Broszka & Company cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 17, 2012 15:12 Re: Broszka & Company

Uff, skończyłam z węgierkami :P
Przy napełnianiu ostatniego słoiczka poparzyłam sobie palca :twisted:

A od poniedziałku zabieram się za czarny bez :ok:
I czekam aż duże śliwki dojrzeją :wink:

Mam nadzieję że zgodnie z umową pszczelarz będzie jutro w domu - cały tydzień nie udało mi się do niego dodzwonić :roll:
Tak więc jutro wieczorkiem dam znać wszystkim zainteresowanym co z tym miodem :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob sie 18, 2012 21:43 Re: Broszka & Company

Witam serdecznie pop przerwie :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie sie 19, 2012 11:01 Re: Broszka & Company

Niestety miodu wrzosowego nie będzie w tym roku :(
Co do spadziowego to wczoraj była tylko siostra pszczelarza więc mogłam odebrać tylko tyle co miałam wcześniej zamówione. Czekam na telefon czy będzie można kupić więcej i jaki oprócz spadzi jeszcze mają.

Powidła i konfitury z samych węgierek już są zrobione :)
Ale zaraz będę przrabiać czarny bez, duże śliwki (nie wiem jak się nazywają) i jabłka, więc jak rozumiem poczekacie na te inne ?

olafen pisze:Witam serdecznie pop przerwie :)

Witamy :) Miałaś pracowity urlop, chyba nie bardzo odpoczęłaś?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie sie 19, 2012 11:50 Re: Broszka & Company

ale u ciebie smakowicie i pachnąco Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sie 19, 2012 18:00 Re: Broszka & Company

Widzę Broszeczko że u Ciebie też przetwórnia działa :lol: Ja muszę się przyznać, że też małam pracowity okres. Robiłam kompoty z wiśni i renglod, sok z malin, smażyłam jabłka z brzoskwiniami (pyszne są jak nie wiem co :wink: ) robiłam ogóreczki kiszone i w zalewie musztardowej i dobrą sałatkę z ogórków. Teraz czekam jeszcze aż gruszki lekko dojrzeją na moim drzewie i będę robiła je w syropie. Wczoraj zrobiłam też pesto bo bazylia u mnie oszalała w tym roku :roll:
Dawniej nie lubiłam robić przetworów, ale jak się człowie starzeje to zamiłowania się zmieniają :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon sie 20, 2012 7:04 Re: Broszka & Company

ewan pisze:Widzę Broszeczko że u Ciebie też przetwórnia działa :lol: Ja muszę się przyznać, że też małam pracowity okres. Robiłam kompoty z wiśni i renglod, sok z malin, smażyłam jabłka z brzoskwiniami (pyszne są jak nie wiem co :wink: ) robiłam ogóreczki kiszone i w zalewie musztardowej i dobrą sałatkę z ogórków. Teraz czekam jeszcze aż gruszki lekko dojrzeją na moim drzewie i będę robiła je w syropie. Wczoraj zrobiłam też pesto bo bazylia u mnie oszalała w tym roku :roll:
Dawniej nie lubiłam robić przetworów, ale jak się człowie starzeje to zamiłowania się zmieniają :lol:

Ale zapachniało pysznościami :D
Oczywiście w międzyczasie też robię przetwory warzywne, wprawdzie odpuściłam zupełnie własny ogródek warzywny, ale mama dostarcza mi wsadu ze swojej działki ;)
Nasza stara grusza niestety przemarzła i padła, wielka szkoda bo miała bardzo smaczne wielkie gruszki... W ogóle ostatniej zimy zbyt długo utrzymywały się mrozy -30stopni i kilka najstarszych drzew owocowych nam przemarzło - będzie trzeba je wyciąć i nasadzić nowe...
Za to jabłonki uginają się pod ciężarem jabłek - będzie ich strasznie dużo. Mamy napóźniejsze odmiany więc przetwory z jabłek dopiero przede mną :)
Zamówiłam dzisiaj dostawę słoiczków i przetwórnia będzie działać pełną parą, zaraz idę zrywać jagody czarnego bzu ;)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sie 20, 2012 7:58 Re: Broszka & Company

urwiniu pisze:
dagmara-olga pisze:ogromnie się nam u Was podobało, obawiam się :twisted: , że wrócimy :twisted:

Jakieś foto story czy cuś będzie?

