Jak miło wiedzieć, że nie jest się osamotnionym w swoich kulinarnych preferencjach

Moderator: Estraven
EVA2406 pisze:A wiecie jak takie domowe przetwory pięknie idą na bazarkach. Jest kilka osób na Dogo, które się w tym specjalizują i zbierają na bidy nawet po 1000 zł. A jaki ruch na tych bazarkach
gosiaa pisze:Ja przecier robię tak.
Myję pomidorki (najlepsze są te podłużne, dobrze dojrzałe), kroję na 4-6 części, wlewam do garnka troszkę wody na dno, doprowadzam do wrzenia, wrzucam pomidory, solę, gotuję aż się zacznie oddzielać skórka, lekko schłodzone na sitko, przecieram mikserem tak, że na sitku zostają suchutkie skórki i pestki, z powrotem do gara, gotuję, wrzątek wlewam do słoików i zakręcam.
Potem używam do pomidorówki, ale też jako sok, gęsty sok.
EVA2406 pisze:Meganko, jeszcze możesz zrobić ogóreczki, papryczkę, grzybki, różne sałatki warzywne, powidełka ze śliwek, śliweczki w occie, gruszeczki w occie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 274 gości