FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2012 21:02 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

DS dopytuje się czy już coś wiadomo? Czy jest już jakaś decyzja?

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Śro sie 22, 2012 22:13 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Zajrzałam i oniemiala:ale mnie omijają ważne rzeczy...
Meksykanko,żyjesz????

Bo telefoniłam do Ciebie ???

Piszcie co tam w sprawie adopcji...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sie 23, 2012 6:56 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ciekawość mię zżera.........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sie 23, 2012 9:51 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Mam ultimatum do dziś.
Obiecałam, że odezwę się dziś po południu.
Się odezwę... jako żywo...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sie 23, 2012 19:47 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ultimatum brzmi groźnie :twisted:

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Czw sie 23, 2012 19:53 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Się nie odezwałaś [FOCH] :evil:
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sie 23, 2012 20:07 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Meksykanka, kobieto- daj nam żyć.
Powiedz co i jak! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sie 23, 2012 22:56 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Bardzo serdecznie przepraszam za opóźnienie.
Po rozwiezieniu fantów bazarkowych dostałam tajemniczego rozstroju żołądkowego... i teraz powoli się pionizuję.
To napiszę tylko szybko zanim minie północ.

Żuber zostaje w Żubrogawrze na DS.
Od razu uprzedzam
Ilona i władze schroniska powiadomione. Decyzja otrzymała błogosławieństwo.
Do Pieczarki tylko napisałam na PW (obiecałam, że także zadzwonię czego już dziś ze względu na późnąporę nie uda się uczynić ale... jest eszcze jutro).

Dziękuję Pieczarce, której wiedzę, życzliwość i chęć pomocy bardzo szanuję za wystąpienei z propozycją znalezienia domu dla Zubra...
Zdaję sobie w pełni sprawę z tego, że wystąpiła z propozycją, żeby pomóc mnie, Zubrowi i wszystkim zainteresowanym.

Ponieważ czasu na decyzję było niewiele... należało włączyć szybkomyślenie.
Decyzję biorę na własną odpowiedzialność, własne sumienie, serce.... i co tam jeszcze w duszy gra...

Zuber się rozwija
Żuber się zmienia
Żuber nie ma ataków z serii "bij- zabij"
Żuber zaskoczył mnie ostatnio zawieszeniem broni w sprawie innokociej....
Żuber rokuje

Nie umiemy oddać Zubra a tośmy sobie uświadomili jak pojawił się domek, któremu nic nie można było zarzucić a wręcz przeciwnie...

23.55

To szybko wysyłam, żeby to poszło jeszcze dziś
Żuber śpi
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sie 23, 2012 23:48 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

a mnie nie pozostaje nic innego, jak tylko odstapic watek Fiony Meksykance ;)

bardzo sie ciesze, naprawde. Myslimy obie z Ola (kierownictwem schronu), ze Zuber nie mogl trafic lepiej :piwa:
dziekujemy Zosiu za super opieke, wielkie wyczucie i nieustraszonosc! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WOW - czyli mamy HAPPY END ;)
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Pt sie 24, 2012 2:06 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

wiedziałam,że tak będzie i bardzo się z tego cieszę :D :ok: :ok:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt sie 24, 2012 8:52 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Moje gratulacje! To teraz już możesz śmiało powiedzieć o Żubrze: "mój ci on!" :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt sie 24, 2012 9:49 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

nie ukrywam, że decyzja Meksykanki jest dla mnie zaskoczeniem, tym bardziej, że dwa tygodnie temu Meksykanka mówiła o agresji Fiony i o konieczności badań neurologicznych.
Widać w ciągu ostatnich dwóch tygodni wydarzyło się tyle, ile nie wydarzyło się w ciągu 4 miesięcy od kiedy Fiona jest u Meksykanki.
Mam trochę mieszane uczucia szczególnie w kontekście wpisu "nie umiemy oddać Żubra"

Fionie życzę szczęścia i spokojnego życia
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt sie 24, 2012 10:24 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Super wiadomości, meksykanko. Miło jest czytać o zamianie odpowiedzialnego DT w DS.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sie 24, 2012 18:15 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Ja niestety nie widzę powodów do wielkiej radości.

Będę szczera. Nie znoszę kłamstwa, manipulanctwa i zachowań nieetycznych.

