Lidka02, Strzelno. Kto pomoże w walce z gminą?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 17, 2012 13:20 Re: KrakVet sierpień -Fundacja JOKOT -kandydatem MIAU!

mgj pisze:VVu: pismo super :ok:

Też tak myśle i dzięki. :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sie 17, 2012 13:37 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

:P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sie 17, 2012 15:27 Re: KrakVet sierpień -Fundacja JOKOT -kandydatem MIAU!

lidka02 pisze:
mgj pisze:VVu: pismo super :ok:

Też tak myśle i dzięki. :ok:

Dziękuję.
Nasza forumowa pani prawnik też już się zapoznała i nie widzi wad merytorycznych - zatem można pismo szykować i jak najszybciej wysyłać.

Jeśli zdecydują się wydać zaświadczenie (nie jest to pewne, bo być może w ogóle nie mają opracowanej procedury - lidka02 jest chyba tam jedyną osobą, która zwracała się do urzędu o pomoc), to mają na to 7 dni. Jeśli zdecydują się odpowiedzieć tylko na pismo, to mają na to 2 tygodnie, zdaje się.
Teoretycznie mogą zażądać udokumentowania tego, co lidka02 będzie w piśmie OŚWIADCZAĆ, ale na to się nie zgodzimy (jest odpowiedni na to artykuł w kodeksie postępowania administracyjnego) - zażądamy, by podali podstawę prawną takiego żądania.

Uzupełnienie pisma wymaga trochę pracy - podliczenia kotów, sterylek, kosztów, ale ta sama robota przyda się do kolejnych naszych pism, w których będziemy występować o dofinansowanie sterylek, ewentualnie leczenia, a także wydania karmy.

Zatem, dziewczyny - do roboty! :wink: I czekam na relację, czy się pierwszy etap udał.
W razie czego mam dokument w DOC - proszę o podanie maila na PW, to mogę podesłać.

Aha! lidka02, pamiętaj o procedurze! Dokument robisz w 2 kopiach. Składając jeden żądasz potwierdzenia wpłynięcia dokumentu, z datownikiem i numerem sprawy (akurat nie wiem, czy numery spraw są wszędzie nadawane przy wpłynięciu; data jest natomiast niezbędna + jakaś pieczęć urzędu).

Edit: Jeśli nie masz jak wydrukować dokumentu, to spokojnie możesz to napisać ręcznie - nie ma to żadnego znaczenia dla wagi pisma.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt sie 17, 2012 15:33 Re: KrakVet sierpień -Fundacja JOKOT -kandydatem MIAU!

VVu pisze:Wklejam pierwszy szkic pierwszego pisma (zaraz poproszę naszą prawniczkę, by rzuciła okiem). Jeśli coś pominąłem, to serdecznie proszę o podpowiedzi.

Strzelno, 20.08.2012

imię i nazwisko
adres

Burmistrz Strzelna
Urząd Miejski w Strzelnie
Ul. Dr J. Cieślewicza 2
88-320 Strzelno

Uprzejmie proszę – w trybie art. 217 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.), ze względu na interes prawny
(art. 217 § 2 pkt 2 Kpa)
– o wydanie zaświadczenia, że jestem
społecznym opiekunem (karmicielem) kotów wolno żyjących

w rozumieniu § 9 Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku, przyjętemu
uchwałą nr XXI/155/2012 Rady Miejskiej w Strzelnie z dnia 24 maja 2012 roku w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku.

UZASADNIENIE

Dokarmiam następujące grupy kotów wolno żyjących na terenie Gminy Strzelno:
1) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
poddane zabiegowi kastracji:
2) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
3) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
...

Dokarmianie wolno żyjących kotów na terenie Gminy Strzelno we wszystkich ww. lokalizacjach kosztuje mnie średnio ... zł miesięcznie, na co składa się:
- sucha karma: ok. ... kg
- mięso, podroby: ok. ... kg
- makaron: ok. ... kg
- ...

W latach ... w ww. lokalizacjach złapałam ... koty/-ów wolno żyjące/-ych i zawiozłam na zabieg kastracji, co kosztowało mnie łącznie ... zł, nie licząc dojazdów.

