Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 13:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Martwię się o Grażynę:((
To tak do końca nie działa.
Ale co ja mogę...

Chodzi mi po głowie perski felietonik...

Muszę odbyć teraz migrację z moim psem.Bo teraz jestem mądra , bo się Cesara Millana naczytałam i wiem,że mój jamnik musi ze stadem swym codziennie MIGROWAĆ.
To se pomigrujemy nad jeziorko.
Powąchamy siki innych psów,nasikamy sami na ich siki...wyryjemy dziurę w miękkiej ziemi nad wodą...porzucamy piłkę...spotkamy może piękną,żółtą jamniczkę Sonię, co się ostatnio nam zdarza nader często (jest o połowę mniejsza od Mela...) i oszczekamy buldożerka z sąsiedztwa(siedzi za płotem i nie migruje...)
Napijemy się piwa z sokiem.Zjemy jamnicze chrupki ze strusia (!).
A jak wrócimy -to micha.
Fajnie jest być jamnikeim!!!!

Mój syn też miał być Olą...z przyczyn oczywistych nie zostal nią...ale proponowano mi Aleksandra....jest Wojtkiem.
I to jest dobre imię dla...Wojtka!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sie 26, 2012 14:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Zmiotka - cudne imię. Gratuluję Neigh. I migruję na dyżur do Kociej chatki...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sie 26, 2012 15:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Alienor pisze:Zmiotka - cudne imię.

Oj tam , oj tam .
Mój starszy syn ma szylkrecię o wdzięcznym imieniu ŚCIERA 8O :oops: fakt, jest taka niedomyta , jak ścierka od podlogi . A wyobrażam sobie , jak wygladala jak male zamoknięte i ublocone kocię

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie sie 26, 2012 16:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Zmiotka - rewelacyjnie brzmi :!:
Za Tolę trzymam kciuki.
Miałam laptopa schować, ale dzień leniwie leci (i całe szczęście), zrobiłam to co musiałam, poczytałam,na razie nie chce mi się na spacer wyjść a psa mnie mam. Tak więc w wygodnej pozie zaległam przed oknem.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie sie 26, 2012 17:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Bolkowa pisze:na razie nie chce mi się na spacer wyjść a psa mnie mam. Tak więc w wygodnej pozie zaległam przed oknem.

Do spacerów kot wystarczy :mrgreen: Choć dziś nawet Bronisław śpi i tylko raz wołał na spacerek.

Kotkinsie, nie gratulowałam Ci jeszcze Leosia - cudny plaskacz. :ok:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie sie 26, 2012 17:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Bolkowa chcesz mieć PSA??
Powiedz jakiego, powiedz...

Dostarczymy!

kotkins

Post » Nie sie 26, 2012 17:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

kotkins pisze:Bolkowa chcesz mieć PSA??
Powiedz jakiego, powiedz...
Dostarczymy!

Chcieć bym chciała, jeno nie mogę. Byłby nieszczęśliwy - 12godzin sam w domu, poganiany w trakcie wyjść, raz na tydzień długi spacer.
Muszę do emerytury doczekać, choć ta przypomina zająca - ucieka, mając nadzieję, że w formie fizycznej będę takiej, że na psa sił i zdrowia mi starczy.
fiszka13 pisze:
Bolkowa pisze:na razie nie chce mi się na spacer wyjść a psa mnie mam. Tak więc w wygodnej pozie zaległam przed oknem.

Do spacerów kot wystarczy :mrgreen: Choć dziś nawet Bronisław śpi i tylko raz wołał na spacerek.

Sznycek na spacery się nie nadaje. Zbyt bojaźliwy, musiałabym nad nim popracować. Ponadto jak już się do czegoś przywyknie to nie ma zmiłuj, być musi. Lolek bardziej na spacery by się nadawał, nawet mu swego czasu smycz i szelki kupiłam tylko z nich wyrósł wszerz :roll: . Od czasu do czasu dałby się wyprowadzić

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie sie 26, 2012 17:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

fiszka13 pisze:

Kcesz? Ci załatwię podobnego od reki.......nie obiecuję, ze będzie smarkal na kilometr......ale i to da sie zrobić:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie sie 26, 2012 17:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

psy są fajne, ale w tajemnicy Wam powiem "wolę koty"

Imię musi pasować, jak nie pasuje to jest dramat.

Najbardziej pasującym imieniem było imię Dziubinek należace go potężnego basseta posiadającego gruby głos. Jak sie dowiedziałam, że Dziubinek jest Dziubinkiem to ryłam z 5 min. To IDEALNIE pasowało.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie sie 26, 2012 17:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Dubel!
Ostatnio edytowano Nie sie 26, 2012 17:53 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Post » Nie sie 26, 2012 17:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

shira3 pisze:
Neigh pisze:On sie wprawdzie nazywa Pusia.......ale wedlug mnie wyglada jak ZMIOTKA. Nie wiem czemu - tak mi zdjecie powiedzialo. Bardzo ładne imie:-)

Bym się zdziwiła, jakby pozostała przy normalnym imieniu. Neigh...niezawodna, jak zwykle ;)

Nie moze mi tej Owcy darować:-) Shira kot który robi auuuu auuu oleeeeeeeeee nie istnieje. A mieszkał w moim domu.........Niewiarygodna była. Ze ja tego głupia nie nagralam i nie przeprowadziłam Quizu "powiedz kto taki dzwiek wydaje".NIKT by nie powiedzial, ze kot.

