KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 13:49 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Przepiękne jest to zdjęcie :ok: ooo widzę, że wklejasz dalej...

Zdjęć zrobiłam 646 8O i jak tu te najładniejsze wybrać :lol:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 24, 2012 14:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

moni_citroni pisze:Witajcie po długiej przerwie.
Pod koniec wrzesnia będę w Sosnowcu i chciałabym przywieźć cos do jedzenia dla kotów, nie wiem jednak czym je karmicie.
Suche RC niestety jest u nas duzo droższe niż w Polsce, więc nie opłaca się go przywozić, to juz lepiej wrzuce Wam troche pieniędzy do skarbonki.
Nadal dajecie kotom te tacki z Rossmanna ? Czy może coś innego ?

Odpisałam pw :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt sie 24, 2012 14:47 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Gosiu zdjęcia Misiaczka przepiękne :king:
Jak się z nimi ogarniesz czekam na mail i wysyłam je dalej w eter :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt sie 24, 2012 14:54 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.08.-26.08.2012 r.
20.08. pon. rano Marta wie. Ewa
21.08.wt. rano Kasia wie. Cookie
22.08. śr. rano Kasia wie Iwona
23.08. czw.rano Marta wie. Cookie
24.08. piat rano CatAngel wie. brak
25.08. sob. Dorota wie. Teresa
26.08. niedz. rano brak wie. Alienor

Czy ktoś dzisiaj będzie w KCh?

Cookie1706

Post » Pt sie 24, 2012 14:57 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Gosiu zdjęcia Misiaczka przepiękne :king:
Jak się z nimi ogarniesz czekam na mail i wysyłam je dalej w eter :D

Ok tylko musze wybrać które podesłać bo trochę tego jest i od razu podeślę te ze Schroniska

Do zdjęć Miśka na poprzedniej str dodaję kolejne.

Najpiękniejszy :1luvu:
Obrazek

I złodziejaszek przyłapany na gorąco :)
Obrazek

CatAngel

Post » Pt sie 24, 2012 19:42 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzisiaj dzwoniła Marta że podjechała podać tylko leki do chatki.
Bo nie było zgloszenia na wieczorny dyzur.
A ja w pracy do 23-ciej i jutro rano na dyżurek w KC (oj to będzie w kuwetach oj będzie :| )
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt sie 24, 2012 20:06 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Oj będzie Dorotko, będzie...
My byliśmy u weta, więc podałam jedzonko i antybiotyk Orzeszkowi - przy okazji.
Elenkowce dostały po zastrzyku, a na jutro wieczór mają na wynos (są w witrynce). Pobrałam jeszcze jedną próbkę kupy Łokera.

Marika dzisiaj chyba lepiej, nie wiem jak z tą jej kupą, bo nie dostałam informacji. Powinna dostawac immunodol żeby jej się coś z tego oka dalej nie rozwinęło. Immunodol jest na drowej dla Orzeszka, można osypac pół i podawac Mariczce. Ona już dostawała ful antybiotyków, więc lepiej się jeszcze wstrzymac.

Pojechał też do weta kociak biało-czarny ze zdrowej, ten ze schronu. Dostał imię Melchior. On ma trzecie powieki na pół oka już od dłuższego czasu i dzisiaj była zgłaszana sraczka. Kociak zapewne ma inwazję obcych. Był kilka dni temu odrobaczany, ale dzisiaj znowu dostał procox, ma mocno wydęty brzucholek, powinien dostac pro-kolin. Za kilka dni powinien się pokazac u weta. On miał chyba jechac jutro do M1, pytałam p.weta, mówi że to kiepski pomysł :roll:
Mogą to byc jakieś wstrętne pierwotniaki i tak się zastanawiam, czy nie będzie lepiej dac go do boksu i zbadac kupę, bo nam znowu na zdrowej się wszystko rozniesie. Zdecydujecie, bo ja trochę wymiękam z tymi wszystkimi kupami.