Fotki zrobione przez TZta dagamry-olgi :)
Nieśmiałe kotecki ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
cdn
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sie 20, 2012 8:07 Re: Broszka & Company

Śliczna ta nieśmiała no i oczywiście Broszka - super koteczka. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon sie 20, 2012 8:50 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
urwiniu pisze:
dagmara-olga pisze:ogromnie się nam u Was podobało, obawiam się :twisted: , że wrócimy :twisted:

Jakieś foto story czy cuś będzie?

Fotki zrobione przez TZta dagamry-olgi :)
Nieśmiałe kotecki ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
cdn

Śliczności :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon sie 20, 2012 8:54 Re: Broszka & Company

Czekam na ciag dalszy foto story Broszencja to była? bardzo mi sie podoba niesmiałe kotowate za fotelami :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pon sie 20, 2012 8:58 Re: Broszka & Company

ale to oko w budce to Brustera :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sie 20, 2012 9:05 Re: Broszka & Company

dagmara-olga troszkę Ci zazdroszczę, że mogłaś poznać osobiście Broszkę i jej zawierzaki :oops:

czy kiciunia między fotelami to Inka?
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pon sie 20, 2012 10:02 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Obrazek

Super zdjęcie :1luvu:
Też czekam na ciąg dalszy fotorelacji.
A tymczasem Maurycemu zachciało się brać udział w konkursie na mistera miau :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon sie 20, 2012 10:05 Re: Broszka & Company

Właśnie wróciłam z dworu - ugotowana kompletnie :evil:
Po przygotowaniu stajni i schowaniu koni przed upałem i dokuczliwymi owadami chciałam nazrywać bzu do suszenia, ale nie dałalm rady - schyliłam się i zrobiło mi się słabo, mimo że byłam w cieniu :|
W domu popatrzyłam na termometr a tu o 10 rano już 32 stopnie :?
Muszę jutro na zrywanie wybrać się dużo wcześniej :roll:

Beasia pisze:dagmara-olga troszkę Ci zazdroszczę, że mogłaś poznać osobiście Broszkę i jej zawierzaki :oops:

czy kiciunia między fotelami to Inka?

Beasia, serdecznie zapraszam na kawę i ciasto :P
Wprawdzie już na serio zaczynamy przygotowywać pomieszczenia do remontu (za dwa tygodnie ma wejść ekipa), ale nawet wtedy znajdzie się kawałek miejsca do siedzenia. Tylko z przenocowaniem miałabym kłopot bo zajmę z kotami pokój gościnny :wink:

Między fotelami to Inusia :)
Potem jako jedyna się ośmieliła i nawet uprawiała ocieractwo o nogawki gości :P Pod drapakiem to Brosiaczek-Prosiaczek a w budce Bruster - otyła seniorka która przez chwilę z daleka zaprezentowała swoje krągłości i schowała się do swojej dziupli - nie wiem jak ona tam się mieści a to jej ulubiona miejscówka :)

Fotek dostałam całe mnóstwo, mam trudności z wybraniem które wstawić :roll: Będę wrzucać po kilka :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sie 20, 2012 10:32 Re: Broszka & Company

Broszeczko, bardzo dziekuję za zaproszenie :D (właśnie dotarło do mnie, że właściwie to się wprosiłam :oops: :lol: ) Aktualnie czekam na telefon od lekarza z wiadomością kiedy mam się stawić na oddziale, ale może jak będę w przyszłości jechała odwiedzić znajomych we Wrocławiu, to zmienimy trasę i wpadniemy na kawkę :) Będzie mi baaaardzo miło poznać Cię osobiście :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

[poprzednia][następna]