Obrazek

Neigh

KOTOWANIE Z LEONEM- część I

Weź duży kawałek mjensa.
Pokrój w kawałki albo i nie...

I niech ci spadnie!

NO!!NIECH SPADNIE CI JUŻ!!!

Aaaa...spadło...dobszszszeee...mniam...

JESZCZE!!HALO!!!JESZCZE!!!

Spadło...juszszsz....AAAA!!!To nie mejnso!A ja już to zjadłem!!!Fuj, paskudne!!Co to było?!
Aaaa cepula?
Po co ci ta cepula??Zepsujesz mjenso!Opamiętaj siem...

Czekaj wskoczę na szafkę...oj, nie udało się, jeszcze raz...się nie udało...no coś tego...
I znofu...TYYYY....wsadź mnie na tę szafkę to ci pomogę przy mjensie!

Dobra nie będę wsadzał łapy.Nie , nie ja tylko pacze.
Że wącham??A co ,ubędzie ci od wąchania???

Nie lizałem!
Nie!
Nie lizałem...no, może trochę, jeden raz...nie ubędzie wam, macie tego mjensa tyle...mniam...taaa...tamto też polizałem , daj mi, przeciesz się brzydzisz...mniaaammmmm...ummmm...pchuuuu...ummmm...
DAJ JESZCZE!!!

Co robisz?!Ja się pytam po co to robisz??Zepsujesz całkiem smak!?
Pszyprawjasz?Ale po co?Czego temu mjensu brakuje według ciebie?Dobre jest!Doskonałe!
Daj mi jeszcze spróbować to ci powiem...mniaaammm...ummm...ummm...pchu!
Jest ok!Nic już nie dawaj, dawaj je mnie...

Marchrewka.
Możesz wrzucić.
Tylko po co.
Nie dzięki.Nie będę wąchał marchrewki.Świństwo!

Uuuuu....to jest paskuda, ta papryka.Nie mów,że będziesz to jadła...BĘDZIESZ!?
Zwariowałaś kobieto!Co!?
Durzemu chcesz to dać ??Chłopa otrujesz!!!WARIATKA!!!
NIE DODAWAJ TEGO DO MJENSA!!!!ZAKLINAM!!!Nieeee.....!!!!

O moja perska matko!
Wariatka, dodała trawy!!!
Że co,że nie trawa??Piepruszka???
Nie kłam , zielona była !!
A że zielona jest trawa to ja ,Leon już to-to wiem!

Śmierdzi.
Nie lubię tego!!
Dodała.No i co ja mogem siem pytam??Jak ona wariatka jest...

To jeszcze bardziej śmierdzi...czekaj ,sprawdzę TO łapą....aj, teraz mi łapa smierdzi!!!Fuujjjj!!!
Chcesz to zjeść??
Nie rób tego!Stać cię na weta?? Wiesz jakie kupy zrobisz jak to zjesz?? Piasku w kuwecie nie wystarczy na zasypanie TEGO!
To się je?
Sprawdzałaś TO?!?
Czosenek ??czosynek???
Nie wiem czyj to jest synek,ale pachnie trucizną!
Nie ryzykuj!!!

Dobra, zepsułaś mijenso, twoja sprawa.
Wiesz co?Jutro ja ci ugotuję.
Ty pokroisz mjenso, a ja ugotuję.
Że nie umiem na kuchjence??
A po co mnie kuchjenka???
Ja gotujem bez kuchjenki!!
Będzie pyyycha...

No to idem coś zjeść, bo zgłodniałem od tego gotowania...
Masz chrupy..?????

Leoś jeszcze pogotuje ,spokojna głowa...bez kuchjenki rzecz jasna!

kotkins

Post » Nie sie 26, 2012 17:55 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Gdyby ludzie wiedzieli co persy o nich myślą, to by się schowali do pufa ( baaaardzo mnię się to podobało)

Obrazek

Neigh

Post » Nie sie 26, 2012 17:55 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

fiszka13 pisze:

Ostatni kot Kotkinsa...fajny jest.
Zlokalizowany z kuchni na stałę...

kotkins

Post » Nie sie 26, 2012 18:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -najkrótszy tymczas Leo

Neigh pisze:Nie moze mi tej Owcy darować:-) Shira kot który robi auuuu auuu oleeeeeeeeee nie istnieje. A mieszkał w moim domu.........Niewiarygodna była. Ze ja tego głupia nie nagralam i nie przeprowadziłam Quizu "powiedz kto taki dzwiek wydaje".NIKT by nie powiedzial, ze kot.

:mrgreen:
Czasem się jeszcze tak odzywa, ale z chwilą wzięcia aparatu milknie.....
Kotkins, relacja rewelacyjna :ryk: jeeszczeeeeee
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]