DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 20, 2012 21:36 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

Z symptomami na ogół nie mam problemów - najtrudniej mi daty zapamiętać.
Raczej kombinuję jakiś kalendarz książkowy :roll:
Albo dobry programowy - przy Browarkach w kompie prowadziłam, ale kalendarz jakiś lewy i w dłuższym okresie czasu strasznie niewygodny :?
Echhh... na razie to przydałby się Fosterowi głównie. Zaczynam się gubić w tonach papierów - jego teczka zaczyna pękać w szwach, muszę go przeprowadzić do segregatora chyba :roll:
Reszta chorusów niech zdrowieje i do-do-mu :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sie 21, 2012 0:11 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

OKI pisze:Brakuje mi dobrej organizacji :oops:
Jak coś zapomnę, to sprawdzam po wątkach :oops: :oops: :oops:
Ale zeszycik mi zaczyna chodzić po głowie, tylko kto go będzie wypełniał? :roll: :roll: :roll:

Nie pozostaje Ci nic innego tylko na etat zatrudnić asystenko-sekretarkę :lol: Na cały, bo na pół to może się nie obrobić :roll:
:ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto sie 21, 2012 5:26 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

Hania66 pisze:
Ale zeszycik mi zaczyna chodzić po głowie, tylko kto go będzie wypełniał? :roll: :roll: :roll:

Dobry zeszyt nie jest zły :mrgreen: :ryk:
Spróbuj pogadać z kotamy, może same będą się wpisywać :twisted: :ryk:

Ja wożę cały zeszyt. Wszystko jest w kociej torbie.Pod odpowiednią literką alfabetu jest konkretny kot. Jak włazimy do naszych wetów to od razu pada :zeszyt?! Są tam moje i ich wpisy.Potem zapisuję datę adopcji i adres z telefonem domu. Albo i nie zapisuję jak na potem odłożę.

Miłego dzionka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 8 >>

Post » Wto sie 21, 2012 9:08 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

ASK@ pisze:
Hania66 pisze:

Dobry zeszyt nie jest zły :mrgreen: :ryk:
Spróbuj pogadać z kotamy, może same będą się wpisywać :twisted: :ryk:

Ja wożę cały zeszyt. Wszystko jest w kociej torbie.Pod odpowiednią literką alfabetu jest konkretny kot. Jak włazimy do naszych wetów to od razu pada :zeszyt?! Są tam moje i ich wpisy.Potem zapisuję datę adopcji i adres z telefonem domu. Albo i nie zapisuję jak na potem odłożę.

Miłego dzionka.

O! To właśnie wychodzi mi najlepiej :mrgreen:

Miłego :D

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sie 21, 2012 15:38 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

Wyniki Karolinki są kiepskie :|
Mała ma leukopenie co świadczy o wyniszczeniu organizmu z powodu tak długiej walki z chorobą.
W dodatku od powrotu z wyprawy do B. (to już przecież drugi wyjazd w ciagu ostatniego tygodnia) Karola jest smutna, prawie cały czas przesypia w kryjówce w tubie, w ogóle się nie bawi, dobrze że wychodzi na jedzonko, ale je też z dużo mniejszym apetytem :|
Lekarze twierdzą, że musimy spodziewać się przełomu i może to być ten przełom ostateczny -i tak Karola była już prawie po tamtej stronie i cudem udało się ja wyciągnąć, a od miesięcy wciąż jest na lekach, które niestety nie dają wyraźnej poprawy jej stanu zdrowia.
U niej rzeczywiście każdy większy stres powoduje pogorszenie, ale patrze na nią dzisiaj i boję się, czy tym razem się uda :(
Bardzo proszę o kciuki dla Karolki :!:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto sie 21, 2012 16:39 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

wielkie kciuki dla niej!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto sie 21, 2012 16:49 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

No, nie, tak daleko już doszła ...
:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto sie 21, 2012 18:16 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

Stado nakarmione, a teraz futra porozkładały się i przysypiają.
Wczoraj dostarczyli paczkę z Zooplusa, więc żarełko chwilowo mamy.

Karolka wyszła ze swojej kryjówki, pojadła trochę mokrego i dojadła suchym i z powrotem poszła sobie pospać w dziurze.
Za jakąś godzinę podam jej antybiotyk (weci stwierdzili, że nie możemy odstawić leków), druga porcja rano, a dodatkowo mam ją paść różnymi stymulatorami -miałam jeszcze jakieś resztki w domu, ale zamówiłam już i Biogen i Immunodol.
W Animalii obiecali, że na jutro oba środki zdobędą i wieczorem nam dostarczą (wstyd, ale tam jest jednak znacznie taniej z moją zniżką, niż normalnie u weta, a liczę każdą złotówkę na te nieplanowane wydatki :oops:)
Od razu zamówiłam też kolejną partię żwiru, więc za jednym razem dowiozą mi całość.

