałam w domu na tę propozycję :| Przykro mi, że nie mogę pomóc :cry:
Kito jeszcze raz wszystkiego najlepszego :piwa:

PS. To o której umawiamy się pod tym dinozaurem? Bo chyba nie jestem jedyna, która nie wie gdzie to jest... Basiu doprowadzisz nas? A węgiel może ktoś kto ma auto by przytargał? A na spotkaniu złożymy się na niego po prostu. Co myślicie?
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto sie 28, 2012 21:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

jestem żoną :wink:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

[poprzednia][następna]