Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2012 18:32 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Starshine pisze:Czemu nikt nie napisze artykułu "Uprawa domowej marchewki a samobójstwa"?

Pewnie dlatego, że za marchewka nikt się nie wstawi. Te artykuły są tylko po to, żeby wywoływać sensację i nabijać oglądalność. Co do zjadania zmarłych. Jeśli umiera babcia, a jej koty siedzą ze zwłokami miesiąc... za przeproszeniem, sama bym chyba zaczęła jeść :P Jakoś nikt nie rozdmuchuje historii jak zaginieni alpiniści pozjadali swoich zmarłych kolegów. A może koty tak lubią mięso ludzkie, że dlatego starają się właściciela zabić? :lol: Oj ludzie są durni...
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Śro sie 22, 2012 18:46 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Poczytałam troszke o kocich przesadach i nie wiem czy sie śmiać czy płakać , np " [2] Nie jest to właściwie przesąd, a jeden ze współczesnych mitów. Relacja pochodzi również z maila:

Moja koleżanka, matka wówczas trzymiesięcznego dziecka, miała jakąś awarię w domu i wezwała Pana Fachowca. Pan Fachowiec [kiedy] zobaczył w domku niemowlę i dwa koty, rzekł coś takiego:
— Nie boi się Pani, że córeczka bedzie bezpłodna?!
— ?!!!
— No przecież, gdy ma się w domu niemowlę, zwłaszcza dziewczynkę, i koty, to dziecko bedzie bezpłodne w przyszłości. Moja córka, gdy tylko dowiedziała się, że jest w ciąży, to wyrzuciła kota z domu. A Pani to chyba jest głupia…

Kumpelę zatkało, mnie zresztą też….."( cytat pochodzi z " http://leksykot.top.hell.pl/koty/teksty ... rzesady-pl " )

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro sie 22, 2012 18:51 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

mi się czasami wydaje, że w homo sapiens sapiens to już się wyodrębnił jakiś nowy gatunek, bo jak czytam takie rzeczy to nie mam ochoty być klasyfikowana z osobnikami w nie wierzącymi...
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Śro sie 22, 2012 18:52 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

kazdego dnia musze uwazac na czarnego kota i stale ta diablica przynosi mi max SZCZESCIA

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro sie 22, 2012 19:04 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

".... Bardzo trafnie rzecz ujął Groucho Marx, mówiąc: „widok czarnego kota przecinającego drogę oznacza, że zwierzę dokądś idzie”...."
Dobrze powiedziane :))

Lilka Mrau

Post » Śro sie 22, 2012 19:36 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Mnie jeszcze dodatkowo zaskakuje to, że zdecydowaną większość horror-historii o kotach zagryzających swoich właścicieli, żrących trupy i przegryzających gardła zwykle słyszę od ludzi, którzy później dodają, że psy to całkiem co innego, bo są takie wierne, kochane, lojalne itp itd. I oni do psów nic nie mają tylko kotów nie znoszą. Nie wiem, jak się do tego odnieść wobec tego, że w mediach niestety co parę tygodni słyszy się o sytuacji, gdy pies nieodpowiedzialnych właścicieli zabił opiekuna/dziecko/osobę postronną. Przedstawianie kotów w tym kontekście zawsze wydawało mi się cokolwiek dziwne.

Aha, i sztandarowy zarzut, że koty są "fałszywe". Słowo klucz, ale jak dotąd nikt nie był w stanie wyjaśnić mi co właściwie przez to rozumie, poza tym, że koty są brzydkie, śmierdzące i ogólnie be.

Starshine

Od: Śro lip 18, 2012 15:40

Post » Śro sie 22, 2012 19:48 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

dla mnie dzieci są brzydkie i śmierdzące a nie oskarżam ich o zjadanie rodziców :lol: Wg mnie problem większości psiarzy polega na tym, że lubią stworzenia całkowicie podporządkowane. Jak się jakies nie słucha to kiła i mogiła.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Śro sie 22, 2012 20:15 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Dokładnie, najczęściej kotów nie lubią mężczyżni. Dlaczego? Bo mają dominującą naturę. Psa się "ustawi" bo to zwierze hierarchiczne, kota nie. Mężczyżni nie lubią nie mieć kontroli. Oczywiście żaden się do tego nie przyzna, o ile w ogóle jest tego świadomy. Poza tym koty wyczuwają jeśli się ich nie lubi i unikają takich jednostek. Koło się zamyka.

Koleżanka kiedyś przygarnęła bezdomniaka. Kot oczywiście wpatrzony w nią jak w obrazek. Koleżanka związała się gościem. Kot za nim nie przepadał i odwrotnie. Pewnego upalnego dnia gość przyszedł do niej do domu i jej mama postawiła mu na stole kubek wody. Kot wskoczył na stół i na jego oczach to wypił:):):).

