Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2012 19:15 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Może, ale to skrzywdziło kotki, bo przez ten czas one stały się takie inne, zrezygnowane i teraz potrzeba masę czasu aby je doprowadzić do porządku a kiedy szukać nowego domu ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro sie 22, 2012 19:22 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Wszystko wskazuje na to że nie były najlepiej traktowane i dobrze że chociaż nie zostali wyrzuceni na ulicę. Nowy domek w końcu się znajdzie, nie zamartwiaj się na zapas.
Przykre to wszystko, ale cóż tacy są własnie ludzie. A jak się miewa Elzunia? Może jakieś foteczki?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro sie 22, 2012 20:17 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

olafen pisze:Citka w ogóle wycofała się do kryjówki.
Za dużo się dla niej dzieje.
Orek i Sara są bardzo smutni. W ogóle ich nie mogę poznać. Staram się okazać im tyle miłości, ile tyko się da, ale oni chowają się, uciekają. W ogóle się nie bawią. Są bardzo zrezygnowani.

Nigdzie mi nie sikają, nawet maluchy korzystają bezbłędnie z kuwety.

A początkowo się wydawało, że to dobry dom będzie. Dziewczynka tak czekała na te kotki. A co mówili gdy kotki oddali Ci Olu? :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro sie 22, 2012 20:36 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Obrazek
Elzunia
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

olafen

Post » Śro sie 22, 2012 20:40 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

jasia0245 pisze:
olafen pisze:Citka w ogóle wycofała się do kryjówki.
Za dużo się dla niej dzieje.
Orek i Sara są bardzo smutni. W ogóle ich nie mogę poznać. Staram się okazać im tyle miłości, ile tyko się da, ale oni chowają się, uciekają. W ogóle się nie bawią. Są bardzo zrezygnowani.

Nigdzie mi nie sikają, nawet maluchy korzystają bezbłędnie z kuwety.

A początkowo się wydawało, że to dobry dom będzie. Dziewczynka tak czekała na te kotki. A co mówili gdy kotki oddali Ci Olu? :roll:

Nic nie mówili, oprócz tego, że koty bardzo sikały poza kuwetę. Ani razu u mnie nie nasikały. Są bardzo spokojne, i powiedziałabym nawet - zrezygnowane.

Co mnie bardzo niepokoi, to, ze Oruś warczy bardzo na Sarę a ta jest bardzo przestraszona, chowa się po katach, nie pozwala dotknąć ??????????????
3 miesiące temu bawiły się razem, spały razem, lizały nawzajem - teraz coś dla mnie niezrozumiałego ??????

olafen

Post » Śro sie 22, 2012 20:50 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Bardzo dziękuję :1luvu: śliczna kotunia :1luvu:
ach, żeby to było bliżej to bym chociaż poprzytulała :|

Ola, coś złego się wydarzyło skoro papużki nierozłączki są sobie wrogami, masz może Feliwaya w domu?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro sie 22, 2012 20:52 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Nie mam i się zastanawiam, co złego mogło się wydarzyć. Ja Sary nie poznaję i gdyby nie ta biała plamka pod bródką to pomyślałabym, ze to inny kot

olafen

Post » Śro sie 22, 2012 20:55 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Jejku :(... Strasznie to przykre... Pamiętam, że oni byli nierozłączni :(... Bez sensu... Ludzie czasem zupełnie nieumiejętnie zajmują się zwierzętami :(...
Ale na pewno u Ciebie szybko się odnajdą, chociaż może trzeba będzie szukać im osobnych domków.
Jak się dogadują z innymi kotami? Jacy są dla ludzi?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro sie 22, 2012 20:57 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

ps. zamiast feliway możesz podawać KalmAid - dziala szybciej niż FeliWay i wychodzi taniej... Był bardzo skuteczny w wielu przypadkach potrzeby unormowania (poprawienia) kocich relacji...

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro sie 22, 2012 21:02 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Oprócz Orusia, Sary i Citki, są u mnie dwa 6 - tygodniowe kocurki. Na początku strasznie warczały na siebie, a teraz są na etapie przyglądania się, ale na noc i gdy mnie nie ma w domu, zamykam kocurki w osobnym pokoju.

Pomyślę o tym KalmAid, ale i tak się zastanawiam, co się wydarzyło. Oruś był takim miziakiem, nie schodził mi z kolan a teraz nie mogą go na kolana wziąć, bo zaraz ucieka.

olafen

Post » Śro sie 22, 2012 21:06 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Sary w ogóle nie mogę nawet pogłaskać, bo się chowa. Jest ze mną w pokoju, ale nie mogę jej dotknąć, bo się chowa.

olafen

Post » Śro sie 22, 2012 21:15 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Przykre to wszystko, co to może być. Co oni tym kotkom zrobili? Wydawało się, że domek będzie OK.
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro sie 22, 2012 22:00 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

KalmAid pomoże.

A do tych ludzi nie mogłabyś zadzwonić i dowiedzieć się czegoś więcej?... Dlaczego koty zaczęły sikać, kiedy to się stało, od jak dawna, czy w nowym domu dawały się głaskać? Itd... Ci ludzie są winni odpowiedzi na te pytania i Tobie i przede wszystkim Kotom!...

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro sie 22, 2012 22:07 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Koty zaczęły ponoć sikać gdy przyjechała ich rodzina z drugim psem. ponoć dawały się głaskać.

olafen

Post » Czw sie 23, 2012 11:29 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Kotki są u mnie od poniedziałku i żadne koty nie sikają już, Mati i Klemensik też nie.
Oruś i Sara dostały dziś KalmAid i dostaną przez kolejne 5 dni - może to coś poprawi. Oruś przyglada się najczęściejk zabawom Matiego z Klemensem.

olafen

[poprzednia][następna]