Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 13:19 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

BOZENAZWISNIEWA pisze:
aga9955 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Ja jeszcze ponowie prosbe o zabranie od LIDKI02 3 chorych maluszków chociaż.Dwa sa niewidome i jeden ciezko chory(niedobór wzrostu ma)...Czy KTOŚ może zabrac do siebie dwupaczek slepków,albo jakiegos innego maluszka,bo jest ich sporo jeszcze...sa na działce :roll: Malutkie slepinki sa ze soba zrzyte i idą w dwupaku...

No wlasnie , po to caly watek pomocowy powstal, zeby u Lidki nie bylo takich chorych maluszkow. Zeby sterylkami ograniczyc populacje. Po to zeby zawalczyc z gmina o uwage i pieniadze.

edit: przypomne ,ze został ow watek zamkniety na prosbe zalozycielki.
:roll:

tak,został zamkniety,bo sie Lidka wkurzyła...dajcie jej czas,nie krytykowac ciagle i nie naciskac...no tez uwazam,że ten watek trzeba otworzyc,bo samemu się nie da...albo "da"nie tak jak trzeba...Lidka się uspokoi i mam nadzieje źe watek otworzy...Duzo się dzieje,niestety jak jest ktos uczciwy i takie "newsy'na swój temat słyszy to szlag go trafia..i nie chce juz żebrac/prosić i się upokarzac.Nie wiem ,dla mnei prosba o pomoc jest upokarzająca..mysle,że i dla Lidki tez,tym bardziej ,ze nie jest bogata i słyszała,ze się z kotów utrzymuje :roll: to jest okrutne co ludzie wypisują,pieprza głupoty jednym słowem,a Lidka się przejmuje..i wcale sie nie dziwię :(

Ja tylko z ciekawosci zapytam, czy Ty Bozeno masz jaka misje, jestes adwokatem lidki? Bo Lidka chyba moze sama odpowiadac za swoja dzialalnosc i za swoje decyzje. Mimo wszystko.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob sie 25, 2012 13:44 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

adwokatem Lidki nie jestem,ale jej kolezanka..jak to sie mówi"my zbieraczki się lepiej rozumiemy"i pewne rzeczy widzimy inaczej...skoro Lidki nie ma,a wiem ile ma kotów do pilnej adopcji pisze o tym,bo od kilku tygodni było to tematem jej watku"szukam DT-pilne,błagam o pomoc"i jak to bywa w zyciu..nikt nie ma miejsca przejęcia kotów potrzebujacych od Lidki,czy psów ode mnie...ale cięgi jak najbardziej chcetnie zbieramy ,ze "nie liczymy siły na zamiary"Ja nie potrafie zostawic zdychającego zwierzaka pod płotem,Lidka jak widac tez....Bardzo się ciesze,że jest grono ludzi którzy Lidce pomagali,pomagaja i beda pomagac.Wiem,ze jak siezrobi akcje sterylizacji gdzie mieszka będzie mniej kociat...i mniej trzeba bedzie "ratowac"...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 13:52 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

BOZENAZWISNIEWA pisze:adwokatem Lidki nie jestem,ale jej kolezanka..jak to sie mówi"my zbieraczki się lepiej rozumiemy"i pewne rzeczy widzimy inaczej...skoro Lidki nie ma,a wiem ile ma kotów do pilnej adopcji pisze o tym,bo od kilku tygodni było to tematem jej watku"szukam DT-pilne,błagam o pomoc"i jak to bywa w zyciu..nikt nie ma miejsca przejęcia kotów potrzebujacych od Lidki,czy psów ode mnie...ale cięgi jak najbardziej chcetnie zbieramy ,ze "nie liczymy siły na zamiary"Ja nie potrafie zostawic zdychającego zwierzaka pod płotem,Lidka jak widac tez....Bardzo się ciesze,że jest grono ludzi którzy Lidce pomagali,pomagaja i beda pomagac.Wiem,ze jak siezrobi akcje sterylizacji gdzie mieszka będzie mniej kociat...i mniej trzeba bedzie "ratowac"...

Bożeno (zauważ proszę, że już nie piszę "Bożenko" :ok: ), ile jest tych kotów do adopcji? Czy są już poogłaszane? Na jakich stronach? Czy mają wydarzenia na FB?

Nie zawsze można wziąć koty na DT, ale ich ogłaszanie, robienie wydarzeń na FB, propagowanie jest ogromną pomocą.

