Szukałam, szukałam.. i znalazłam :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 12:19 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

lena89 pisze:
merlok pisze:Bezo z DT u J.D. -więcej zdjęć i opis tutaj http://www.przygarnijnas.pl/strony_kotow/bezo.htm

Obrazek
By merolik at 2012-08-26

Bardzo sympatyczny kotek :) Znowu pytanie, czy nadaje się na jedynaka? Bo w opisie widzę coś o zaczepianiu innych kocich towarzyszy ;)

Bezo właśnie powinien i chciałby byc jedynakiem, mieć człowieka tylko dla siebie. Zaczepianie kocich towarzyszy to najczęściej nie z chęci zabawy- denerwują go. Zdjęcia widziałaś, więc nie piszę jaki piękny jest, bo jest :) O łapce też doczytałaś - nie przeszkadza mu w codziennych aktywnościach, jednak jakieś skoki z wysokości niewskazane ;) I koniecznie dom niewychodzący, ale to sama zaznaczyłaś. To ja znalazłam Bezo, dodam, że jest komunikatywny, otwarty w stosunku do ludzi, no i taki... ujmujący :)
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Nie sie 26, 2012 12:21 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

horacy 7 pisze:Nie zauważyłam już piszę o Rubinku.Rubin może mieć około 2,5-3 miesięcy .Od razu uprzedzam ,że jest inny chętny domek który dzisiaj ma być sprawdzany lecz to jeszcze nie przesądzone,może nic z tego nie być więc szansa jest.Rubinek jest tylko odrobaczony bo miał kk ,świerzb i nie mogłam go zaszczepić.Jest niezwykły,piękny marmurkowy,kocha człowieka ,śpi w łóżku i bardzo kocha inne koty.Najlepiej gdyby zamieszkał z innym kotem.To rozrabiaka który wszędzie wejdzie ,jednocześnie niezwykły słodziak.Jeden z najfajniejszych charakterów jakie przewinęły się przez mój dom,dużo piekniejszy niż na tej fotce ,to zdjęcie kilka godzin po zabraniu ze schroniska.Postaram się wstawić nowe.

Dziękuję bardzo za odpowiedź :)
Ja (nie)stety szukam kotka, który dobrze odnajdzie się w roli jedynaka.. tutaj już zostawiałabym Twojemu doświadczeniu osąd co do Rubinka :)
Tak jak wcześniej pisałam, chciałabym też, żeby kotek miał zadatki na bardziej mizistego niż samodzielnego, chciał spędzać czas ze mną, a nie tylko tolerował moją obecność. Wiem, że w przypadku malucha trudniej mówić o jego charakterze, ale z pewnością jakieś zadatki już ma i pewne preferencje też przejawia. Z opisu jest bardzo fajny. Chętnie zobaczyłabym też jego nowe zdjęcia i ustawiam się nieśmiało w kolejce, jako chętny domek.

lena89

Od: Nie sie 26, 2012 8:50

Post » Nie sie 26, 2012 12:25 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

merlok pisze:
lena89 pisze:
merlok pisze:Bezo z DT u J.D. -więcej zdjęć i opis tutaj http://www.przygarnijnas.pl/strony_kotow/bezo.htm

Obrazek
By merolik at 2012-08-26

Bardzo sympatyczny kotek :) Znowu pytanie, czy nadaje się na jedynaka? Bo w opisie widzę coś o zaczepianiu innych kocich towarzyszy ;)

Bezo właśnie powinien i chciałby byc jedynakiem, mieć człowieka tylko dla siebie. Zaczepianie kocich towarzyszy to najczęściej nie z chęci zabawy- denerwują go. Zdjęcia widziałaś, więc nie piszę jaki piękny jest, bo jest :) O łapce też doczytałaś - nie przeszkadza mu w codziennych aktywnościach, jednak jakieś skoki z wysokości niewskazane ;) I koniecznie dom niewychodzący, ale to sama zaznaczyłaś. To ja znalazłam Bezo, dodam, że jest komunikatywny, otwarty w stosunku do ludzi, no i taki... ujmujący :)

A w jakim jest wieku i gdzie aktualnie przebywa?

lena89

Post » Nie sie 26, 2012 12:35 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

