Najmniejsze - potrzebne 4 x 65 zł na klatki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 8:57 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Never, Ty miałaś styczność z pp?
A co z Kartonikiem i Transporterkami? Gdzie ona teraz są? I w jakim teraz są wieku, i gdzie są?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie sie 26, 2012 9:34 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Oczywiście, od momentu powrotu do schroniska w czerwcu mam styczność z pp, chociaż tam na miejscu każdy miot obsługiwałam w innych rękawiczkach.

Kartonik i 2 Transporterki to najprawdopodobniej ozdrowieńcy, są u mnie. Mają ok. 5 i 6 tygodni. Są zdrowe jak na razie i rozbrykane.

Nie mam dt dla 3 kociaków które obecnie są w lecznicy, Whiskaska umarła w nocy na Gagarina a czarna koteczka walczy o życie.

W schronisku w szpitaliku są dwa mioty po 3 kociaki jeszcze w super formie oraz 4 kocięta - miałyby szansę na przeżycie gdyby im podać surowicę. Mozna by było wtedy zdezynfekować cały pokój szpitalny dla najmniejszych kociąt. W pokoju adopcyjnym były wczoraj 4 kotki, w dobrej formie, trochę większe. najmniejsza ma uszkodzoną łapkę, gdyby ktoś ją stamtąd zabrał można by było coś z tym próbować zrobić.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie sie 26, 2012 9:55 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Melduję się na wątku :)
Jednak Whiskaska odeszła :( przykro.
Najgorsze dla mnie było to wybieranie kociąt..... cały czas mam przed oczami buźkę jednej kotki, która patrzyła na nas wielkimi oczami... a my ją zostawiłyśmy.

"Moje" kociaki na razie super. Jedzą - wszystkie z butelki (buteleczka rewelacja, ssają i zjadają sporo). Wszystkie żwawe, te większe zaczynają już jeść same, ale na razie szybciej i sprawniej idzie z butelki, maleństwo też się trzyma mimo że wszystkie go ssają.
Martwi mnie tylko że nie robią kup.... tylko sikają
Syn mi pomaga w karmieniu i oporządzaniu, ale jednak następny tydzień bedę je zabierać do pracy bo sam sobie nie poradzi.
Jutro wkleję jakieś fotki.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Nie sie 26, 2012 10:03 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Jagooda pisze:Melduję się na wątku :)
Jednak Whiskaska odeszła :( przykro.
Najgorsze dla mnie było to wybieranie kociąt..... cały czas mam przed oczami buźkę jednej kotki, która patrzyła na nas wielkimi oczami... a my ją zostawiłyśmy.

"Moje" kociaki na razie super. Jedzą - wszystkie z butelki (buteleczka rewelacja, ssają i zjadają sporo). Wszystkie żwawe, te większe zaczynają już jeść same, ale na razie szybciej i sprawniej idzie z butelki, maleństwo też się trzyma mimo że wszystkie go ssają.
Martwi mnie tylko że nie robią kup.... tylko sikają
Syn mi pomaga w karmieniu i oporządzaniu, ale jednak następny tydzień bedę je zabierać do pracy bo sam sobie nie poradzi.
Jutro wkleję jakieś fotki.

masuj im brzuszki oraz okolice odbytu - ciepłym wilgotnym gazikiem, powinno pomóc z kupą. jeśli dalej nie będą robiły to daj znać koniecznie, koprostaza w takim wieku to wyrok :(

Whiskaska ożywiła się, to czarna w lecznicy była w gorszej formie. a jednak nie udało się... Też mi źle. Czarna co godzinę nawadniana podskórnie i dogrzewana, temperatura na granicy mierzalności :(

Trójka rodzeństwa nawadniana podskórnie, mają apetyt.

Mi też zal tych ktore zostały, gdyby trafił się dt można by było powalczyć, myśmy zabrały te w najgroszym stanie. Może ktoś zaoferować dt? Jeszcze jest 2 dwumiesięcznych żywiołowych kociaków - roznoszą klatkę. To mutanty, przeżyły wszystko. Niestety cały czas mają biegunkę - do opanowania w dt, wystarczą probiotyki i zrownoważona dieta...

Never

Post » Nie sie 26, 2012 10:08 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

OK, masowałam tylko najmniejszemu ale on też tylko sika.
Dobra ide sie brać za masowanie.
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Nie sie 26, 2012 10:14 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Jagooda pisze:OK, masowałam tylko najmniejszemu ale on też tylko sika.
Dobra ide sie brać za masowanie.

Masuj doopki a nie tylko brzuszki. Mokrym wilgotnym ciepłym jak język kotki.
Kciuki za qupale :ok:

Never

Post » Nie sie 26, 2012 21:24 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Nie wiem już czy pisałam ale whiskasowa koteczka zmarła na Gagarina dziś ok. 4 rano. Czarna z przedłużonym futerkiem odeszła na Żytniej koło 16. Dostały wszystko co można było podać, za późno :( pozostałe kocięta jak na razie ok. Czekam z niepokojem na pierwszą jutrzejszą sesję bankową - zapożyczyłam się u Jagoody i założyłam resztkę swoich pieniędzy żeby opłacić wczorajszą akcję ratunkową. Nie udało się :cry: Muszę jutro spłacić dług na Żytniej...

Never

Post » Pon sie 27, 2012 14:52 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

podnoszę

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon sie 27, 2012 15:39 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

:ok:
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Pon sie 27, 2012 18:22 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

do gory :!:

asia2

Post » Pon sie 27, 2012 22:21 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

taka cisza a przecież to ważne :!:

asia2

Post » Wto sie 28, 2012 10:46 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Dziękuję za wsparcie finansowe i za deklarację kotów - dawców. Odezwę się jeszcze dzisiaj, a do osób z dawcami piszę pw

Never

Post » Wto sie 28, 2012 11:58 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Nie mam czasu nawet zdjęć wstawić taki mam zap...... przy tym miocie + dodatkowo w pracy.
Właśnie z pomocą koleżanek nakarmiłam w pracy kocięta. Są tak żywotne, żę 1 osobie trudno je opanować.
Kupiłam klatkę na Allegro, jutro powinnam ją mieć więc będzie łatwiej.

Wszystkie czują się dobrze, jedno trochę bardziej osowiałe, nie wiem czy mam się martwić, czy po prostu taki jego charakter - spokojniejszy. Nie bardzo chciało też jeść.
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Wto sie 28, 2012 12:33 Re: Najmniejsze - szukam $, dawców i dt gdzie była pp!!!

Fotki miotu wyciągniętego z Palucha w sobotę:
Obrazek
Obrazek

Jedno maleństwo połączone z ciut starszym miotem - to ma nie więcej jak 2 tygodnie, ledwo oczka otwierało w sobotę. Teraz nawet mruczy, wtula się i jest całkiem żwawe, chce wychodzić z transporterka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek