Zamknięty pers i pingwinek, Pan umarł ['] Pusia w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 7:00 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Anna61 pisze:
alix76 pisze:Plus jest taki, że ludzie widać mają na tyle przytomności, żeby zamykać gdzieś koty otwierając niezabezpieczone okno. Minus, i to poważny, to fakt, ze osoby uzależnione nie są na ogół w stanie zadbać o siebie a co dopiero o istoty od nich zależne (dzieci, zwierzęta).

A to podobno młodzi ludzie są,(+-35lat) kobieta i mężczyzna. :(

Nałóg wieku nie wybiera, niestety.
Za to skutecznie odbiera zdolność świadomego rozumowania.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 24, 2012 10:30 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

ja1 pisze:
Anna61 pisze:Byłam o 20 godzinie tak jak napisałam na kartce, ale niestety, nie otworzyli mi drzwi pomimo pukania.
Okno było otwarte, więc musiał tam ktoś być.
Napisałam karteczkę że jutro też tam pójdę.
Martwi mnie to, bo nie są widocznie zainteresowani pomocą tym kotom jak i im, co też nadmieniłam w liście, bo zapytałam czy oni mają jedzenie. Nie skusili się też na kwotę 200złotych za oba koteczki.

Pukałam do tych drzwi.

Obrazek

Gdy mówiłaś o zniszczonych drzwiach, to nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogą być TAK ZNISZCZONE !
To bardziej jakiś właz do schronu przypomina (po wybuchu bomby atomowej).

Ciekawe jak kotki się czują przy tym odurzającym zapachu alkoholu :(

To tak na dowód, że nie kłamię i wcale nie przesadzam.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sie 24, 2012 16:20 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Brak słów...Rudy jest podobny do mojego nieżyjącego już Rudego...Żeby się udało...
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pt sie 24, 2012 18:20 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Ciekawe jak dzisiaj będzie, ale już mam stracha. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt sie 24, 2012 18:27 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Czekam na szczegóły dzisiejszej wizyty

Kaliszanka

Od: Śro lip 25, 2012 20:58

Post » Pt sie 24, 2012 18:40 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Anna61 pisze:Ciekawe jak dzisiaj będzie, ale już mam stracha. :(

Trzymam mocne kciuki :ok: :ok: :ok: oby się udało zabrać stamtąd te biedne koty :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt sie 24, 2012 18:48 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Ja też trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za pomyślność akcji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pt sie 24, 2012 19:27 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

UDALO SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A szczególy to juz zostawiam Annie:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sie 24, 2012 19:28 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Mam persiczkę :D
resztę napisze potem, bo teraz muszę się nią zająć.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 24, 2012 19:33 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

Jezu jak się cieszę .... :ok: :D

A pingwinek ?
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt sie 24, 2012 19:35 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek w melinie:(proszę

No własnie miałam napisać, że rudy okazał się dziewczynką.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt sie 24, 2012 20:03 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek, mam persiczkę :)

Neigh pisze:No własnie miałam napisać, że rudy okazał się dziewczynką.

Tak, to dziewczynka Pusia barrrdzo miziasta :D którą ci ludzie znaleźli na ulicy podobno.
Kotka u nich była 3 lata a ma tak około 6 podobno.
Kołtuny straszne, ogon cały do wygolenia, ja usunęłam tylko tylko te wielkie zwisające kule sierści, oraz wypsikałam Fiprexem bo ma pcheły.
Kotka pięknie wszamała pół saszetki felixa i chciała jeszcze, ale boję się jej dać więcej na raz.

Pingwinek okazał się też koteczką około 10 letnią, bez sterylizacji, niedawno ponoć byli z nią u weta, bo chora była i pani musi z nia znowu iść ale to wszystko podobno. Kotka jest z nimi już 10 lat i też znaleźli malutką na ulicy.
Państwo powiem Wam szczerze, że przemili i nie spodziewałam się tego, aż mi się chciało płakać jak pani ją trzymała na rękach i tuliła. :cry:
Zapytałam czy czegoś nie potrzebują i jeżeli już, to jedzenie dla nich i tego drugiego kotka, i bardzo proszę o tą pomoc.
Obiecałam, że na pewno przyjdę i proszę abym mogła tego słowa dotrzymać. :(
Dałam 100 złotych zadośćuczynienia oraz trochę karmy suchej i 4 saszetki dla tej drugiej koteńki.

Następna sprawa, jak ją dostarczyć do Poznania?
Ja ewentualnie mogę ją podrzucić jutro za Sieradz.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 24, 2012 20:24 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek, mam persiczkę :)

To kruszynka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Córka musi z nią siedzieć w łazience, bo jak tylko wyjdzie od niej to kotka płacze.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 24, 2012 20:25 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek, mam persiczkę :)

Jesli ma przyjechać do Kasi i mnie w jakimś sensie to do Warszawy, a nie Poznania.

Mogę załawić 20 kg karmy za 60 zł. Nie wiem jakiej, bo nie dopytałam. Jeśli uważasz, że ludzi ( kota ) trzeba wspomóc, to się to zrobi.

Anna nie wycinaj kołtunów, poza takim wiszącymi ew. Persa jest bardzo łatwo skaleczyć tzn. obciąć kołtun razem ze skórą. Niestety często się to zdarza - lepiej jest wiec ogolic. Ale zanim się ogoli ( co najcześciej wymaga przyśpienia ) KONIECZNE są badania. Persa się nie usypia bez badań - ze względu na nerki.

Obrazek

Neigh

Post » Pt sie 24, 2012 20:26 Re: Pabianice, zamknięty pers i pingwinek, mam persiczkę :)

o matusku miły.........jakie to chude..........

I żeby nie było - kota się na początek powinno solidnie przebadać. Oferta z naszej strony jak najbardziej aktualna. Jednak jeśli Ktoś ma lepszy pomysł - dt albo coś innego to super.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]