Złota ma lekką anemię i bardzo zaniżony poziom cholesterolu, co może wskazywac na coś z trzustką, wygląda to tak jakby była niedożywiona, może miec zaburzenie wchłaniania. Do jakiejś bardziej konkretenej diagnozy potrzebna jest jej kupa.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt sie 24, 2012 20:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Acha, prawe oko Ziutka -proszę obserwowac.
Macie jakieś wieści o Rudziku?
Gosiu, fajne fotki. Ronaldo śliczny i okropnie niegrzeczny :twisted:

The Szops

Post » Pt sie 24, 2012 20:29 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Taaaa :twisted: Ronaldo to rozbójnik.

Co do Mariki to jak byłam rano to przy mnie nie robiła kupki. Pojadła pobawiła się, czarowała jeszcze Agnieszkę :twisted: i poszła spać do koszyczka :)
Amelka jest biedna :( robiła znów kupke w biegu :( bo jak zwykle pojawił się przy niej Dekster :| A ona nie lubi żadnych kotów :(

CatAngel

Post » Pt sie 24, 2012 20:33 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:
I złodziejaszek przyłapany na gorąco :)
Obrazek

Jesteś wielka, świetne zdjęcie :smokin:
Marta dzięki za szybki dyzur, ja mam w domu gości, których właśnie zaniedbuje i mnie wyzywają :crying: :wink:

Cookie1706

Post » Pt sie 24, 2012 21:08 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:My byliśmy u weta, więc podałam jedzonko i antybiotyk Orzeszkowi - przy okazji.
Elenkowce dostały po zastrzyku, a na jutro wieczór mają na wynos (są w witrynce). Pobrałam jeszcze jedną próbkę kupy Łokera.

Pojechał też do weta kociak biało-czarny ze zdrowej, ten ze schronu. Dostał imię Melchior. On ma trzecie powieki na pół oka już od dłuższego czasu i dzisiaj była zgłaszana sraczka. Kociak zapewne ma inwazję obcych. Był kilka dni temu odrobaczany, ale dzisiaj znowu dostał procox, ma mocno wydęty brzucholek, powinien dostac pro-kolin. Za kilka dni powinien się pokazac u weta. On miał chyba jechac jutro do M1, pytałam

Marta do kiedy Orzeszek ma antybiotyk? Nie chcę zapeszać ale być może szykuje mu się domek :)

To Melchiora do M1 nie zabierzemy, może Kasia zabierze tylko buraska, jutro rano będę w schronisku to porozmawiam z Panią Doktor, które kociaki ze schronu mogą jechać do M1, i jakoś tak to poukładamy żeby było dobrze, bo dziś znów przybyły dwa jedno małe, jedno większe, jedna dorosła i jak wychodziłyśmy Rumcajs jechał po następnego z interwencji :( .
No narmalnie ręce opadają. Kasia jeszcze zabrała do domu jednego ledwo chyba dwutygodniowego maleńtasa dołożony był do kotki z większymi kociakami głodny i darł się straszliwie na całe schronisko 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sie 24, 2012 21:34 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Orzeszek dostaje antybiotyk od 22.08 przez 10 dni (no i ten cholerny grzyb na pyszczku przy wąsach :( )

The Szops

Post » Pt sie 24, 2012 21:45 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Orzeszek dostaje antybiotyk od 22.08 przez 10 dni (no i ten cholerny grzyb na pyszczku przy wąsach :( )

O cholera zapomniałam o grzybie :oops: no to może jakiś inny kociak rozmawiałam też o Misiu - zresztą zobaczymy.
Pani miała 12 letniego persa którego niestety musiała uśpić no i jest w domu 5 letnie dziecko - myślała o małym kociaku, ale podpowiedziałam jej że może lepiej większy - zobaczymy jak przyjadą być może spodoba się im całkiem inny kociak :)

terenia1

Post » Pt sie 24, 2012 21:48 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

A to chwilowo nowy podopieczny Kasi, maluszek ze schroniska, właśnie gadałam z Kasią nakarmiony i śpi między dwoma butelkami po piwie :ryk: napełnionymi gorącą wodą, oczywiście nie bezpośrednio :wink:

Obrazek

terenia1

Post » Pt sie 24, 2012 22:00 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Państwo chcący adoptować Issy poczekają na nią aż skończy leczyć grzybka :ok:

CatAngel

[poprzednia][następna]