Nie tylko dla VIP-ów, cz.6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 22, 2012 20:50 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

25lat sie myłam w nieogrzewanej lazience i jak widziało pare osób tyleczek mam nadal :P
gorzej z ciepłą wodą - bo umyc sie na szybko i wiac na pokoje to sie da ale myc sie w igloo w zimnej wodzie to chyba lepiej posmierdziec cała zime :wink:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sie 22, 2012 20:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Karolek(ona) pisze:25lat sie myłam w nieogrzewanej lazience i jak widziało pare osób tyleczek mam nadal :P
gorzej z ciepłą wodą - bo umyc sie na szybko i wiac na pokoje to sie da ale myc sie w igloo w zimnej wodzie to chyba lepiej posmierdziec cała zime :wink:

No jeżeli Gosina dupcia ma urosnąć na zimnej wodzie, to jestem za :ok: :wink:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro sie 22, 2012 20:53 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Karolek(ona) pisze:jak można woleć kupić chleb mając piec chlebowy - przepisów ci brak czy jak :?:
a se rymłam :ryk:

Karolcia, odczep się, co? :mrgreen:
Ja się nie będę cofać w rozwoju, bo już bardziej nie dam rady :ryk: .
Nie po to mam sklep, żeby chleby wypiekać.
Juz moje dziewczyny mi zapowiedziały, że na Boże Narodzenie to one chcą chleb z pieca i własnorecznie uwędzone kiełbasy :? .
Już pomijam to, że nie umiem...ale w lato mam w piecu palić??? 8O

Maryś, chałupę ogrzeje jak należy, sprawdzałam oba piece. :ok:
Natomiast nie bedzie ciepłej wody ( o co sie akurat za bardzo nie martwię, bo przyzwyczajona jestem ), no i łazienka nie bedzie ogrzewana.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro sie 22, 2012 20:54 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Karolek(ona) pisze:jak można woleć kupić chleb mając piec chlebowy - przepisów ci brak czy jak :?:

właśnie... tego też nie pojmuję....
ja bym piekła
tym bardziej ze teraz piekę w zwykłym piekarniku....
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Śro sie 22, 2012 20:57 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Ja też piekę w piekarniku.
Gosiu, chleb domowy nie równa się nawet najlepszemu ze sklepu.
Widzę, że masz mądre dziewczyny, które wiedzą co dobre.

A jeśli chodzi o ciepłą wodę to kup sobie taki mały podgrzewacz przepływowy i będzie ciepła woda.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro sie 22, 2012 20:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

EVA2406 pisze:A jeśli chodzi o ciepłą wodę to kup sobie taki mały podgrzewacz przepływowy i będzie ciepła woda.

no właśnie, to tez dobry pomysł...
albo taki zwykły bojler.....
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro sie 22, 2012 21:00 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

johaśka pisze:

ja bym piekła

No Asia, ale PO CO?
No bo tego to ja nie rozumiem.
Przecież chlebów masz do wyboru do koloru.

Ewa, ja o podgrzewaczu wody też myślałam, tylko muszę dopytać Kasię, jak tu wygląda sprawa instalacji, czy była wymieniana czy nie. Bo podgrzewacz to jednak duży pobór prądu, nie chcialabym, żeby mi cos zwarło brzydko...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro sie 22, 2012 21:03 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

mogę w ogóle nie pisać skoro sie tylko czepiam 8O
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Śro sie 22, 2012 21:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

vip pisze:
johaśka pisze:

ja bym piekła

No Asia, ale PO CO?
No bo tego to ja nie rozumiem.
Przecież chlebów masz do wyboru do koloru.

Ewa, ja o podgrzewaczu wody też myślałam, tylko muszę dopytać Kasię, jak tu wygląda sprawa instalacji, czy była wymieniana czy nie. Bo podgrzewacz to jednak duży pobór prądu, nie chcialabym, żeby mi cos zwarło brzydko...

Podgrzewacze są elektryczne, z prostym montażem. Pobór prądu zależy od modelu.

A własny chleb ze swojego pieca??? Najlepszy na świecie :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro sie 22, 2012 21:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Karolek(ona) pisze:mogę w ogóle nie pisać skoro sie tylko czepiam 8O

Znowu poczucie humoru zgubiłaś? 8O
Okej, to piszemy na poważnie.

vip

Post » Śro sie 22, 2012 21:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

vip pisze:
Karolek(ona) pisze:mogę w ogóle nie pisać skoro sie tylko czepiam 8O

Znowu poczucie humoru zgubiłaś? 8O
Okej, to piszemy na poważnie.

kto zgubił ten zgubił :evil:

Karolek(ona)

Post » Śro sie 22, 2012 21:07 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Gosia po to ze jest lepszy taki chleb samorecznie pieczony
i jest tak pycha ze znika w jeden dzień :)
ja chyba upiekę zanim się do ciebie wybiorę....
moja kumpela to sama zakwas robi i na zakwasie piecze... to jest dopiero pycha chlebek....
Ostatnio edytowano Śro sie 22, 2012 21:14 przez johaśka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro sie 22, 2012 21:12 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

O...i wygląda na to,ze moje marzenie ma szansę się spełnić...Bo ja całe życie marzyłam żeby takiego chleba z pieca chlebowego spróbować....na chrzanowych liściach...Sama sobie upiekę....jak do Zosina kiedyś zawitam...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro sie 22, 2012 21:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

kocurzyca41 pisze:jak do Zosina kiedyś zawitam...

kiedy?
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro sie 22, 2012 21:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Aż się rozrzewniłam. Dziecięciem będąc jeździłam do babci Marysi. Miała taki piec chlebowy w domu. Nie piekła często, bo bochny były wielkie i na długo wystarczały (a cały czas chleb był świeży). Nie było nic lepszego. Posmarowany smalcem, do tego marchew wyrwana prosto z ziemi opłukana w studni...
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]