Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 01, 2012 6:23 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Żyje .
Jedzie zaraz do Wro. Pociągiem. I sie zastanawia czy w ogóle coś ubierać :twisted: . Przez chwile wyglądało jakby miała nadejść nawałnica- pociemniało, drzewa sie wygięły.. ale już jest słoneczko :roll:
Ale wreszcie moje mieszkanie się nagrzało. Nawet łazienka :ok:

Pioruny :?: Kotika - piorunów należy unikać :!:
Leżakową kąpiel :?: - mało Ci było wody :?:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 02, 2012 20:17 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

U nas wczoraj rano byla burza.
O 11.15 nie byla pradu :evil:
Oczywiscie w wybranych miaszkaniach w bloku :evil:
Oczywiscie nie mialam pradu.
Do 17.50 :evil:

Wyjatkowo: Mru niewinny :evil:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lip 02, 2012 20:30 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Była burza, była - jak głupia, całą noc. Mało co słyszałam bo spałam po Wro. Ale wokół domu bagno z jeziorami - wilgoć totalna.
W mieszkaniu 26 st. - sprawdziłam, bo wydawało mi sie, że cos za chłodno jak na taką pogodę 8O

M&M olewają burzę dokładnie, jakby jej nie było - mądre kotki. Nie to co niektóre :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon sie 27, 2012 20:04 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Pacze!Pacze! NIE WIDZĘ!!!!
Obrazek
ciociu Kotiko...i cóżeś uczyniła?? 8O

Nikt nie zagląda do migdałowo-morelowego wątku..

A Migdałek dalej spłoszony.CZytam o tych wszystkich kotach co tak sobie [i innym :mrgreen: ] rozrabiają, zrzucają, chodzą po głowach... a moje nadal nic. Grzeczne do obrzydliwości. Morela osyczy Migdała, Migdał sie czasem porzyga - głównie jak w pośpiechu jej wyje chrupy z miseczki - i tyle kocich rozrywek. W nocy jakby kotów nie było :roll: W łóżku ich nie ma :? , w każdym razie nie w moim :(
Natomiast Migdał potrafi się przerazić stuknięcia [lekkiego] mebla kiedy śpi w pobliżu! Nie ma mowy o obcięciu mu paznokci podczas snu - śpi jak żołnierz na warcie. Jak nie śpi - tym bardziej. Już mi sie nie udało więcej niż raz te 8 sztuk. Spróbowałam ręcznika. Dwie wystające łapy - no bo przeciez musiały wystawac do obcięcia - wystarczyły żeby się uwolnić.
Zupełnie poważnie - nie wiem dlaczego ten kot jest taki wystraszony. Pomiędzy, czyli jednak większość czasu i jak nie śpi, zachowuje się prawie jak kot - otrze się o nogi, pobawi, poleży w kartonie i ot, wszystkie rozrywki. Jedyna fascynacja to mucha. Ale o to u nas trudno.
Czy jedynym wyjściem w sprawie paznokci jest wizyta u weta ?? :( 8O

Z ludźmi mi łatwiej - zarobiłam dziś na beta glukan dla klonów dzięki terapii drbacha. [dla ludzi, nie dla kotów]. Może ktoś jest chętny? Kasy potrzebuję :wink:

Obrazek

morelowa

Post » Pon sie 27, 2012 21:08 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

zatem zaznaczam w tym wątku swoją obecność :mrgreen:
Nie narzekaj na grzeczne koty. A jesli tak bardzo brakuje Ci łobuza to ja nadal mogę oddac Ci Fiodora-pogromcę telewizorów :twisted: Moja oferta nadal aktualna :mrgreen:
Chociaż pustki w łożku wspólczuję. Mnie każdej nocy przygniata 6 kg Maurycego i 5,8kg Fiodka. Ostatnio złapałam się na tym, że jak ich nie ma, to spać nie mogę :roll: A jak są to nie mogę oddychać :roll:

morelowa pisze:Obrazek

Pomińmy to, czego tam nie ma :mrgreen: Czy ja tam widzę na lewej stópce czarną podusię? Naprawdę tam jest śliczna czarna poduszeczka? :1luvu:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto sie 28, 2012 6:44 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Tak, tak - na każdej stópce jest czarna podusia! :D A jak tylko próbuję go zlapać za łapiszon to innym usiłuje mi dobrać się do twarzy :twisted: - ale ogólnie nie ma w nim agresji za grosz, to chyba ze strachu :strach:
ale przed czym, przed czym??

