Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 13:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:"Józia- też nie jest za szczęśliwa z innymi kotami. Cieknie jej z obu oczu- takim ropnym wysiękiem. Uszy cały czas zaropiałe- nie wiem ile ma to schodzić, ale za każdym razem jak czyszczę jej uszy, ich stan jest bez zmian."

Wczoraj oglądałyśmy Józię ,ja osobiście uważam że kotkę powinien obejrzeć dr.Kostrzewski.Wydaje mi się że ranka po usunięciu guzka nie jest zagojona i wdała się tam jakaś bakteria.Bo skąd ten wysięk z uszu i wyciek ropny z oczka?

Evik masz naganę za uprowadzenie zmiotki i szufelki.Naszukałam się jej wczoraj że hej ,a naklełam nie mniej.I już zakupiłam nową ,więc w razie czego na kociarni będą dwa komplety :wink:

Marta
O co to, to nie, wczoraj po południu, po 14 zmiotka i szufelka zostały odniesione (nie przeze mnie, ale przez zaufane osoby :wink: ) i leżą w przedsionku przy schodach - na przeciwko mopa. Trza było zadzwonić, to bym powiedziała. Wiszę Ci za niepotrzebny zakup wobec tego. Niestety do 3-go jestem bez forsy :cry:
Dziewczyny, to co z Józią, mam organizować do pomocy koleżankę i jechać z nią do
dr Kostrzewskiego? Może jakiś bliższy wet może ją obejrzeć? Czekam na wiadomość. Od poniedziałku zaczynam pracę, więc ewentualnie w któryś dzień po południu mogłabym, jak kumpela się zgodzi nas dowieźć.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sie 24, 2012 14:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Opis Poli:
"Pola to drobna czarna koteczka, która rok temu przybłąkała się pod jedną z kamienic w Dąbrowie Górniczej. Dobrzy ludzie karmili ją, jednak nikt nie przyjął jej pod swój dach. W tym czasie urodziła dwa mioty kociąt, których nie była w stanie wykarmić. Obecnie kotka dochodzi do siebie po zabiegu sterylizacji."

Do adopcji wymyślę coś lepszego. Zobaczymy jaki ma charakter. Jak do niej chodziłam pod kamienicę to była miziasta, barankowała, ugniatała łapkami, więc mam nadzieję, że na kociarni się odnajdzie i jej charakter się nie zmieni :)

Ile ona może mieć lat? Stan zębów może wskazywać, że jest starsza już, tak?
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt sie 24, 2012 15:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:
mar_tika pisze:"Józia- też nie jest za szczęśliwa z innymi kotami. Cieknie jej z obu oczu- takim ropnym wysiękiem. Uszy cały czas zaropiałe- nie wiem ile ma to schodzić, ale za każdym razem jak czyszczę jej uszy, ich stan jest bez zmian."

Wczoraj oglądałyśmy Józię ,ja osobiście uważam że kotkę powinien obejrzeć dr.Kostrzewski.Wydaje mi się że ranka po usunięciu guzka nie jest zagojona i wdała się tam jakaś bakteria.Bo skąd ten wysięk z uszu i wyciek ropny z oczka?

Evik masz naganę za uprowadzenie zmiotki i szufelki.Naszukałam się jej wczoraj że hej ,a naklełam nie mniej.I już zakupiłam nową ,więc w razie czego na kociarni będą dwa komplety :wink:

Marta
O co to, to nie, wczoraj po południu, po 14 zmiotka i szufelka zostały odniesione (nie przeze mnie, ale przez zaufane osoby :wink: ) i leżą w przedsionku przy schodach - na przeciwko mopa. Trza było zadzwonić, to bym powiedziała. Wiszę Ci za niepotrzebny zakup wobec tego. Niestety do 3-go jestem bez forsy :cry:
Dziewczyny, to co z Józią, mam organizować do pomocy koleżankę i jechać z nią do
dr Kostrzewskiego? Może jakiś bliższy wet może ją obejrzeć? Czekam na wiadomość. Od poniedziałku zaczynam pracę, więc ewentualnie w któryś dzień po południu mogłabym, jak kumpela się zgodzi nas dowieźć.

My byłyśmy przed godz 14 :mrgreen: Nie żartuj z tym zwrotem kasy ,druga zmiotka się przyda.
Jeżeli Józia była operowana u dr.Kostrzewskiego to uważam że on powinien dokończyć leczenie małej

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 24, 2012 16:54 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Zińdybry,

Co z dyżurami na przyszły tydzień? Ja poproszę wtorek i środę rano, mam już klucze więc mogę iść sama, tyle że nie wiem czy jestem na siłach podać leki, nie znam jeszcze wszystkich kotów.

