Latem szkieletorek a teraz Tuptus Księciunio w nowym domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 27, 2012 18:04 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

:1luvu: witam się uprzejmie w wątku, który do tej pory pilnie obserwowałam, ale po ostatniej seryjce zdjęć nie mogę milczeć :ryk: ...
przyznam uczciwie,że jedno z pierwszych zdjęć Luśki- jeszcze ze starego wątku- zdobi pulpit w mojej pracy i każdy pyta KTO TO :?:
cudne - wszystkie :!: :!: :!:
czasem pozwolę sobie na wpis, bo przy takich fotach i opisach aż palce same po klawiaturze latają :mrgreen:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Pon sie 27, 2012 18:31 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Maluszki niufki - istne cudeńka, ale mogę sobie wyobrazić ile wysiłku trzeba by wychować takie maluchy. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon sie 27, 2012 22:08 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Gosiak104 pisze:
blackobsession pisze:
Gosiak104 pisze:Przy Tobie to one w ogóle na wielgachne wyglądają, słodziaki :1luvu:

Bez przesady ;) Mam 168 cm wzrostu :lol:

Nie o wzrost mi chodziło, tylko o posturę, raczej drobna jesteś :twisted:
A kluski niesamowite

Wtedy to ja wcale nie wyglądałam bo mnie wyssały z kretesem :lol: Za to mamusia jak one miały 8 tyg. wyglądała tak
Obrazek
Stanowczo lepiej niż ja :mrgreen: Zresztą w odbiorze miotu mam napisane : " Suka matka w doskonałej kondycji" a następnie komentarz już ustny którego nie zapomnę : " Ale hodowczyni to na OIOM się nadaje na sam wygląd " :ryk:

Aga&Iskierka&Lady pisze::1luvu: witam się uprzejmie w wątku, który do tej pory pilnie obserwowałam, ale po ostatniej seryjce zdjęć nie mogę milczeć :ryk: ...
przyznam uczciwie,że jedno z pierwszych zdjęć Luśki- jeszcze ze starego wątku- zdobi pulpit w mojej pracy i każdy pyta KTO TO :?:
cudne - wszystkie :!: :!: :!:
czasem pozwolę sobie na wpis, bo przy takich fotach i opisach aż palce same po klawiaturze latają :mrgreen:

Luśka jest niezwykle fotogeniczna, chociaż nie zawsze wiadomo ludziom gdzie przód,tył, lewa, prawa :mrgreen:

MariaD pisze:Maluszki niufki - istne cudeńka, ale mogę sobie wyobrazić ile wysiłku trzeba by wychować takie maluchy. :D

Jakieś 10 kg hodowczyni mniej....w 8 tygodni :mrgreen: Polecam tym z nadwagą :lol:
Bo to i podstawy wychowania trzeba nauczyć ;)
Nauka komendy " siad"
Obrazek

Wszystkie wyszły ode mnie z podstawami nauki czystości. Jak właściciele słuchali co do nich mówię to ich pociechy nie nabrudziły im ani razu w domu ;) Tak z trzema było. Jedni w bloku musieli kwarantanne zachować jeszcze 2 tyg. a drudzy ciut olali sprawę i spali zbyt długo :lol:

A to rodzinne zdjęcie. Od dołu: Behemot, Zmorka i starszy syn Zmorki- Askarys ( wtedy 2 lata) . Behemot poszedł do swojego starszego półbrata jak sie domyślacie ;)
Obrazek
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Pon sie 27, 2012 22:36 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Pięknie wygladaja w grupie-ale dyzurow to bym przy nich nie chciala miec jak sa malutkie ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 28, 2012 8:59 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

E tam. To ogromne poświęcenie ale i wielka radość. Patrzysz jak się rozwijają.

Tak pije niuf :mrgreen:
Obrazek

Mam II zmiane. Wracam do domu o 22:30. Wczoraj musiałam zrobić jeszcze TZtowi rozliczenie i przysiadłam w tym celu na kompie. Troszke w chwilach oddechu tu popisałam. Kompa mam w pokoju na dole. Kiedyś dużo na nim pracowałam i starałam sie być w tym czasie z psami ;) A Tuptuś po moim przyjściu uznał że chce być miziany i już :lol: Ja siedziałam z psami na dole a on darł jape. Nie mogłam się skupić ni licho przy tych wrzaskach. Nie wytrzymałam i go zawołałam w pewnym momencie. I...przylazł. Nawet nie wiedziałam kidy. Pokazała mi to Luśka. Nagle wstała i schowała sie pod moimi nogami. Ki diabeł"- pomyślałam. Za chwilę usłyszałam bulgot wydobywający się z gardła Lusiosławy. Nie agresywny tylko z nutą paniki w głosie. Spojrzałam pod nogi. Z lewej strony pod nogami Luśka a z prawej zaciekawiony na maxa Tuptuś próbujący ją powąchać :lol: No więc smaczki w dłoń i pozytywne kojarzenie kota z psem ;) Oczywiście tak z minutkę aby dziewcze nie stresować. Tuptuś wskoczył mi na kolana na mizianki w końcu. Wygłaskałam i uznałam że dość stresu dla psa. Postawiłam na podłodze i wzięłam Luśke na jej posłanie. Psie miejsce jest świete. Nie wolno go tam ruszać ani nic. Tam ma się czuć bezpiecznie. Położyłam się z nią głaskając. Ale Tuptusia wyraźnie bardzo interesowała ta potargana szmata więc postanowił za wszelką cene dojść do nas. Szedł w postawie nie agresywnej, ale odrobine fuczał jakby ostrzegał " Nie mam złych zamiarów ale uważaj" :mrgreen: Tego było już za wiele. Mógłby naruszyć " święte" miejsce. Wstałam i pogoniłam kotecka na góre. Luśka też, ale chowajac się za mną :ryk:
W tym czasie tuż za mną na posłaniu spała Zmorka majac wszystko w głębokim poważaniu :lol: Gdyby wstała to Tuptuś by zwiał. Jej się jednak boi i woli być od niej z daleka ;)