Bezo ma ok. roku, może trochę więcej ale nie więcej niż 1,5. Wykastrowany, szczepiony.
Przebywa w Sokółce, woj, podlaskie, ewentualny dowóz do uzgodnienia.
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Nie sie 26, 2012 12:38 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

lena89 pisze:
horacy 7 pisze:Nie zauważyłam już piszę o Rubinku.Rubin może mieć około 2,5-3 miesięcy .Od razu uprzedzam ,że jest inny chętny domek który dzisiaj ma być sprawdzany lecz to jeszcze nie przesądzone,może nic z tego nie być więc szansa jest.Rubinek jest tylko odrobaczony bo miał kk ,świerzb i nie mogłam go zaszczepić.Jest niezwykły,piękny marmurkowy,kocha człowieka ,śpi w łóżku i bardzo kocha inne koty.Najlepiej gdyby zamieszkał z innym kotem.To rozrabiaka który wszędzie wejdzie ,jednocześnie niezwykły słodziak.Jeden z najfajniejszych charakterów jakie przewinęły się przez mój dom,dużo piekniejszy niż na tej fotce ,to zdjęcie kilka godzin po zabraniu ze schroniska.Postaram się wstawić nowe.

Ja (nie)stety szukam kotka, który dobrze odnajdzie się w roli jedynaka.. tutaj już zostawiałabym Twojemu doświadczeniu osąd co do Rubinka :)
Tak jak wcześniej pisałam, chciałabym też, żeby kotek miał zadatki na bardziej mizistego niż samodzielnego, chciał spędzać czas ze mną, a nie tylko tolerował moją obecność. Wiem, że w przypadku malucha trudniej mówić o jego charakterze, ale z pewnością jakieś zadatki już ma i pewne preferencje też przejawia. Z opisu jest bardzo fajny. Chętnie zobaczyłabym też jego nowe zdjęcia i ustawiam się nieśmiało w kolejce, jako chętny domek.

Człowieka uwielbia jest czasami zbyt namolny,ociera się o twarz,mruczy,podczas snu wtula się w szyję.Jest bardzo żywiołowy ,energiczny i mnóstwo czasu spędza na zabawach z innymi kociakami.Zastanów się nad dwupakiem ,naprawdę warto.Mógłby isć do Ciebie z Bąbelkiem pingwinkiem np.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie sie 26, 2012 12:43 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

horacy 7 pisze:
lena89 pisze:

Człowieka uwielbia jest czasami zbyt namolny,ociera się o twarz,mruczy,podczas snu wtula się w szyję.Jest bardzo żywiołowy ,energiczny i mnóstwo czasu spędza na zabawach z innymi kociakami.Zastanów się nad dwupakiem ,naprawdę warto.Mógłby isć do Ciebie z Bąbelkiem pingwinkiem np.

Właśnie o takiego kociaka mi chodzi :) Niestety z powodów przytoczonych przeze mnie wcześniej, nie mogę zdecydować się na chwilę obecną na dwa kotki :( Jeśli jednak zmienisz zdanie i Rubinek nie znajdzie domku, to weź mnie proszę pod uwagę.

lena89

Post » Nie sie 26, 2012 14:25 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

Odpisałam na PW i pozwoliłam sobie jeszcze na napisanie w wątku rudych kotków.

Mam nadzieję, że mój kotek już gdzieś na mnie czeka :)

lena89

Post » Nie sie 26, 2012 14:33 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

lena89 pisze:Odpisałam na PW i pozwoliłam sobie jeszcze na napisanie w wątku rudych kotków.

Na pewno jeszcze nic nie jest przesądzone.Dlaczego nie możesz dwóch zabrać,czy problemem jest tylko małe mieszkanie?

horacy 7

Post » Nie sie 26, 2012 14:43 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

horacy 7 pisze:
lena89 pisze:Odpisałam na PW i pozwoliłam sobie jeszcze na napisanie w wątku rudych kotków.

Na pewno jeszcze nic nie jest przesądzone.Dlaczego nie możesz dwóch zabrać,czy problemem jest tylko małe mieszkanie?

Tak, ale nie tylko.
Pochodzę z domu, gdzie zawsze były zwierzaki, ale zawsze były one też (szczęśliwymi mam nadzieję ;)) jedynakami i raczej argument o tym, że dwa chowają się lepiej niż jeden nie jest tutaj zbyt przekonujący.
O ile dla mnie samej nie byłoby problemem mieszkać z dwoma kociakami, to muszę mimo wszystko liczyć się z opinią najbliższych mi osób, które będą miały swój udział w opiece i dzieliły z nimi przestrzeń życiową.
Ważną kwestią pozostaje też kwestia finansowa. Za swojego zwierzaka biorę pełną odpowiedzialność i muszę liczyć się ze wszystkimi kosztami, jakich wymaga jego posiadanie. Karma czy żwirek to jedna sprawa (nie ma co ukrywać, że jednak dwa koty to dwa razy więcej i tego i tego), a wizyty u lekarza, sterylizacja/kastracja czy leki w przypadku choroby to drugie. Z tym też muszę się liczyć i wolę świadomie i odpowiedzialnie podjąć decyzję o zapewnieniu dobrego i kochającego domu jednemu potrzebującemu go kociakowi wiedząc, że jestem mu w stanie zapewnić najlepsze z możliwych warunki.

