Z Luniaczkiem..dobrnelismy do kresu wspolnej Drogi [`]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2004 19:40

Odebralam wyniki posiewu moczu- Lunio ma e.Coli 10^4 i Streptpcocus 10^2 :( Paskudztwo :evil: Nie wiem czy to mogloby byc z otoczenia (?) bo to zawsze wchodzi w gre w takim przypadku, ale chyba jednak antybiotyk :( Usiluje dodzwonic sie do wetki i zobaczymy... W sumie moze to nie byloby tak zle gdyby to byla "tylko" infekcja i wyleczyla sie antybiotykiem? Sama nie wiem...
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Czw gru 02, 2004 20:10

Nan, nie ciesze sie, ze Lunio ma bakterie, ale ciesze sie bardzo, ze cos znaleziscie, bo to oznacza, ze jest szansa na poprawienie zdrowia u koteczka :!: . Dostalas z wynikiem liste antybiotykow, ktore mozna stosowac? Mocno trzymam kciuki!

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Czw gru 02, 2004 20:31

Jasne, mam antybiogram, w sumie na wiele lekow wrazliwe sa te szczepy- to dobrze :) Mam nadzieje ze Lunio sie podleczy- ale problem glowny, czyli kregoslup, wciaz pozostaje nierozwiazany :( Dzis znow uslyszalam o nowotworze kregoslupa- zwykle to juz przerzuty :cry: I jak tu cieszyc sie nawet ciutke i zachowac nadzieje? Za kciuki bardzo dziekuje, musza pomoc! To nie rak ani FIP, prawda....?
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Post » Czw gru 02, 2004 20:41

HM... Rozumiem, ze bol pecherza przy tym schorzeniu jest wykluczony?
Trzymam za Lunka, tzrymam mocno!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw gru 02, 2004 20:46

To samo myslalam. PRzeciez przy kregoslupie sa u kota nerki. Moze to one, zajete stanem zapalnym bola?

Daga

Post » Czw gru 02, 2004 21:42

Nie, bolesnosc narzadow wewnetrznych wykluczono juz na poczatku jako przyczyne. Problemy trwaja zbyt dlugo, Lunek ma wyrazna przeczulice i wzmozone niektore odruchy, bardzo wyraznie problemy z tylnymi konczynami, ze wskakiwaniem i zeskakiwaniem.Ewidentnie objawy neurologiczne :( - tym bardziej, ze np. nerke dr Czubek obmacala dokladnie i Lunek nie zareagowal :roll: Wiec nie, to nie to a raczej: jeszcze cos dodatkowego :?
Luneczek ma dostac baytril w tabletkach, zeby go juz nie skluwac. Pamietam, ze kiedys reagowal kiepsko ale mial wowczas i mocznice wiec ciezko powiedziec cos na pewno. mamy sprawdzic i zobaczyc...Za kilka dni powtornie badanie ogolne i posiew.

nan

Post » Czw gru 02, 2004 22:04

Nan, sprawdz moze w razie czego ulotke leku, czy przeciwwskazaniem nie jest niewydolnosc nerek :roll:

Daga

Post » Czw gru 02, 2004 22:35

Dobry pomysl, jakos wciaz zapominam, ze najlepiej wszystko samemu sprawdzac :? Dzieki :) A Lunio sobie spi i wyglada przepieeeeknie :D

nan

Post » Czw gru 02, 2004 22:50

dla Luneczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Czw gru 02, 2004 22:51

Biedny Lunek i biedna Ty :(
Caly czas trzymamy za czarnulka kciuki, bardzo, bardzo mocno!

