Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 27, 2012 9:44 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

wczoraj do domku odwiozłam ostatnia szczytniankę Krówkę,
ma cudowny domek wraz z paluszanką Figą :D

Duże ( 3 :D ) są bardzo fajne,największa Duża, na prawdę super !!
wzięła akurat Figę z Krówką bo Krówka taka zalękniona,niewygledna i "co będzie jak jej nikt nie zechce".
Krówka w "normalnym" domu okazała się odwazną,piękną,wprost wypasioną kocicą-na prawdę zachwycającej urody.
od pierwszej chwili dziewczynki zachowywały się jak u siebie-noc Figa przespała w łóżku Dużej a Krówka pod łóżkiem-gdzie jest wykładzina dywanowa i pudła z rzeczami-tak tam fajnie że sama bym tak spała !!
Mają do dyspozycji wielki drapak z dwoma budkami i duży osiatkowany balkon,szczęściary jedne !!
Krówka była u mnie od 7-go maja czyli 15 i pół miesiąca , a Fidze w listopadzie stuknąłby roczek.

na pewno będziecie w tym Domku bardzo szcześliwe kicie kochane :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

w ten sposób zakonczył się epizod szczytnieński-nie chcę nawet myśleć ile tysięcy kosztowało nas utrzymanie i leczenie tych 21 kiciów przez tak długi czas-wielu z nich nawet przez ok rok ..nie chcę myśleć aby się nie przerażać..
zapamiętam z tego wyłącznie wielki trud jaki musiałam włożyć w oporządzenie tej gromadki, wielką satysfakcję z tego że udało mi się to całkiem nieżle i wielkie szczęście że wszystkie z nich są teraz kochane i "wypasione" w swoich domkach-i nigdy już nie bedą musiały tknąć padliny z makaronem..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 27, 2012 9:52 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

super smarti!!!!! :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
bardzo, bardzo się cieszę i wielkie dziękuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sie 27, 2012 9:56 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

Marzenia11 pisze:super smarti!!!!! :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
bardzo, bardzo się cieszę i wielkie dziękuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

za nie ma co Kochana-choć z dwa razy miałam chęć Cię udusić-nie powiem :mrgreen:

ale najważniejsze że już są wszystkie , co do jednego, bezpieczne, szczęśliwe i na prawdę bardzo kochane :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon sie 27, 2012 10:00 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

To ja jeszcze proszę o stwierdzenie, ile z tymczasów przeszło na stronę rezydentów 8) bo aktualizuję FB.
Na pewno Milka, ale Psotka i Rudzik czy Tosia i Filon jak rozumiem też? :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sie 27, 2012 17:37 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

Za szczytniaków jak wiadomo Charlie,Burania,teraz a Milka-półtorej nieszczęścia.
Na pewno Filon i Tosia i na 99% Psotka i Rudzik-nie potrafię tej czwórki rozdzielić :roll: tworzą sobie taką małą,szczęśliwą rodzinke..
Jeśli chodzi o Puszka/Olafa to jeśli tylko znajdzie się rozumny domek odpowiednio zasobny i liczący się w przyszłości z kosztami prawdopodobnego leczenia nerkowego u dr. Neski i karmy weterynaryjnej to będzie mógł stanąć w kolejce po tego brytyjskiego długowłosego pięknisia :kotek: :lol: Bardzo chcemy go oddać bo on nie bardzo lubi koty,a więc u nas średnio się sprawdzi ale czas pokaże jak będzie :D

smarti

Post » Pon sie 27, 2012 23:09 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

smarti pisze:
Marzenia11 pisze:super smarti!!!!! :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

za nie ma co Kochana-choć z dwa razy miałam chęć Cię udusić-nie powiem :mrgreen:

ale najważniejsze że już są wszystkie , co do jednego, bezpieczne, szczęśliwe i na prawdę bardzo kochane :piwa: :piwa: :piwa:

Ja też dziękuję, bardzo.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Wto sie 28, 2012 7:43 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

Gratulacje :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 28, 2012 10:44 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