W przypadku gdyby forma niniejszej prośby o wydanie zaświadczenia nie była wystarczająca do uznania mnie społecznym opiekunem (karmicielem) kotów w rozumieniu uchwały jak wyżej, to proszę – w trybie art. 9 Kpa – o poinformowanie mnie jakie formalności muszę w tym celu spełnić.
W razie gdyby niniejsza forma była wystarczająca – proszę o zarejestrowanie mnie w Gminie Strzelno jako społecznego opiekuna (karmiciela) kotów wolno żyjących i wydanie zaświadczenia jak wyżej.

Z poważaniem,
imię i nazwisko
podpis odręczny

Jeśli pismo będzie już skonsultowane, to mogę wysłać wersję w DOC. Koleżanki lidki02 mogłyby natomiast pomóc Jej zebrać do kupy dane liczbowe (może są rozproszone po wątkach).

jest przyjętemu, powinno być przyjętego
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt sie 17, 2012 15:42 Re: KrakVet sierpień -Fundacja JOKOT -kandydatem MIAU!

NITKA/KARINKA pisze:jest przyjętemu, powinno być przyjętego

Oczywiście masz rację, dziękuję! :1luvu:

lidka02 - trzeba tę poprawkę uwzględnić!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt sie 17, 2012 16:35 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Ok :ok:

lidka02

Post » Pt sie 17, 2012 17:03 Re: KrakVet sierpień -Fundacja JOKOT -kandydatem MIAU!

mgj pisze:Nie wiadomo co na to "sponsorzy" sterylek? (chodzi mi o branie faktur na gmine i proszenie gminy o zwrot.)

Ale przede wszystkim Lidka powinna mieć na pismie potwierdzenie przyznania konkretnych funduszy.

Ja nie mam nic przeciwko temu. Oczywiście pod warunkiem, że zwrócone przez gminę pieniądze też zostaną przeznaczone na sterylki.

VVu pismo bardzo dobre. :ok:
Bardzo jestem ciekawa, co odpowiedzą w gminie.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt sie 17, 2012 21:28 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Byłam u weta rozmawiałam dał mi dane lecznicy i konto wiec jeżeli złapie kotkę czy kota , to kto będzie chciał zapłacić na konto lecznicy podam dane i koty b edą tam po zabiegu przetrzymane trzy dni...A nie ma kto pożyczyć jeszcze jednej łapki , bo z jedną nie będe jeździć a przekładanie to moze zwiac....

lidka02

Post » Sob sie 18, 2012 11:32 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Zaznaczam wątek - ukłony Lidko!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob sie 18, 2012 18:14 Re: KrakVet sierpień -Fundacja JOKOT -kandydatem MIAU!

mimbla64 pisze:
mgj pisze:Nie wiadomo co na to "sponsorzy" sterylek? (chodzi mi o branie faktur na gmine i proszenie gminy o zwrot.)

Ale przede wszystkim Lidka powinna mieć na pismie potwierdzenie przyznania konkretnych funduszy.

Ja nie mam nic przeciwko temu. Oczywiście pod warunkiem, że zwrócone przez gminę pieniądze też zostaną przeznaczone na sterylki.

ja podobnie :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob sie 18, 2012 19:46 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Zaznaczam.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie sie 19, 2012 22:50 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Złapałam dzis jedną ciężarną jutro do weta i zrobie jej zdjęcie , i co dalej co zabrać od weta .....

lidka02

Post » Nie sie 19, 2012 23:16 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Złapałam dzis jedną ciężarną jutro do weta i zrobie jej zdjęcie , i co dalej co zabrać od weta .....

Gratulacje! :ok:

Jeśli pytasz pod kątem tego, co forumowiczki oferowały, to nie wiem.

Ale względem tego, o co będziemy próbować wywalczyć w gminie, to:
1) aby na pewno zapłacili, to za wcześnie - trzeba by mieć jakieś zobowiązanie od gminy czy burmistrza;
2) pod kątem ewentualnych zwrotów za nakłady - brać możliwie najwięcej papierów, czyli przede wszystkim:
- rachunek,
- opis usługi, że kastracja kotki, że była ciężarna; koniecznie poproś weta, by było tam napisane, że to kot wolno żyjący, by napisał z jakiej lokalizacji i kto go przywiózł na zabieg.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Nie sie 19, 2012 23:19 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Ok sobie zapiszę . :ok:

lidka02

Post » Nie sie 19, 2012 23:21 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Rachunek na mnie :oops:

lidka02

[poprzednia][następna]