A co do sprawdzania przeciwwskazan - zwroc uwage czy sa one wzgledne czy bezwzgledne - bo przy niewydolnosci nerek czy problemach z watroba to pewnie wiekszosc mocniejszych lekow zalapuje sie na przeciwwskazania wzgledne.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt gru 03, 2004 1:26

Nan, śledze watek twój i Luneczka i strasznie sie przejmuję, tak długo i dzielnie walczysz o niego...biedny kiciorek...:( A co do nerek, hmm, całkiem mozliwe ze ból pochodzi właśnie od nich, przy chorych nerkach zazwyczaj bardzo bolaca jest okolica kocich ledźwi, pamietam ze Winio własnie tam odczuwał najwiekszy ból mimo że macany od spodu nie reagował...kiedys miałam kicie która zatruła sie i resztka sił przyczołgała sie do domu, prawdopodobnie jakims chlorem czy inna koszmarna substancja, na pierwszy rzut oka wet stwierdził że została pobita, tak koszmarnie bolalo ja w okolicach kregosłupa, na wysokości nerek własnie, dopiero badania krwi wyjasniły wszystko...poza tym Luneczek ma koszmarne bakterie, moze gdzieś czai się jakis stan zapalny?
Trzymam mocno za was kciuki!!! :ok:
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Pt gru 03, 2004 1:48

Nan, bardzo bardzo mocno kciuki zaciskam. I dodam, że Mysza właśnie jest teraz na baytrilu, tyle, że w zastrzykach - jej bardzo pomógł!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt gru 03, 2004 20:06

Lunek dostal dzis tabletke Baytrilu, odpukac bez sensacji :wink: W ciagu dnia czul sie jakby lepiej, duzo sobie chodzil, ladnie jadl (chociaz schudl ostatnio Bidulek :( )...Ale teraz wieczorem juz tylko spi, wskoczyl na fotel znowu z lapkami i pazurkami- a jednak mialam cichutka nadzieje ze antybiotyk choc odrobinke pomoze... :cry: No ale weci od razu mowili ze to nie kwestia narzadow wewnetrznych....Bede wciaz dawala mu srodki przeciwbolowe- nie widze innego wyjscia :cry: No i dalej- ogrzewanie, delikatny masarz, leki homeopatyczne...jesli kros jeszcze na cos wpadnie- bardzo prosimy! No i coz- leczymy sie. A co dalej? Ech...

nan

Post » Sob gru 04, 2004 12:04

Dzis sie przerazilam od rana ze Lunkowi cos sie dla odmiany z przednimi lapkami jeszcze stalo :strach: A bylo to tak: w trakcie kroplowy zaczal sie nagle bardzo wyrywac i szarpiac, nie dalo rady go utrzymac wiec pozwolilysmy mu zwiac. Kroplowka byla na lozku, Lunek przebiegl po poreczy i zeskoczyl. Od razu zaczal bardzo bardzo kulec, caly bark mu chodzil, lapeczke przednia, z tej strony gdzie plyn lecial, podkulil pod siebie, warczal przy probie dotkniecia....
Posiedzial tak z 10 minuy, schowany z podkulona lapka, potem jednak wyszedl i zjadl, nastepnie wskoczyl na krzeslo- niepewnie, najpierw wsadzajac lapke, ale wskoczyl. Spal z godzine znowu. Teraz wstal, przeszedl sie, zrobil siooo- na moje oko juz nie kuleje ale schowal sie jeszcze w budce na drapaku.

Myslicie ze to mogloby byc np. od tego, ze zle zeskoczyl z ta gula albo jakis nerw podraznilam, gdy sie szarpal z igla? Moja pierwsza mysl to bylo:paraliz, rdzen, pekniecie, rak, FIP... :strach: W kazdym razie scisle zwiazane z jego ostatnimi problemami z poruszaniem.
Teraz sobie jednak mysle, ze skoro przeszlo (a w kazdym razie jest duzo lepiej) i tak nagle przy kroplowce sie stalo- to moze przypadek, cos niegroznego po prostu? bardzo bym chciala....

nan

Post » Sob gru 04, 2004 12:27

Nan, dopiero poczytałam ten wątek. Trzymam mocno kciuki i myślę o Was ciepło. Sama walczę o nerkową suczkę i wiem, jak to jest.
Luneczku, trzymaj się.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

[poprzednia][następna]