Widzisz, ja też nie zostawię potrzebującego pomocy zwierzaka. Ale zaraz po wyleczeniu intensywnie szukam mu domu, wykorzystując wszystkie środki, jakie tylko mogę wykorzystać.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 25, 2012 14:00 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013
Lidka gania jak głupa od rana do nocy ze zwierzakami.Zdjęcia kotów wstawia na bierzaco na swój watek.Prosi o pomoc w ogłaszaniu i szukaniu domu.Nie chce tu "wymyslac",ale chyba magdaradek wzieła od lIDKI MALUSZKA JAK SZUKAŁA DLA TYCH MALEŃTASÓW DOMU.jA BYM TE MALUSZKI ZAWIOZŁA DO USPIENIA WTEDY,BO NIE STAC BY BYŁO MNIE ANI NA LECZENIE ,ANI NA TRZYMANIE TYLU KOCIAKÓW W TAKIM STANIE W DOMU.tERAZ SA KOCIETA NIEWIDOME I NIE WIEM cO LEPSZE-HUMANITARNE USPIENIE MALUSZKÓW,KTÓRE CAŁE ZYCIE BEDA JUZ KALEKIE,czy ładowanie sie w kolejne koszta...Lidka ich nie uspiła,tak zdeydowała i tyle.Wiem jednak,ze tak dłuzej nie da rady.Zastanawiam sie tylko, czy WSZYSTKIE osoby jakie rzadaja od Lidki rozliczeń cokolwiek jej pomogły-jesli nie nie powinny sie wtracac w rozliczenie-Lidka-darczyńca.Tyle ,nie mam zamiaru ciagnac tego swojego "bełkotu"jak to wiele osób nazywa moje wypowiedzi...smutne jest to ,ze racja jedych=bycie debilami innych.Takie odnosze wrazenie i nie tylko ja :(
a co do nazywania Lidki zbieraczka to i owszem takie stwierdzenia padały i Lidka wie kto tak mówi...wstyd...

a co do zwrotu "Bożenko"to tez przyjmuje taka forme "korespondencji",bo jest bardzo miła,ale bez ".." :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 14:14 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

BOZENOZWISNIEWA, ciekawi mnie, co chcesz osiągnąć takimi wpisami? Powtórnie proszę, przestań manipulować i mącić.
Jeśli ktoś mógłby wysłać mi na maila zofia.sasza(małpa)gmail.com fotki i opisy pilnych adopcji, w poniedziałek porobię ogłoszenia.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob sie 25, 2012 14:17 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Zofia.Sasza pisze:BOZENOZWISNIEWA, ciekawi mnie, co chcesz osiągnąć takimi wpisami? Powtórnie proszę, przestań manipulować i mącić.
Jeśli ktoś mógłby wysłać mi na maila zofia.sasza(małpa)gmail.com fotki i opisy pilnych adopcji, w poniedziałek porobię ogłoszenia.

mącić?
sama nie mąć,to watek Lidki i póki ona mnie nie upomni bede pisała co chcę...Obraziłam Ciebie w czymś?Kogokolwiek?To nie Ty uwazasz ,ze powyzej ilus tam kotów w domu to zbieraczki sa?nie?Jak Lidka ma wierzyć ludziom ,którzy juz na wstępie gardza takimi jak ona?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 14:21 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Zofia.Sasza pisze:BOZENOZWISNIEWA, ciekawi mnie, co chcesz osiągnąć takimi wpisami? Powtórnie proszę, przestań manipulować i mącić.

mącić?
sama nie mąć,to watek Lidki i póki ona mnie nie upomni bede pisała co chcę...Obraziłam Ciebie w czymś?Kogokolwiek?To nie Ty uwazasz ,ze powyzej ilus tam kotów w domu to zbieraczki sa?nie?Jak Lidka ma wierzyć ludziom ,którzy juz na wstępie gardza takimi jak ona?

nie wypowiadałam się do tej pory bo śledzę wątek i kibicuję
ale proszę daj się wypowiedzieć Lidce i pozwól jej prowadzić jej wątek
ona na pewno dojdzie do porozumienia z forumowiczami o ile jej na to pozwolisz
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sie 25, 2012 14:26 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

dalia zapewniam,ze Lidka nie musi czekać na "moje pozwolenie",bo jest duża,mądrą dziewczynką :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 14:28 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

BOZENAZWISNIEWA pisze:

mącić?