Dzisiaj dostarczyłam do Herzpl Gluta na DT, dzięki za fajne spotkanie :)

Na kociarni była ze mną moja koleżanka i zakochała się w Berciku:) wkrótce chyba zrobimy jakąś wizytę próbna z Bercikiem u niej w domu(jest dziecko).

Muszę pochwalić Rexa wykąpałam go dzisiaj i był aniołem w porównaniu do moich poprzedniczek. Zaraz po kąpieli wzięłam go na ręce i zaczął mruczeć:))

Zauważyłam że nie ma pazurka w tylnej łapce, powiedzcie mi czy miał też tak wcześniej, chce iść z nim do weta więc będę potrzebowała książeczki.
Martika powiedz mi jak się umówimy na podpisanie umowy adopcyjnej.

Dzisiaj rozmawiałam też z kumplem odnośnie strony, zrobi oczywiście za darmo, proszę dajcie znać jak to widzicie, według mnie powinny zostać zakładki które są dodatkowo zakładka Aktualności, Wolontariat( i tutaj nasze zdjęcia+ opis od kiedy itd), Możesz pomóc!( z infromacją gdzie można przesyłać "dary" i pieniądze) no i w późniejszym etapie myślałam o własnym forum albo jakimś czacie + oczywiście zakładka kontakt.

Dajcie znać co o tym myślicie.
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Pt sie 24, 2012 17:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marcisz napisałam maila.

I kolejny kociak jedzie do adopcji tym razem Cezarek zostaje na stałę u Eli :D

Marta co u Was słychać?Jak Glut i ryży?

mar_tika

Post » Pt sie 24, 2012 19:59 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Elu , gratulacje. I dziękuję za telefon. miło Cię było usłyszec . jesteśmy zmłodą nad morzem. w zeszłym roku dokłądnie o tej porze tez wdychałyśmy jod. i nie mogłyśmy się doczekać powrotu do domu bo umówiony był odbiór Amikowskiego. 31. 08 minie rok jak wylądował u nas. i nie wyorażamy sobie domu bez niego!!!

najświeższy leń:)
Obrazek

Obrazek

poxdrawiam serdecznie:)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Pt sie 24, 2012 20:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

zrobiłam dziś dyżur wspólnie z Kasią
z ważniejszych spraw to
1 Bella (boks nr 6) ma bardzo spuchnięte sutki a raczej matka natura nie daje jej spokoju z laktacją i to bardzo wpływa na jej stan :(
2 Józi uszy są w złym stanie wydaje mi się że w gorszym niż w poniedziałek albo ktoś nie wyczyścił ich rano - moim zdaniem musi pojechać do weta

i założyłam "kartoteki" na boksach- takie jak poddała to na spotkaniu Marzena o ile pamiętam
więc teraz opisujcie na tych kartkach koty żeby się nie gubić kto jest w danym boksie

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt sie 24, 2012 20:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze: 2 Józi uszy są w złym stanie wydaje mi się że w gorszym niż w poniedziałek albo ktoś nie wyczyścił ich rano - moim zdaniem musi pojechać do weta

Józia w poniedziałek pojedzie ze mną i koleżanką do dr Kostrzewskiego. Po południu, bo rano pracujemy. Jutro weta nie ma, więc to najwcześniejsza opcja. Chyba,że uważacie dziewczyny, że jest tak źle,że trzeba z nią jutro do innego weta.
Aange, a jak ona się zachowuje, wygląda na chorą, jest bidulka? Czy myslisz, że można do poniedziałku poczekać?
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sie 24, 2012 20:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:zrobiłam dziś dyżur wspólnie z Kasią
z ważniejszych spraw to
1 Bella (boks nr 6) ma bardzo spuchnięte sutki a raczej matka natura nie daje jej spokoju z laktacją i to bardzo wpływa na jej stan :(
2 Józi uszy są w złym stanie wydaje mi się że w gorszym niż w poniedziałek albo ktoś nie wyczyścił ich rano - moim zdaniem musi pojechać do weta

i założyłam "kartoteki" na boksach- takie jak poddała to na spotkaniu Marzena o ile pamiętam
więc teraz opisujcie na tych kartkach koty żeby się nie gubić kto jest w danym boksie

Dziś rano nie było dyżuru.Baśka wpadła z lekami ,nakarmiła koty ,posprzątała kuwety i podała leki.Przypuszczam że zapomniała wyczyścić uszy Józi.
Ewa na pokojnie koteczka dotrwa do poniedziałku.

