mgj pisze:VVu: pismo super
Też tak myśle i dzięki.

Moderator: Estraven
mgj pisze:VVu: pismo super

lidka02 pisze:mgj pisze:VVu: pismo super
Też tak myśle i dzięki.

VVu pisze:Wklejam pierwszy szkic pierwszego pisma (zaraz poproszę naszą prawniczkę, by rzuciła okiem). Jeśli coś pominąłem, to serdecznie proszę o podpowiedzi.Strzelno, 20.08.2012
imię i nazwisko
adres
Burmistrz Strzelna
Urząd Miejski w Strzelnie
Ul. Dr J. Cieślewicza 2
88-320 Strzelno
Uprzejmie proszę – w trybie art. 217 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.), ze względu na interes prawny
(art. 217 § 2 pkt 2 Kpa)
– o wydanie zaświadczenia, że jestem
społecznym opiekunem (karmicielem) kotów wolno żyjących
w rozumieniu § 9 Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku, przyjętemu
uchwałą nr XXI/155/2012 Rady Miejskiej w Strzelnie z dnia 24 maja 2012 roku w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku.
UZASADNIENIE
Dokarmiam następujące grupy kotów wolno żyjących na terenie Gminy Strzelno:
1) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
poddane zabiegowi kastracji:
2) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
3) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
...
Dokarmianie wolno żyjących kotów na terenie Gminy Strzelno we wszystkich ww. lokalizacjach kosztuje mnie średnio ... zł miesięcznie, na co składa się:
- sucha karma: ok. ... kg
- mięso, podroby: ok. ... kg
- makaron: ok. ... kg
- ...
W latach ... w ww. lokalizacjach złapałam ... koty/-ów wolno żyjące/-ych i zawiozłam na zabieg kastracji, co kosztowało mnie łącznie ... zł, nie licząc dojazdów.
W przypadku gdyby forma niniejszej prośby o wydanie zaświadczenia nie była wystarczająca do uznania mnie społecznym opiekunem (karmicielem) kotów w rozumieniu uchwały jak wyżej, to proszę – w trybie art. 9 Kpa – o poinformowanie mnie jakie formalności muszę w tym celu spełnić.
W razie gdyby niniejsza forma była wystarczająca – proszę o zarejestrowanie mnie w Gminie Strzelno jako społecznego opiekuna (karmiciela) kotów wolno żyjących i wydanie zaświadczenia jak wyżej.
Z poważaniem,
imię i nazwisko
podpis odręczny
Jeśli pismo będzie już skonsultowane, to mogę wysłać wersję w DOC. Koleżanki lidki02 mogłyby natomiast pomóc Jej zebrać do kupy dane liczbowe (może są rozproszone po wątkach).
NITKA/KARINKA pisze:jest przyjętemu, powinno być przyjętego

mgj pisze:Nie wiadomo co na to "sponsorzy" sterylek? (chodzi mi o branie faktur na gmine i proszenie gminy o zwrot.)
Ale przede wszystkim Lidka powinna mieć na pismie potwierdzenie przyznania konkretnych funduszy.
mimbla64 pisze:mgj pisze:Nie wiadomo co na to "sponsorzy" sterylek? (chodzi mi o branie faktur na gmine i proszenie gminy o zwrot.)
Ale przede wszystkim Lidka powinna mieć na pismie potwierdzenie przyznania konkretnych funduszy.
Ja nie mam nic przeciwko temu. Oczywiście pod warunkiem, że zwrócone przez gminę pieniądze też zostaną przeznaczone na sterylki.
lidka02 pisze:Złapałam dzis jedną ciężarną jutro do weta i zrobie jej zdjęcie , i co dalej co zabrać od weta .....

Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, puszatek i 78 gości