Moderator: Estraven

HELP pisze:Cześć! Wczoraj na terenie mojej działki znalazłam 5 kilkudniowych kociąt. Kiedy ich mama mnie zobaczyła postanowiła przenieść kocięta, niestety nie wiem gdzie. Zabrała wszystkie oprócz jednego. Mam nadzieję, że mama po niego wróci, ale jeśli tak się nie stanie mam zamiar go zabrać do domu. I tu pojawia się problem, gdyż nie wiem jakim mlekiem go karmić i czym. Kociak narazie leży w pudełku na podwórku przykryty kocem. Podłożyłam mu także termofor pod pudełko. Niestety jeżeli go przygarne nie będę miała dla niego zbyt dużo czasu. Co mam zrobić?

HELP pisze:Mamy nadal nie ma. Kupiłam mu w sklepie zoologicznym buteleczkę dla kotów, a ponieważ mleka dla kotów nie było kupiłam NAN1. Do butelki nalałam 45 ml ciepłej, przegotowanej wody i wsypałam 1,5 łyżeczki NAN1. Kociak zjadł z 10 ml. Potem włożyłam go do pudełka, przykryłam, a pudełko położyłam w słoneczku. Zasnął, mam nadzieję, że mama jeszcze przyjdzie.
casica pisze:Obawiam się, że jeśli kotka zostawiła kociaka świadomie, to źle mu to wróży.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości