Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 20:38 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

bona_46 pisze:Bosh! Asiu, toż to państwo w państwie :roll:
Co za wstrętne, głoopie baby!
Sama będziesz działać? Nie ma w Szczytnie nikogo kto mógłby pomóc?

Bożenko do przewodniczącej TOZ pójdę z wat, myslę że to niewiele pomoże, mam już dosyć, jak przyszłam do schroniska to pani od kotów (grażyna) gadała przez telefon i ustalała z mężem co ma jej zrobić na obiad, usłyszałam tylko że mam poczekać, no to sobie wysłuchałam menu, po czym usłyszałam, że nie mam wstępu, a zdjęcia mogę robić z za siadki, to jedyna osoby zajmująca się kotami i nigdy jak byłam nie widziałam jej w miejscu pracy, dzisiaj usłyszałam że ona jest taka ważna bo kończy prywatnie liceum 8O
Bożenko do tej pory byłam miła ale koniec, wiem że pani kierowniczka w UM ma wejścia, ale musi sie to skończyć, jeżeli nic nie załatwię w Szczytnie, to pójdę dalej, będa mieli kontrolę, za kontrolą, osoby pracujące w schronisku utrzymują wszyscy podlegają poda Urząd Miasta i wynika z tego że są budrzetówką.
Pewnie będę musiała działać sama, trudno, ich samowola się skończyła.
Alienor bardzo fajny pomysł, napisz dokładnie jak taka petycja wygląda tzn, jak trzeba ją napisać :mrgreen: mailem i na papierze, myślę że bez tego się nie obędzie.
joanna3113

Post » Sob sie 25, 2012 20:48 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

tak napisała koleżanka na facebooku:
Kochani, chcę, żebyście wiedzieli, ze nasze szczycieńskie schronisko- umierlanisko dla zwierząt utrudnia jak tylko może adopcje kociaków. Wszelka pomoc, ofiarowana bezinteresownie w imię dobra zwierząt jest torpedowana NIE WIADOMO CZEMU! Tak było od lat, ale wszyscy, którzy chcieli pomóc byli grzeczni i potulni, żeby móc tam wejść. Teraz nawet taka postawa nie wystarcza, my się upokarzamy przed niewiadomokim, chowamy urazy, żeby choć jedno zwierzątko wyciągnąć ale szanownym państwu to się nie podoba. Bo przecież lepiej żeby stworzonko zdychało w cierpieniach w schronisku-umieralnisku, niż by ktoś załatwił mu dobry dom. Lajkujcie!
moją relacje znasz gazzy.
joanna3113

Post » Sob sie 25, 2012 20:52 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Tu masz naszą petycję: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5440 Trzeba tylko dostosować do warunków lokalnych no i dodać to o ustawie - za czasów naszej walki jeszcze nie była podpisana. A komentarze były jak widać ostre:
"Schronisko, które nie wpuszcza wolontariuszy, w mojej opinii nie życzy sobie świadków, tego co się tam odbywa. Zagryzienia, pogryzienia, brak leczenia, rozmnażające się psy. Jeśli Pan Prezydent Miasta jest osobą myślącą, zgodzi się na wolontariat w schronisku, czyli świadczenie BEZPŁATNEJ pracy na rzecz zwierząt przez osoby chętne, wrażliwe, kompetentne. Jeśli schronisko jest mordownią, to zapewne nie wyda zgody. Ludzie, tak to rozumieją, Panie Prezydencie. Alekssandra"
"Świeta prawda,co napisano w petycji,bo jak ktoś chce pomóć i jeszcze za darmo,a dyrekcja schroniska nie pozwala,to chyba ma cos do ukrycia...;("
"Czyzby w schronisku zatrudnieni byli ludzie bez serca, niezaangazowani a w to co robia, ze tak obawiaja sie wolontariuszy? Czas to zmienic!"
" Popieram petycję, sama działam jako wolontariusz - jest to niezastąpiona forma aktywności społecznej."
"Panie Prezydencie - przeciez Pan lubi zwierzeta. Sytuacja z tym ignorowaniem oferty wolontariuszy jest przedziwna i zagadkowa, proszę to sprawdzić ."
"Na przykładzie Irlandii moge powiedzieć, że wolontariat może być główną siłą napędową dla takich jednostek..."
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sie 25, 2012 21:03 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Zdjęcia to z poprzedniej wizyty
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
joanna3113

Post » Nie sie 26, 2012 10:04 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Śliczne biedactwa :1luvu:

UDOSTĘPNIAJCIE :
http://www.facebook.com/#!/mukotek/post ... 8419082426
Obrazek

bona_46

Od: Czw wrz 29, 2011 23:01

Post » Nie sie 26, 2012 17:28 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Wolontariuszka ze schroniska zadzwoniła do mnie i powiedziała, żebyś joanna3113 się z nią skontaktowała, bo jest fajna rodzinka chętna na rudego malucha. Masz do niej nr ?

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Nie sie 26, 2012 17:29 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

gazzy pisze:Wolontariuszka ze schroniska zadzwoniła do mnie i powiedziała, żebyś joanna3113 się z nią skontaktowała, bo jest fajna rodzinka chętna na rudego malucha. Masz do niej nr ?

Ale ja nie mam rudego maluszka.
joanna3113

Post » Nie sie 26, 2012 17:30 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Aaa. Ok. Bo myślała, że masz.

gazzy

Post » Nie sie 26, 2012 21:30 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

rudy jest u horacy7. Ktoś o Niej pamięta?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sie 27, 2012 5:11 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

MalgWroclaw pisze:rudy jest u horacy7. Ktoś o Niej pamięta?

To samo chciałam napisać. JTym bardziej,ze u Basi jest mocno nie ciekawa sytuacja zdrowotna i koty domów potrzebują PILNIE!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 27, 2012 7:11 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Tą wolontariuszką jest Sylwia, z tego co wiem one są w stałym kontakcie.
joanna3113

Post » Pon sie 27, 2012 7:39 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Z p. basia mam staly kontakt. zobacze dzisiaj co z tym rudym kociakiem.

gazzy

Post » Pon sie 27, 2012 7:56 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

gazzy pisze:Z p. basia mam staly kontakt. zobacze dzisiaj co z tym rudym kociakiem.

Dziękuję Ci.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sie 27, 2012 13:50 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Dziękuję już wiem ,że byli państwo którzy chcieli rudego malucha są tutaj na urlopie ,stracili swojego kota i chcieli rudego kociaka ze schroniska.Sylwia zadzwoniła do mnie wieczorem dopiero.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto sie 28, 2012 10:46 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

:cry: :?:

Obrazek
Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

[poprzednia][następna]