lena89

Post » Nie sie 26, 2012 15:08 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

lena89 pisze:
horacy 7 pisze:

Tak, ale nie tylko.
Pochodzę z domu, gdzie zawsze były zwierzaki, ale zawsze były one też (szczęśliwymi mam nadzieję ;)) jedynakami i raczej argument o tym, że dwa chowają się lepiej niż jeden nie jest tutaj zbyt przekonujący.
O ile dla mnie samej nie byłoby problemem mieszkać z dwoma kociakami, to muszę mimo wszystko liczyć się z opinią najbliższych mi osób, które będą miały swój udział w opiece i dzieliły z nimi przestrzeń życiową.
Ważną kwestią pozostaje też kwestia finansowa. Za swojego zwierzaka biorę pełną odpowiedzialność i muszę liczyć się ze wszystkimi kosztami, jakich wymaga jego posiadanie. Karma czy żwirek to jedna sprawa (nie ma co ukrywać, że jednak dwa koty to dwa razy więcej i tego i tego), a wizyty u lekarza, sterylizacja/kastracja czy leki w przypadku choroby to drugie. Z tym też muszę się liczyć i wolę świadomie i odpowiedzialnie podjąć decyzję o zapewnieniu dobrego i kochającego domu jednemu potrzebującemu go kociakowi wiedząc, że jestem mu w stanie zapewnić najlepsze z możliwych warunki.

Rozumem nie będę naciskać.Napisz proszę gdzie mieszkasz jaka dzielnica.Nie możemy się dodzwonić do domku w którym miała być wizyta PA dla Rubinka jak to dłużej potrwa odpuszczę tamten dom.Martwi mnie troskę jego szalony charakter by nie psocił zbyt mocno jako jedynak lecz jeżeli sobie z tym poradzisz?Jak długo musiałby być sam w domu/

horacy 7

Post » Nie sie 26, 2012 15:23 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

horacy 7 pisze:
lena89 pisze:
horacy 7 pisze:

Tak, ale nie tylko.

Rozumem nie będę naciskać.Napisz proszę gdzie mieszkasz jaka dzielnica.Nie możemy się dodzwonić do domku w którym miała być wizyta PA dla Rubinka jak to dłużej potrwa odpuszczę tamten dom.Martwi mnie troskę jego szalony charakter by nie psocił zbyt mocno jako jedynak lecz jeżeli sobie z tym poradzisz?Jak długo musiałby być sam w domu/

Mieszkam w Śródmieściu. Mieszkanie jest bezpieczne i przygotowane na przyjęcie nowego domownika.
Od września zaczynam pracę na pół etatu więc nie będzie mnie w domu około 5h dziennie. Mam jednak nadzieję, że czas, jaki byłabym w stanie mu poświęcać zarówno rano, jak i po powrocie z pracy byłby w stanie wynagrodzić mu moją kilkugodzinną nieobecność (z tego co pamiętam, to zmęczone zabawą i najedzone kociaki trochę czasu potrafią przespać ;))

lena89

Post » Nie sie 26, 2012 15:29 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

Któryś z potrzebujących kotów znajdzie u Ciebie dom i to mnie ogromnie cieszy :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sie 26, 2012 15:37 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

Śródmiescie - mogę pójsc na wizytę pa :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 26, 2012 15:39 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

ewar pisze:Któryś z potrzebujących kotów znajdzie u Ciebie dom i to mnie ogromnie cieszy :lol:

Mam taką nadzieję :)

lena89

Post » Nie sie 26, 2012 15:52 Re: Szukam rudego przyjaciela, pomożecie?

Ja nadal w sprawie Rubinka.
Szukam innych zdjęć, ale te wstawiam czem prędzej.
Telefon rzeczywiście nie odpowiada, czyli jakby co i jak się Basia zgodzi nadal będzie "wolny"...
choć szybki to on jest :mrgreen:

Rubiś

Obrazek Obrazek

url=http://imageshack.us/photo/my-images/269/p8183073.jpg/]Obrazek[/url]Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sie 26, 2012 15:58 przez meksykanka, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]