Uff,na prawdę z tego powodu wielkie ,przeogromne Uff :roll: :ryk:

zwłaszcza że ta o którą się nie na żarty bałam, czyli Krówa, radzi sobie świetnie i jest nie tą samą Krówą :kotek: :ok:
zadziwia mnie, na jej m.in. przykładzie ich mądrość ! Jak to one od pierwszej sekundy wiedzą gdzie są, że to już ich domek i że mogą być spokojne o swój los. Stają się diametralnie innymi "krówami"-śmiałymi, przymilnymi, kontaktowymi, rozumnymi-zero głupich zachowań-zupełnie nie to co w tym zwariowanym dt :mrgreen: :ryk:
to samo przecież zrobił Funio-myślałam że nie do okiełznania, że chuligan, że krwiożerczy gryzak, a tu od pierwszego dnia wyszedł z niego megamiziak !!

wszystkie szczytniaki są już szcześliwe, wiele wiele innych, w tym duuużo paluszków też , a więc u nas nadszedł czas na przeorganizowanie dt.
od wczoraj zaczęło się wielkie sprzątanie i zapachowe odkacanie pokrówkowego pomieszczenia, teraz będzie w nim detowy magazyn i biuro a także poczekalnia do właściwego dt :mrgreen: :ryk:
w rozmowie z moim "dobrym TŻ-tem" ustaliliśmy wczoraj, że jednak nie widzimy u siebie żadnej mentalnej ani emocjonalnej szansy na zlikwidowanie dt :roll: :D :ok: a więc zostaje dt :
DT im.Smartusia-będzie w nim miejsce dla 10 a w szczególnych przypadkach do 13-tu kiciów.
Najprawdopodobniej po powrocie z zasłużonego urlopu, czyli ok pażdziernika - listopada, zaczniemy znowu przyjmować nowe potrzebujące kicie :D

smarti

Post » Wto sie 28, 2012 11:17 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

Tyle dobrych wiadomości tu dziś że ojej :1luvu:
za krówy :ok: figi :ok: za wszystkie kicie :ok: i za dużych Smartich :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto sie 28, 2012 13:19 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

Dziewczyny, piszę, gdzie się da :(

Przegrywamy, jest źle :( prośba o wsparcie!

http://www.facebook.com/events/426121127429655/
^JoKot^ pisze:UWAGA!
Aktualnie walczymy o wygraną w sierpniowej ankiecie na Krakvecie.
BARDZO prosimy o głosy, w tej chwili nasza sytuacja finansowa jest rozpaczliwa i po prostu brakuje nam karmy dla kociąt i żwirku.
Prosimy też o pobieranie banerków linkujących do głosowania:

Wersja odsyłająca do aktualności na naszej stronie, gdzie znajduje się instrukcja do głosowania:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h465g][img]http://tiny.pl/h465r[/img][/url]

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h465g][img]http://tiny.pl/h465w[/img][/url]

Wersja linkująca od razu do wątku z głosowaniem:

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h4s4h][img]http://tiny.pl/h465r[/img][/url]

Obrazek

[url=http://tiny.pl/h4s4h][img]http://tiny.pl/h465w[/img][/url]

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sie 31, 2012 23:37 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

A co tu tak cichutko?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob wrz 01, 2012 13:16 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

a nie wiem...

...wiem natomiast że w nowym domku Krówa rządzi :ok:
dziewczynki są rozbawione i zaczynają rządzić w Domku :D
nie ma śladu po dawnej nieśmiałości Krówy :D

smarti

Post » Pon wrz 03, 2012 17:44 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

podejrzana ta cisza.. 8) 8)
wymarli wszyscy cy cóś ??? :mrgreen: :ryk:

smarti

Post » Pon wrz 03, 2012 18:19 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

Gospodyni rzadko zagląda, to i goście sobie poszli :wink:
Co słychać?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 03, 2012 20:06 Re: DT Smarti 9 - Ostatnia szczytnianka w domku !! nareszcie

Erin pisze:Gospodyni rzadko zagląda, to i goście sobie poszli :wink:
Co słychać?

Otóż to :roll:
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]