To jest moja prywatna opinia i proszę by została między nami.
ilonajot - dlaczego, mimo iż prosiłam w pw o dyskrecję -cytat powyżej - przekazałaś treść pw jakie do Ciebie pisałam - meksykance?

Dlaczego meksykanka z kolei przekazała je - w formie dość zmienionej - kotkinsowi - mogę się tylko domyślać.

Ponieważ ujawniona przez Ciebie została treść pw, ujawnie też kilka zawartych w Twojej odpowiedzi kłamstw. Nie wiem czyje one są: Twoje czy meksykanki?

Zosi to badanie neurologiczne zalecila behawiorystka, Puchacz. Powiedziala, ze to podstawa do dalszej pracy.

W rozmowie w moim domu z meksykanką, gdy padły znowu slowa o badanich, powiedziałam jej, że zapytam Puchacz o to. I zapytałam - jest to kłamstwo. Tak jak jest kłamstwem, iż Puchacz uzależnił dalsza pracę z Fioną od tych badań. Idea badań neurologicznych wyszła od Ciebie, meksykanko i była bardzo mocno forsowana w rozmowie mailowej z Puchaczem.
Miałyście się umówić na wizytę Puchacz po jej powrocie z wyjazdu. Dlaczego się nie umówiłaś?

U Zosi byla rowniez (z tego co wiem kilka razy) Neigh i potwierdza, ze sytuacja jest pod kontrola, a kot jest po prostu trudny i nawet ona, Neigh, sie "poddaje" jesli chodzi o diagnozowanie problemu :(
Kolejne kłamstwo. Twoje ilonajot, czy meksykanki?
Podparcie się osobą, którą znam, zdanie której cenię - w kłamstwie - jest dla mnie obrzydliwą manipulacją.

Kłamstwa. Kłamstwa by zdobyć kota? Obrzydliwe. Dla mnie osoba, która kłamie i manipuluje jest skreślona i jako przyszły opiekun zwierzecia i jako osoba.

meksykanko, dlaczego w rozmowie ze mną, kiedy dwa razy zapytałam Cię, czy mam rozglądać się za domem dla Fiony - bez żadnego wahania w glosie odpowiedziałaś "tak"? Było to krótko przed tym jak Pieczarka się do Ciebie odezwała. Nie wahałaś się, nie miałaś wtedy problemu z decyzją o oddaniu Fiony.
I nie wierzę w to, że po 4 miesiącach pobytu kota u Ciebie, naraz, w kilka dni "zakochujesz się" w kocie. Wygląda to raczej na decyzję rozkapryszonego dziecka, które ma jakąś zabawkę, rzuconą w kąt, o którą niewiele dba, do momentu aż jakieś inne dziecko sięgnie po nie. Wtedy ta zabawka jest tą jedyną, ukochaną i absolutnie nie do oddania.

meksykanko - krótko rozmawiałyśmy twarzą w twarz, ale z tych kilku wypowiedzi na temat zachowań Fiony odpowiem- nie wiesz wiele o normalnych zachowaniach kotów, jeszcze mniej o agresywnych.
Nie, nie jest agresją pukanie łapą w szybę do kota/jeża. I ściąganie kotu wtedy łapy w dół jest dla kota niezrozumiałe i może tylko prowadzić do frustracji i agresji.
Nie, kot nie jest w stanie wybić łapą szyby pukając w nią - chyba, że rama okienna jest w złym stanie a szyba nie jest mocno osadzona.

meksykanka - wg mojej opinii - nie jest właściwym domem dla tego kota, ale decyzję podjęła ilonajot, nie sprawdzając osobiście ani nie prosząc o to nikogo. Tylko na podstawie rozmów telefonicznych z meksykanką. Gratuluję. Nowe standardy weryfikacji DS. Niestety, nie moje.

Fionie życzę mimo wszystko zachowania spokoju i dostosowania się do nowej opiekunki.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt sie 24, 2012 19:01 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

już kiedys zadałam to pytanie:
czy byłaby taka jatka gdyby to był "buras dachowy"???
jestem pewna,że nie
jesteście hipokrytkami -to moje osobiste odczucie
powinnyscie się cieszyć,że kot ma dom a wy dostajecie sraczki,że kot rasowy trafił do 'plebsu" a nie wielkich znawczyń rasy...
ŻENADA!!!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

[poprzednia][następna]