Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 10:32 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Witajcie. jestem w desperacji, więc próbuję uderzać gdzie mogę :oops:

Staram się pomagać kotom ze schronu, obecnie najmniejszym kociętom. Mam potwierdzoną pp zarówno u kociąt ze schroniskowego szpitalika jak i z pokoju ze zdrowymi kotami do adopcji (badania z wczorajszego dnia). Szukam dt dla kociąt które tam zostały żeby je uratować i przeprowadzić dezynfekcję ich pokoi. Wczoraj przyjechały 2 x po 3 mioty kociąt - jedzą już samodzielnie. są zdrowiutkie. jeden to rudo-białe :oops: Bez surowicy nie przeżyją tam długo. Oprócz tego są 4 kociaki - wczoraj jeszcze do odratowania. W pokoju adopcyjnym 4 kocięta, większe, właściwie boję się tylko o jedną bo ma uszkodzoną łapkę czyli male szanse na adopcję.

Czy ktoś z Was nie wziąłby do siebie kociąt ze schroniska?. Ja nie dam rady, wczoraj wyciągnęłam 11, już nie mam możliwości :(
To są wspaniałe koty, które różni od tych z ulicy tylko to, że miały nieszczęście trafić do schroniska. Na pewno do domów z kociakami gdzie nie było parwo nie ma co ich zabierać, ryzyko jest zbyt duże. Stąd pomyślałam o Was bo wiem że mieliście kontakt z pp. Pomogę w zabraniu kociąt ze schronu, kupię leki, postaram się wspomóc karmą - więcej nie dam rady :(
Wystarczy podać im surowicę odwirowaną z krwi szczepionego kota - jeśli chodzi o te 2 mioty. Pozostałe wymagają dodatkowo pewnie nawodnienia i kontynuacji leczenia antybiotykami. Bez naszej pomocy najprawdopodobniej nie przeżyją :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie sie 26, 2012 17:05 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

melduję że w zasadzie żyję, acz opóźnienie mam potężne. próbuję przebrnąć przez wszystko.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie sie 26, 2012 18:32 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

zagłosowałam

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Nie sie 26, 2012 22:06 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Pamietacie, ze w poprzednim tygodniu przywiozlam suczke ze stacji benzynowej? Miala TDT do tego weekendu, zdazylismy wysterylizowac i "oporzadzic". :)
A dzisiaj zawiozlam ja do DT, nieco-forumowego, zakoconego, przejetego i gotowego na psiego goscia. :) Pestka, jeszcze kilka dni temu zebrzaca o jedzenie, lawirujaca miedzy tirami, dzisiaj jest cholubiona i pieszczona. Nie musi walczyc o przezycie kolejnego dnia. Kasiu, dziekuje Ci ogromnie!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sie 27, 2012 1:54 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

:ok: zaznaczam
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Pon sie 27, 2012 7:56 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Szalony Kot pisze:
mpd pisze:Klaudia, a co z tym coverphoto?

Jakie coverphoto? 8)

zaraz je wstawię :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon sie 27, 2012 10:56 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Agneska pisze:Pamietacie, ze w poprzednim tygodniu przywiozlam suczke ze stacji benzynowej? Miala TDT do tego weekendu, zdazylismy wysterylizowac i "oporzadzic". :)
A dzisiaj zawiozlam ja do DT, nieco-forumowego, zakoconego, przejetego i gotowego na psiego goscia. :) Pestka, jeszcze kilka dni temu zebrzaca o jedzenie, lawirujaca miedzy tirami, dzisiaj jest cholubiona i pieszczona. Nie musi walczyc o przezycie kolejnego dnia. Kasiu, dziekuje Ci ogromnie!

Super :1luvu:
PS. Pamiętaj o mojej propozycji :D

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon sie 27, 2012 11:28 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

_ogonek_ pisze:
Agneska pisze:Pamietacie, ze w poprzednim tygodniu przywiozlam suczke ze stacji benzynowej? Miala TDT do tego weekendu, zdazylismy wysterylizowac i "oporzadzic". :)

Super :1luvu:
PS. Pamiętaj o mojej propozycji :D

na pewno nie zapomnę 8) Dzięki! :1luvu:

A mój psi tymczas Gołąbek od weekendu był przyzwyczajany do kotów. Uwiązywałam go do ciężkiego 8) mebla i pozwalałam przyglądać się kotom. Większość kotów jednak wolała oddalać się na pięterko. :lol: Chociaż... po wyjściu z łazienki zdziwiłam się, że na psim kocyku coś się zalęgło. :lol:
Obrazek
To Lesio. Radził sobie w starym szambie na podwórku z psami, to miał się pudliszona wystraszyć? 8) Szkoda tylko, że biedny pies musiał się ewakuować z kocyka. :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sie 27, 2012 11:38 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Teraz straszny tłok musisz mieć na pięterku :mrgreen:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon sie 27, 2012 14:33 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Widzieliście sytuację na konkursie KrakVet - mamy przewagę tylko 33 głosów czyli zadną :( Czy macie jakiś pomysł kogo jeszcze można prosić o pomoc i większą mobilizację :ok: Tam znacznie szybciej powolutku przybywa głosów niż nam :(
Czy ktoś znany próbował rozsyłanie prośby o zagłosowanie np. tworzenie konferencji - wysyłanie prośby z dokładnym opisem do każdego swojego znajomego albo jakiejś innej metody? Jakieś inne forum, całkiem prywatni znajomi i prośba wysłana mailem...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon sie 27, 2012 14:49 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Uderzamy wszędzie, gdzie się da...
Rozsyłajcie na FB po znajomych, udostępniajcie, piszcie na serwisach lokalnych itd.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sie 27, 2012 15:08 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Na FB widzę i sama się dopisuję: :wink: Akurat Ciebie nie mam wśród Znajomych :wink:

Przypomnę link do wydarzenia: http://www.facebook.com/events/426121127429655/
Ciągle odnoszę wrażenie że dużo osób poprzestaje na dołączeniu do wydarzenia!
Przypominajcie proszę zapraszając do wydarzenia, że najważniejsze jest ODDANIE GŁOSU W ANKIECIE KRAKVET a nie tylko dołączenie do wydarzenia!

Myślę że dobrze byłoby to pogrubione wpisać wyraźnie dużymi literami gdzieś na początku treści wydarzenia :ok:
W wydarzeniu weźmie udział 652 osoby - głosów oddano 451 :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon sie 27, 2012 15:12 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

treści wydarzenia nie da się sformatować niestety :(
Zaraz mnie wszyscy tam znielubią :oops: :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sie 27, 2012 15:21 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie na Krakvecie

Zaprosiłam znajomych, dodając aby (jeśli się zdecydują) nie tylko dołączali ale przede wszystkim głosowali.

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

[poprzednia][następna]