Napoleon po upadku też wciąż jest nieswój.
Znalazł sobie kryjówkę pod stołem w kuchni i tam spędza prawie cały czas.
Ogon co prawda może podwinąć pod siebie, ale nie daje rady go unieść -wygląda strasznie biednie z takim wiotkim ogonkiem opuszczonym w dół :|
Podobno jest jakaś szansa, że może się to cofnąć, trzeba czekać.
Chłopak wychodzi na jedzenie, ale on zawsze był gdzieś blisko mnie, a teraz nawet w łóżku z nami nie sypia :|
Separuje się od reszty kotów.

Tosia, Tysia, Takt i Tara biorą leki i nie widzę na szczęście, żeby wczorajsza wyprawa wpłynęła jakoś źle na ich samopoczucie.
Tosię i Tysię wciąż dokarmiamy Convem.
Tara na szczęście jest łakomczuchem, więc leki spokojnie (jak na razie) podaję jej na łyżce z odrobiną mokrego -pochłania to i chyba nawet nie zauważa gorzkiej wkładki.
Takt i Tercet siedzą w klatce. Boję się, ze jak ich wypuszczę, to będę musiała ganiać Takta na podanie leków dwa razy dziennie i będzie to znacznie gorsze, niż pobyt w klatce jeszcze przez parę dni.

Poprzedniej nocy miałam atrakcje z Syczkiem, z wczoraj na dzisiaj wymiotowały Rysia i Tosia, ciekawe co będzie się działo dzisiaj.
Niech to się uspokoi :|

Hania66

Post » Wto sie 21, 2012 19:09 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

Haniu, jakos nie doczytalam wczesniej, ze Napoleon upadl. Taki zdolny chlopak i jednak zagapil sie?

Karolinka, malenstwo kochane, staraj sie, nie poddawaj. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto sie 21, 2012 19:26 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

Haniu , nie odzywam się ale cały czas śledzę Twoje zmagania :roll: .

Zdrówka dla futerek :kotek: , siły dla Ciebie :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto sie 21, 2012 20:12 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

Karolka wyszła z dziury i leży teraz sobie pod drapakiem.
Wcześniej trochę się pokręciła po pokoju, a nawet podeszła do mnie na chwilę mizianek :1luvu:
Leki podane :ok:

Chwilę po napisaniu wcześniejszego posta udokumentowałam sytuację drzemki pokolacyjnej :ryk: :

Obrazek Tysia

Obrazek Tasza, Tolek, Wojtek i York

Obrazek Tosia

Obrazek Torg

Obrazek Takt i Tercet

Obrazek Takt i Tercet

Hania66

Post » Wto sie 21, 2012 20:20 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

c.d.

Obrazek Rysia

Obrazek Posiu

Obrazek Placek

Obrazek Jacek

Obrazek Napoleon w środku stołu

Obrazek Wena

Obrazek Bajka, Junior i Tara

Obrazek Karolinka w tubie

Obrazek Karolinka pod drapakiem

a tak jemy razem w kuchni:

Obrazek

Obrazek

edit: dodałam zdjęcia Karolki

Hania66

Post » Śro sie 22, 2012 7:13 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

Fajne stadko Haniu :1luvu:
za zdróweczko :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro sie 22, 2012 7:17 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

ale super trzódka :1luvu:
:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 22, 2012 7:31 Re: DT u Hani, czyli...-Karola gorzej:( Głosy na Jokot w KV!

Karolinka chyba trochę lepiej :1luvu: (chyba, bo boję się pisać "na pewno" żeby nie zapeszyć)
Od rana kręci się po mieszkaniu, trochę podjadła, połknęła leki i nie chowa się tak jak było to wczoraj.
Nawet pokręciła swoje słynne ósemki między moimi nogami :1luvu:
Teraz śpi sobie w hamaczku drapaka.

Na 10 Tż jedzie z Karolkiem i jego Młodym-Dużym Adamem na badania.
Karol tydzień temu miał operację, w czasie której lekarz wyciął większość martwiczej skóry i naciągnął na ranę dobrą -to oczywiscie jakieś tam moje uproszczenie, tak zrozumiałam to co mówiła mi Beata :oops:
Podobno Karolek dobrze się goi, ale bardzo chudnie i to martwi nas wszystkich -stad dzisiaj pełna diagnostyka krwi.
Karol je wysokoenergetyczne jedzenie, ale mimo tego schudł w ciągu tygodnia około pół kg :|
I jeszcze bardzo dziękuję w imieniu Beaty za leki dla Karolka (Dobre Duszki wiedzą że to wiadomość dla nich :love:) i maść i opatrunki bardzo pomagają w gojeniu się rany :1luvu:

Hania66

[poprzednia][następna]