Mira i Bela dostają galastop na laktację .Dziś podała e Baśka jutro ma podać p.Ewa ,ale

w boksie nr 6 siedziała czarna Pola która nie miała wzdętych sutków.Sama je osobiście oglądałam ,więc nie wiem czy jakieś roszady w boksach czy pomyłka w imionach?

boks nr 1 Mira :arrow: boks 2 Nilot :arrow: boks nr 3 Bella :arrow: boks nr 4 dziczka po sterylce :arrow: boks nr 5 pusty :arrow: boks nr 6 czarna Pola od Kasi

mar_tika

Post » Pt sie 24, 2012 20:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:boks nr 1 Mira :arrow: boks 2 Nilot :arrow: boks nr 3 Bella :arrow: boks nr 4 dziczka po sterylce :arrow: boks nr 5 pusty :arrow: boks nr 6 czarna Pola od Kasi

Byłam dzisiaj na chwile w kociarni i z tego co kojarzę boks 1 był pusty ale ręki sobie nie dam uciąć
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Pt sie 24, 2012 21:03 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

filcowasova pisze:Elu , gratulacje. I dziękuję za telefon. miło Cię było usłyszec . jesteśmy zmłodą nad morzem. w zeszłym roku dokłądnie o tej porze tez wdychałyśmy jod. i nie mogłyśmy się doczekać powrotu do domu bo umówiony był odbiór Amikowskiego. 31. 08 minie rok jak wylądował u nas. i nie wyorażamy sobie domu bez niego!!!

najświeższy leń:)
Obrazek

Obrazek

poxdrawiam serdecznie:)

Aż mi teraz głupio że nie chciałam wydać Wam Amika do adopcji.Dobrze że Ela kopnęła mnie w 4 litery :mrgreen:
Powidzenia kochani na następne 15 lat :D

mar_tika

Post » Pt sie 24, 2012 21:08 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Marcisz napisałam maila.

I kolejny kociak jedzie do adopcji tym razem Cezarek zostaje na stałę u Eli :D

Marta co u Was słychać?Jak Glut i ryży?

na poczatku mego listu dziekuje Marcisz za transport i mila rozmowe :)
koty sie powachaly nosami styknely i kazdy poszedl sobie to znaczy rudy czesto sie klad tak by miec gluta na oku. glut znalazl sobie miejsce pod stolkiem .wykapalam go z siostra :roll: rudy byl aniolkiem glut ja tak podrapal... balysmy sie zeby mu serducho nie stanelo ale sie udalo.lezy do tej pory pod stolem dalam mu tam recznik,przeschnal troche ale dwa razy chcial mi na buty wejsc nie wiem czy che mi je podlac czy sie polozyc :? pochrupal suchego zjadl ladnie mokre natomiast rudy ukradl mu kilka chrupek i nie je wogole znaczy mokre zjadl ale suchego swojego nie chce i glutkowego tez nie je :?
a mam pytanie ktos wie czy glut dostal dzisiaj tabletke bo nie wiem czy mu dawac :?: :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt sie 24, 2012 21:21 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marcisz pisze:
mar_tika pisze:boks nr 1 Mira :arrow: boks 2 Nilot :arrow: boks nr 3 Bella :arrow: boks nr 4 dziczka po sterylce :arrow: boks nr 5 pusty :arrow: boks nr 6 czarna Pola od Kasi

Byłam dzisiaj na chwile w kociarni i z tego co kojarzę boks 1 był pusty ale ręki sobie nie dam uciąć

Na pewno jest tak:
1- pusty
2- Nielot
3- Mira
4- dzicz
5- Bella
6- Pola
aange miała na myśli Belle tylko pomyliła nr boksu.
Obrazek

Kasia89

Post » Pt sie 24, 2012 21:28 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

martika jak to nie chciałaś ? nic mi Ela nie zdradziła:) no ładnie :mrgreen:

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Pt sie 24, 2012 21:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Józia po czyszczeniu uszek ładnie zjadła i bawiła się piórkiem :)
Florek- wiiwii miała rację- trzeba mu dać miskę pod nos i dużo do niego mówić, głaskać, to wtedy zaczyna jeść. Nie zjadł całej wszystkiego, ale zawsze coś :)
Niestety Mira leży cały czas w kuwecie. Bardzo biedna jest :(
Zdecydowanie najlepiej po sterylce miewa się Pola. Troszkę warczała na Józię (bo ona jako jedyna była na pokojach kiedy robiłyśmy boksy). Tak poza tym widać, że jej charakter się nie zmienił i jest cudowna :1luvu:

Na pokojach zostawiłyśmy trzy waleczne księżniczki- Yoko, Walerkę i Klarę.
Obrazek

Kasia89

[poprzednia][następna]