blackobsession

Post » Wto sie 28, 2012 9:54 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Niufka 2,5 m-ca ze swoją mamusią
Obrazek

Obrazek

Obrazek
To Bahiya- sunia która została w mojej hodowli. Mieszka u moich przyjaciół 3 km ode mnie :)
Ostatnio edytowano Wto sie 28, 2012 10:18 przez blackobsession, łącznie edytowano 1 raz

blackobsession

Post » Wto sie 28, 2012 9:57 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Niufki chyba rosna tak szybko jak dogi-rety to naprawde wyzwanie,by takie malenstwo moglo tak szybko wyrosnac- ile taki szczeniaczek zjada 3.5 miesieczny?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto sie 28, 2012 17:05 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

A to szczeniaczek niufka 1 rok mająca :)
Obrazek

blackobsession

Post » Wto sie 28, 2012 21:41 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Tommy'ego Wam na szybko przyniosłam bo zmykam spać. Ciut za duz o wrazeń dzisiaj miałam.
Obrazek

Obrazek

blackobsession

Post » Wto sie 28, 2012 22:15 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

U mnie te smaczki w dlon zaowocowaly,ze Smakusia mogla Gapie robic wszystko-psina sie tylko zapamietale oblizywala ,wiedzac ,ze bedzie smaczek-bylo turlanie sie po jej brzuchu,skoki nad nia ,biegi pod nia,wozenie sie nasepa na jej dlugich wlosach pod brzuchem,proby ssania :wink: 8O 8O 8O

Wprowadzenie Gucia do domu sprawilo,ze Gapka odzyskala swiety spokoj,a cala energia Smakusi poszla w zajmowanie sie Guciem :wink:
Na Gucia w ogole Gapa nie reagowala.

Jak pojawil sie Rys-to Gapa zyskala swego kota, a kot swego psa-trzymaja sztame od poczatku- jako szajka rudych-rudy robi rzeczy straszne,ma prawo np. wyciagac jej lapa miesko z miski, schowac sie zakopujac sie w jej wlosach-jak narozrabia z kotami, pic z nia jednoczesnie wode.....jest to jedyny kot ,ktory z Gapa robi noski na przywitanie ,Gapa go wylizuje 8O ,a on ja po glowce :roll:

anulka111

Post » Śro sie 29, 2012 9:07 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Fajna taka sztama kota z psem :ok:
Zmorka miała sztame z Tommym. Polegało to na tym, że Tommy namawiał Zmorke do dziwnych rzeczy :mrgreen:

Tuptuś troszkę poprawił się z jedzeniem suchego. Ale tylko dlatego, ze miałam trochę Kittena i mu go dosypywałam. TOTW nie je. A szkoda bo mam go najwięcej. Zjadł już też Orijena. Chyba muszę zrobić zakupy, bo i mokrego zostało 7 saszetek. A to niewiele.

Na razie nie będę tyle pisać. Mój tata od jakiegoś czasu jest w szpitalu. Wczoraj mu się pogorszyło. Przy mnie robi się mocniejszy i walczy. Obawiam się, że czeka mnie ciężki czas spędzony pomiędzy pracą a szpitalem. Strasznie mi szkoda psiaków. Ale tata jednak ważniejszy.

blackobsession

Post » Śro sie 29, 2012 9:25 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Trudna sytuacja-potrzymam kciuki,by bylo lepiej niz sie spodziewasz :ok: :ok:

anulka111

Post » Śro sie 29, 2012 14:25 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

Ja też trzymam kciuki, żeby sytuacja się wyklarowała i wszystko dobrze skończyło. :ok: :ok: :ok:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro sie 29, 2012 16:48 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

blackobsession pisze:Tommy'ego Wam na szybko przyniosłam bo zmykam spać. Ciut za duz o wrazeń dzisiaj miałam.
Obrazek

Obrazek

Tutaj to już śliczny koteczek. Obejrzałam go na str 1 i 32. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro sie 29, 2012 16:51 Re: Byłem szkieletorkiem a teraz jestem Tuptus Ksieciunio :)

jasia0245 pisze:Tutaj to już śliczny koteczek. Obejrzałam go na str 1 i 32. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

8O przecież Tommy'ego nie było na 1 stronie. Koty Ci się pomyliły :lol:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

[poprzednia][następna]