Proszę - bądź sprawiedliwa. To Zofia.Sasza bardzo prosiła Lidkę o przyjęcie pomocy dla Grażynki. Przeczytaj i sama powiedz, czy w tym cytacie widzisz chociaż odrobinę pogardy:

Zofia.Sasza pisze:Grażynka nie umrze szybko. Może żyć jeszcze wiele lat, a te rany będą boleć, powodować straszliwe cierpienie. Mam alergię, więc wiem co piszę. Gdy taki stan się zaostrza, czujesz się jak przy grypie. Łamie w kościach, boli głowa. Skóra swędzi tak, że ranisz się do krwi. Bo ból jest lepszy niż to. Lidko02, daj swojej kotce szansę na życie bez tego piekła... Przyjmij oferowaną pomoc, proszę :(

Wypowiedzi Zofii.Saszy pełne są autentycznej troski o zwierzęta, natomiast nie ma w nich nawet śladu pogardy dla Lidki.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 25, 2012 14:32 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

BOZENAZWISNIEWA pisze:

mącić?

akurat Zofia.Sasza nie atakuje Lidki tylko oferuje pomoc i wykazuje się troską
po co mącić na wątku Lidki
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob sie 25, 2012 14:34 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

BOZENAZWISNIEWA pisze:dalia zapewniam,ze Lidka nie musi czekać na "moje pozwolenie",bo jest duża,mądrą dziewczynką :ok:

ja to wiem, ale mam wrażenie ze chcesz ja wyręczyć
według mnie zupełnie niepotrzebnie
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sie 25, 2012 14:38 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Vega013...nie ma sensu,zebysmy swoje racje przedstawiali,ale ja widze pewne sprawy inaczej niz Ty,czy PANI X.Inaczej tez widzi pomoc Lidka...wiesz jesli się komus pomaga,to robi sie to z checi pomocy,a nie szali przetargowej pt"zrobisz tak jak co powiem"...BO TO NIE JEST POMOC ,A KONTRAKT...a Lidka moze nie chcec tańczyc do rytmu waszych klasów/głasków i nakazów.Prawda?
Owszem w przypadku Grazynki Zofia&Sasza bardzo ładnie się zachowała,jak najbardziej poparłam jej propozycje ,bo jest madra i trzeba Grazynce pomóc..Jestem jak najbardziej za.I nie wiem o co chodzi,bo jak ktos umie czytac to doczytał,ze prosze Lidkę o otworzenie watku pomocowego dla kotów i przyjecie pomocy w sterylkach i adopcjach....Więc gdzie tu widzicie mącenie?Ja w przeciwieństwie do niektórych osób mówie co myslę ,a nie pierdyle na pw za plecami,a niektórych rzeczy nie mówie,bo się do czegos zobowiązałam.Przyzwyczajam sie jednak do faktu,ze niektórzy na tym forum maja zakaz wypowiedzi jesli jest ona "niespójna"z tokiem myslenia grona "rzadzacych"...innymi.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 14:40 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

dalia pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:dalia zapewniam,ze Lidka nie musi czekać na "moje pozwolenie",bo jest duża,mądrą dziewczynką :ok:

ja to wiem, ale mam wrażenie ze chcesz ja wyręczyć
według mnie zupełnie niepotrzebnie

nie ..vega013 zapytała ile ma Lidka kotów do adopcji,więc napisałam o ilu wiem.Ma swoich 14 rezydentów +6 w domu+na działce...a ile w krzakach pod szpitalem/w lesie i Bóg wie gdzie to nie wiem
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 14:45 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Lidka, moja rada, jeżeli dostaniesz od kogoś propozycję konkretnej pomocy(np. finansowanie sterylki), ustal z góry z darczyńcą warunki tej pomocy, czyli czego oczekuje w zamian. Jeżeli jesteś w stanie spełnić te warunki, to zgadzasz się i postępujesz zgodnie z ustaleniami.
Pozostałe osoby, które mają milion przeróżnych pytań ignoruj, nie musisz im odpowiadać, bo zawsze będą przepychanki w wątku.
Życzę Ci powodzenia.
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Od: Pon lip 03, 2006 20:33

Post » Sob sie 25, 2012 14:59 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Dawno tu nie zaglądałem. Jestem przerażony. Nigdy nie rozumiałem dlaczego dochodzi do takich sytuacji...no ale cóż fora internetowe mają taką przypadłość :x . Ze swojej strony napiszę, że miałem okazję poznać lidke osobiście. Byłem też u niej w domu. Poznałem męża. Widziałem jej podopiecznych. Lidka jest ostatnią osobom, której zarzuciłbym inne intencje niż niesienie pomocy. Widać, że wszystko co robi to z myślą o kotach. Taką postawę podziwiam i popieram. Lidka nie poddała się gdy czepiali jej się sąsiedzi czy działkowcy. Jednak lidka jest tylko człowiekiem a teraz coś pękło. Pewnie dlatego, że to inni miłośnicy kotów ja "atakują". Ja jestem pewny, że dziewczyna sobie z tym poradzi. Jakby co to moja pomoc zawsze jest aktualna. Pamiętaj, że wszystkich potrzebujących kotów nie dasz rady uratować a bez pomocy innych uratujesz ich jeszcze mniej. :ok:
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

[poprzednia][następna]