Jak rano budzi się na parapecie sypialni [tam gdzie zdjecie] to na moje wstanie reaguje wywróceniem się kołami do góry - czyli się mnie nie boi :roll: - i każe sie miziać w nieskonczoność. Co oczywiście robię.. usiłując mieć przekonanie, że nie marnuję czasu i póki naprawdę nie muszę do łazienki :lol:
Ale jak wstaję, a on sie gdzieś plącze to umyka spod ręki :(

Dzieki Ci za ofertę, ale nie moge - przede wszystkim telewizora nie mam więc to już żadna rozrywka dla kota.
Masz dylemat : spać czy oddychać..hmmm

Obrazek

morelowa

Post » Wto sie 28, 2012 8:07 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

morelowa pisze:Masz dylemat : spać czy oddychać..hmmm

:lol: :lol: :lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto sie 28, 2012 12:47 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

No, wreszcie się wątek Migdałkowy ożywił :D

Biedny Migdałek, cóż to mu uczyniono :mrgreen:
Ale nie martw się, nie martw, Szczurusiowi to samo uczyniono, i Antosiowi, i Herbatniczkowi. I wesoło sobie chłopaki żyją :wink:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto sie 28, 2012 14:05 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

O, ciocia Fanszeta do nas przyszła :D

Ja to mam wrażenie czasem, że moje koty są po prostu nieszczęśliwe :placz:
Nic im się nie chce jakby. Morulec się dziś pobawił 2 min piórkiem na balkonie, a dawno tego nie robiła. Ale ogólnie kicha. Ja im przynoszę jakieś badziewia, dziś przyniosłam żołędzie.. i co? Nic. Sama mam turlać? Migdałowi macham przed paszczą piórkami [co z nim przyjechały - nawet ich nie wykonczył :(] Troche pomacha łapą, kłapnie paszczą i tyle. Jakiś sznurek czasem wzbudzi zainteresowanie.
Chybabym musiała jakieś robaczi/muszki w domu pohodować - o, to by sie może ożywiły :twisted:
Starzeją się??

Obrazek

morelowa

Post » Wto sie 28, 2012 17:34 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Doczytałam wątek :ok:
A próbowałaś rozruszać chłopaka laserkiem? :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto sie 28, 2012 18:28 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Musisz im jakis program rozrywkowy zapewnic :wink:

Dorota

Post » Wto sie 28, 2012 20:19 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Nie, nie miały nigdy laserka , nawet sie parę razy przymierzałam, ale jak pomyślałam, że oleją, a ja wydam kasę..
Morela sie kiedyś ładnie bawiła, z wiekiem mniej, ale jednak.. a teraz rzadko.
Poczytałam pierwszy post Kotiki- Migdał od przyjazdu nie był przytulakiem. Robi delikatne podchody, a to się poloży obok, a to przytuli sie do myszy [uniemożliwiając mi normalne funkcjonowanie przy kompie] i tyle..
Nie wiem czy mu tej podróże zaszkodziły czy mam w domu jakieś .. te.. no.. 'złe moce i inne fluidy'? :roll:

Dorota :mrgreen: - podpowiedz coś... bo mi sie program rozrywkowy różnie kojarzy..

Obrazek

morelowa

Post » Wto sie 28, 2012 20:24 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Migdał chodź, popatrz! Ja też tu NIC nie mam! I jest git :mrgreen:
Obrazek
No i ładnie - zaraz wywalą mnie z wątku za zaśmiecanie :oops: Morelowa- jakby co to ja natychmiast usuwam zdjęcie i juz nie zaśmiecam tylko daj mi znać, że sobie nie życzysz :mrgreen:

Laserek można na allegro kupić za kilka złotych :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto sie 28, 2012 20:39 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

:ryk:
Ale ma minę ten Twój... a imię??... jakby w szoku był, więc pewnie jednak się zdziwił 8O Poza też szczególna :mrgreen:
Jakie zaśmiecanie 8O Ja nie widzę nic takiego.

Nie mam konta na allegro. Może kogoś poproszę. A jaki to może być? Żebym nie kupiła jakiegoś porażacza oczu, czy co.. :?

Obrazek

morelowa

Post » Wto sie 28, 2012 21:15 Re: Migdał w Opolu. Testy ujemne.

Wcięło! Posta mi wcięło! Poleciał w kosmos! A już był gotowy i miałam wysyłać :twisted:

To tak na szybko:
morelowa pisze:Ale ma minę ten Twój... a imię??...

Ten mój to Maurycy. Imię wybierane na szybko, bo pan w schronie powiedział "proszę szybko podać jakieś imię, bo jak nie, to ja coś wymyślę". No to podałam Maurycy. Na szczęście imię się przyjęło i kocur je zaakceptował.
Ten mój drugi to Fiodor. Jego tymczasowe opiekunki, gdy go ujrzały powiedziały "rety, jaki idiota"'. No, ale głupio mieć na imię Idiota więc nazwały go Fiodor od Dostojewskiego :mrgreen:

Chyba wszystkie laserki są szkodliwe dla oczu (?). Ja po prostu nie świecę w oczy i tyle. Te taniutkie na allegro nie są jakieś rewelacyjne, ale spełniają swoją rolę i koty na ich punkcie szaleją. Ja lubię taki z latarką (jutro mogę poszukać go na allegro i podam Ci linka, dziś już nie dam rady). Latarka to świetna rzecz. Gdy co kilka dni wyruszam na poszukiwania myszek zagubionych pod łóżkami i szafkami to jest bardzo pomocna.

Dorota pisze:
morelowa pisze:Masz dylemat : spać czy oddychać..hmmm

:lol: :lol: :lol:

Wybieram sen :wink: Bez oddychania jakoś daję radę, bez snu- NIE :oops:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]