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Śro sie 22, 2012 20:34 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

melancholia4 pisze:Dokładnie, najczęściej kotów nie lubią mężczyżni. Dlaczego? Bo mają dominującą naturę. Psa się "ustawi" bo to zwierze hierarchiczne, kota nie. Mężczyżni nie lubią nie mieć kontroli. Oczywiście żaden się do tego nie przyzna, o ile w ogóle jest tego świadomy. Poza tym koty wyczuwają jeśli się ich nie lubi i unikają takich jednostek. Koło się zamyka.

Koleżanka kiedyś przygarnęła bezdomniaka. Kot oczywiście wpatrzony w nią jak w obrazek. Koleżanka związała się gościem. Kot za nim nie przepadał i odwrotnie. Pewnego upalnego dnia gość przyszedł do niej do domu i jej mama postawiła mu na stole kubek wody. Kot wskoczył na stół i na jego oczach to wypił:):):).

:ok:
Starshine pisze:Mnie jeszcze dodatkowo zaskakuje to, że zdecydowaną większość horror-historii o kotach zagryzających swoich właścicieli, żrących trupy i przegryzających gardła zwykle słyszę od ludzi, którzy później dodają, że psy to całkiem co innego, bo są takie wierne, kochane, lojalne itp itd. I oni do psów nic nie mają tylko kotów nie znoszą. Nie wiem, jak się do tego odnieść wobec tego, że w mediach niestety co parę tygodni słyszy się o sytuacji, gdy pies nieodpowiedzialnych właścicieli zabił opiekuna/dziecko/osobę postronną. Przedstawianie kotów w tym kontekście zawsze wydawało mi się cokolwiek dziwne.

Aha, i sztandarowy zarzut, że koty są "fałszywe". Słowo klucz, ale jak dotąd nikt nie był w stanie wyjaśnić mi co właściwie przez to rozumie, poza tym, że koty są brzydkie, śmierdzące i ogólnie be.

Dodam tylko, że od jakiegoś czasu przewrotnie pytam takie osoby, czy mialy kiedyś kota - 100% odpowiedzi brzmi "nie" :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sie 22, 2012 20:42 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

to taka moda "nie znam sie ale się wypowiem" :D
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Śro sie 22, 2012 20:44 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Gdyby głupota mogła latać... Co powiecie na stwierdzenie, że kot śpiący na poduszce z człowiekiem kradnie śpiącemu oddech? :roll: Jeden matoł wywalił z tego powodu bezdomniaka przygarniętego przez żonę - bo kot spał blisko niej, na poduszce. A ona zachwycona że mąż tak o nią dba - bawolica tępa :evil: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 22, 2012 20:49 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Alienor pisze:Gdyby głupota mogła latać... Co powiecie na stwierdzenie, że kot śpiący na poduszce z człowiekiem kradnie śpiącemu oddech? :roll: Jeden matoł wywalił z tego powodu bezdomniaka przygarniętego przez żonę - bo kot spał blisko niej, na poduszce. A ona zachwycona że mąż tak o nią dba - bawolica tępa :evil: .

Średniowiecze :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sie 22, 2012 20:51 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Alienor pisze:Gdyby głupota mogła latać... Co powiecie na stwierdzenie, że kot śpiący na poduszce z człowiekiem kradnie śpiącemu oddech? :roll: Jeden matoł wywalił z tego powodu bezdomniaka przygarniętego przez żonę - bo kot spał blisko niej, na poduszce. A ona zachwycona że mąż tak o nią dba - bawolica tępa :evil: .

O matko!! serio?? Strasznie! przeciez moj Złoś śpi z moim 6 letnim synkiem na jednej podusi wtulony w jego włosy ... ale mały jest . może dużo nie kradnie ^^ XD

Lilka Mrau

Post » Śro sie 22, 2012 21:04 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

No niestety serio - w autobusie do weta jechałam i pani się chwaliła jak to mąż o nią dba. :evil: Hasło "Boże, jakie te wieśniaki tępe. Nie dość ze głupie to jeszcze się tym chwalą" jakoś zepsuło jej nastrój. Akurat byłam świeżo z pracy, więc elegancka do wypęku (zamiast standardowego hippisowskiego luzu).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 22, 2012 21:14 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Alienor pisze:No niestety serio - w autobusie do weta jechałam i pani się chwaliła jak to mąż o nią dba. :evil: Hasło "Boże, jakie te wieśniaki tępe. Nie dość ze głupie to jeszcze się tym chwalą" jakoś zepsuło jej nastrój. Akurat byłam świeżo z pracy, więc elegancka do wypęku (zamiast standardowego hippisowskiego luzu).

Bosz...a sprawdzała czy mąż może jej nie kradnie tego oddechu?moze zazdrosci kotu albo coś? a może baba go do siebie nie dopuszczała więc się wycwanił i pozbył sie najpierw kota?

Lilka Mrau

[poprzednia][następna]